keskiviikko 28. elokuuta 2019

Vinkkejä vauvalahjaksi

On tosi kivaa, kun saan teiltä lukijoilta postaustoiveita! Viimeisin toive koski vauvalahjoja, eli mitä antaa lahjaksi vastasyntyneelle pienokaiselle. Perinteitä ja tapojahan on monia, varvasrahasta kakkuihin ja villasukkiin. Tässä postauksessa nostan esiin muutamia sellaisia lahjaideoita, jotka tuntuvat minusta kivoilta ja joita on ollut mukava saada tai antaa.

Tykkään ajatuksesta, että vastasyntyneelle annetaan lahjaksi jotain esteettistä, ekologista ja aikaa kestävää. Onpa kyse suomalaisen tai ulkomaisen muotoilijan suunnittelemasta ja valmistamasta vaatteesta, vaunulelusta tai pehmolelusta, kaikki nämä tuovat iloa ja kauneutta vauvaperheen arkeen. Ajatuksella ja kestävistä materiaaleista valmistetut tavarat eivät säry hetkessä, vaan ne on ihana säästää lapselle vauvamuistoksi. Itse esimerkiksi ostin prinsessallemme mekon Joensuun Taitokorttelin Pikku Puttiikista. Nyt kun tytymme alkaa lähetä jo 60cm:n pituutta ja kannattalee päätään, pääsen pukemaan hänet tähän vaaleanpunaiseen söpöön mekkoon!



Vastasyntyneelle on mielestäni kivointa antaa jotain, mitä vanhempi tai vauva pääsee käyttämään arjessa heti tai ainakin ensimmäisen vuoden aikana. Niinpä lelut, jotka on tarkoitettu ennemminkin taaperolle kuin vauvalle säästäisin myöhempiä vuosia varten. Sopivia leluja vauvalle ovat muun muassa helistimet ja purulelut, kuten ranskalainen puruleluklassikko Sophie la girafe, tai tuttavallisemmin "Sohvi-kirahvi", niin kuin me tätä kutsuimme esikoisemme saatua kirahvin vauvalahjaksi. Tervetulleita ovat myös pehmoiset katselukirjat, erilaiset vaunulelut sekä pehmolelut. Tyttömme ensimmäiseksi leluksi ostin Ottiilian yksisarvispehmolelun Tampereen Tallipihalta. Ihastuttavan Poopuan valkoisen joutsenpuruketjun löysin puolestaan Designkavereiden elokuisesta pop up -kaupasta Kuopiosta.



Minulta kysyttiin postaustoiveen yhteydessä, mitä mieltä olen itsetehdyistä lahjoista. Niistähän on kyllä monenlaisia mielipiteitä. Jotkut lyttäävät ne täysin, mikä on minusta käsittämätöntä. Mielestäni lähtökohtaisesti lahja kuin lahja on arvokas, vaikka se ei olisikaan sataprosenttisesti saajansa näköinen. Omia suosikkejani itsetehdyistä lahjoista ovat ne käytännöllisimmät, kuten villasukat tai vaikkapa virkatut torkkupeitot. Me saimme heinäkuussa sairaalasta kotiutuessamme mukaan useammat villasukat ja myssyt vauvallemme, ja näitä kyllä tarvitaan syksyn lähestyessä!


Vielä yhtenä vinkkinä suosittelisin vauvalle lahjaksi Finlaysonin vauvalakanoita. Tykkään erityisesti pastellinvärisistä Elefantti- ja mustavalkoisesta Pupu-pussilakanasetistä. Nekin ovat lahjoina sellaisia, joita pääsee takuulla heti käyttämään. Ja mikäpä estää itse ompelemasta pussilakanoita pikkuiselle!

Ja mikäli tuntuu hankalalta keksiä sopivaa vauvalahjaa, niin sitten voi muistaa herkuilla ja kukilla äitiä. :) Unenpöpperöisen sohvannurkkaan syöttöpuuhiin jämähtäneen äidin mielestä on ihanaa, jos ystävä tuo tullessaan vaikkapa neilikoita tai kinuskifudgea... lämmintä halausta unohtamatta! Ja kieltämättä iloinen olen myös niistä vaunulenkeistä, joille ystäväni ovat vieneet lapsiamme päiväuniaikaan, ja äiskä on saanut pötkähtää sohvalle rauhassa oman sisustushömppälehden kera. :)

Toivottavasti saatte inspiraatiota näistä vinkeistä vauvalahjojen antamiseen! Seuraavassa postauksessa sukelletaankin sitten ristäisteemaan, sillä prinsessamme saa nimen ensi sunnuntaina. Aurinkoisen lämpimiä elokuun loppupäiviä teille ihanat blogini seuraajat!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...