keskiviikko 14. elokuuta 2019

Harsokukkia ja samppanjaa

Edellisessä blogipostauksessani kerroin meidän perheemme uudesta tulokkaasta, suloisesta tytöstämme. Tuntuu, että hän kasvaa suorastaan silmissä! Aikakin hupenee kuin siivillä arkisissa touhuissa. Nyt jäljellä on reilu kaksi ja puoli viikkoa ristiäisiin, joten olen innolla uppoutunut niiden suunnitteluun.

Ennen vauvan syntymää ajattelin toiveikkaasti voivani itse leipoa täytekakun prinsessamme ristiäisiin. Esikoisemme nukkui aikanaan kuin tukki ja hyvin säännöllisellä rytmillä, ja samaa taisin toivoa myös tämän toisen lapsemme kohdalla... niinhän ei sitten käynytkään, ja nyt tämä mamma viettää aamu- ja iltapäivät sekä illat sohvannurkassa syöttöpuuhissa. :) Niinpä olen jättänyt hyvästit leipomissuunnitelmille ja tilannut suosiolla vaaleanpunaisen moussekakun paikallisesta Ramin konditoria-kahvilasta. Menemme hieman samalla kaavalla kuin esikoisen synttärikakun kanssa, eli tilaamme kakun ilman valmiiksi aseteltuja koristeita, ja lisäämme sitten kakkukoristeet itse kakun päälle. Näin pääsen toteuttamaan sisäistä kakunkoristelukaipuutani! Tässä kuva konditorian vitriinissä olleesta mansikka-samppanjakakusta, meille tulee samanlainen mutta isompana, ja sen mukaan tulee valkoisia macaronseja ja valkosuklaakiehkuroita koristelua varten.


Mitä muuta kakun päälle? Netti ja some on täynnä toinen toistaan ihanampia ristiäiskakkuja. Marsipaanihahmot, kuten nalle ja pupuset ovat suloisia taitavien käsien tekeminä. Yksi suosikkileipurini on Marsispossu, joka on vuodesta toiseen muovaillut järjettömän söpöjä koristeita lastenkakkuihin. Moussekakun päälle näitä hahmoja on kuitenkin hieman hankala asetella, joten ajattelin yhdistää kakkuun aitoja kukkia. Erityisesti harsokukat, leinkit, pionit ja ruusut olisivat ihania, ja niitä saa valkoisen ja vaaleanpunaisen hempeissä sävyissä. Luulen, että teen fiilispohjalla päätöksen käytyäni kukkakaupassa katsomassa valikoimaa. Tässä yksi esimerkkikuva hääkakusta, jossa on yhdistelty kauniilla tavalla pioneja ja ruusuja.

Kuva: Congerdesign / Pixabay

Kukkien ohella olen ihastunut Joskus Designin vanerisiin kakkukoristeisiin. Aioin alun perin tilata tytön nimellä kakkukoristeen Joskus Designin verkkokaupasta, mutta kun emme ole vielä valinneet nimeä niin tilausta on hieman vaikea tehdä! :) Joten päädyin hakemaan kuopiolaisesta Live4-putiikista koristeen "Pieni ihme" -tekstillä. Näin saamme jahkata nimiasiaa rauhassa vielä pari viikkoa!


Kakun lisäksi haluaisin ristiäisiin kukkaköynnöksen, jonka saa pyöräytettyä kranssiksi kastemaljan ympärille. Esikoisella oli aikanaan ristiäisissään murattiköynnös, johon oli yhdistetty valkoisia kukkia sekä sinisiä helmiä. Tytön köynnökseen ajattelin kukiksi samoja kuin kakun päälle. Muratin tilalle haluaisin eukalyptusta ja valkoista harsokukkaa. Köynnöksen runko pitänee vääntää rautalangasta, sillä toivomani kukkien varret katkeavat helposti eivätkä ole muratin tavoin taipuisia. Tässä kuvassa on leinikkiä ja eukalyptusta, joista molemmista pidän todella paljon...


Sitten olisi vielä mietinnässä pienemmät yksityiskohdat serveteistä ilmapalloihin... mutta ne kyllä ehtii hoitaa lähempänäkin juhlapäivää. Ihanaa on kyllä tällaisten juhlien suunnittelu, vaikka yövalvomiset vähän väsyttävätkin. :) Jos teillä on vinkkejä ristiäiskakun koristeluun tai köynnöksen kukkiin, niin laitelkaa ihmeessä kommenttia tulemaan! Kuvia ristiäisistä on luvassa sitten syyskuun puolella!


2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon. Ystäväni on juuri saanut myös lapsen ja mietin hänelle vauvalahjaa. Voisitko antaa vinkkejä, mitkä olisivat sinusta hyviä lahjoja (esim. postaus aiheesta)? Mitä mieltä olet itsetehdyistä lahjoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Annan mielelläni vinkkejä, tätä on tullut itsekin pohdittua ystävien lasten kohdalla. Voisin tehdä aiheesta postauksen ensi viikolle. :)

      Poista

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...