keskiviikko 29. elokuuta 2018

Sadonkorjuussa ja hellan ääressä

Syksyyn kuuluu erottamattomasti sadonkorjuu. Kesäkurpitsani on sitkeästi puskenut pieniä kurpitsoja yksi toisensa jälkeen, vaikka ollaankin jo lähestymässä elokuun loppua. Ei voi kuin ihmetellä yhden alun perin varsin piskuisen taimen kasvuvoimaa!


Hurmaavat pikkukurpitsat maistuvat niin tuoreeltaan viipaloituna kuin uunissa kypsennettyinä. Meillä onkin syöty tänä kesänä niitä useaan otteeseen jauhelihalla, yrteillä ja juustoraasteella täytettyinä. Mutta kesäkurpitsa on oiva kaveri vaikkapa kantarelleille.



Innostuin pari päivää sitten kokeilemaan Terhi Äyrämön Kananpoikien Bistro -blogin kantarelli-kesäkurpitsagratiinia. Tein gratiinin parilla pienellä muutoksella. Sitruunamehu jäi pois (koska sitä ei sattunut kaapistani tekohetkellä löytymään) ja timjamin seuraksi lisäsin vuokaan pari tuoretta rosmariinin oksaa. Niin ja mainittakoon, että gratiiniin puoleksi käytetty valtava keltainen kesäkurpitsan mollukka oli lahjoitus työkaverilta. :)



Sadonkorjuusta puheen ollen, istutuslaatikkoni yksi ja ainoa herneenverso on vihdoin ja viimein parin kuukauden odotuksen jälkeen saanut tuotettua muutaman palon edestä satoa. Hernekeitosta on tosin turha haaveilla näillä hernemäärillä!


Omppusadon korjasin puolestaan supermarketista. Ahvenanmaalaiset syysomenat ovat vertaansa vailla, ja mainioita vaikkapa kauraomenapaistoksessa. Syksyn ensimmäinen paistos laitettiin viikonloppuna uuniin ja syötiin hyvällä ruokahalulla vaniljajäätelön kera. Resepti paistokseen löytyy Kinuskikissan sivulta. Meillä vain korvattiin tavalliset kaurahiutaleet gluteenittomilla. Aika vähillä aineksilla syntyy maukas syysherkku!




Mieleni tekisi seuraavaksi kokeilla ainakin omenatuorepuuroa, uuniomenoita, omenakakkua... Omppukuume on siis iskenyt!

Näiden kuvien myötä toivotan teille blogini lukijat maukasta ja kuulaan kirpeää syksyn alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...