keskiviikko 2. elokuuta 2017

Oman kodin wc

Kun mies kotiutui lomareissultaan tuliaisinaan kaksi ihanaa Rituals-sarjan käsisaippuapumppupulloa, niin tuli suorastaan kiire viedä ne omalle paikalleen wc:n altaan reunalle. Seuraavana päivänä intouduinkin sitten napsimaan kuvia vessastamme myös teidän nähtäväksenne!


Vessa kiteyttää aika pitkälti kotimme sisustustyylin. Siellä hallitsevat valkoinen ja harmaa väri, joita on maustettu vaalean puun pehmeillä sävyillä. Modernien ja pelkistettyjen laattojen ja kalusteiden rinnalle on tuotu romanttisia yksityiskohtia, kuten kimaltava saippuapumppupullo, rouhea puinen korurasia ja valkoinen "ikiorkidea".





Vessan pintamateriaaleja valitessani halusin hieman leikitellä lattialaatan koolla, koska siellä ei ollut suihkun vaatimia lattiakaivokaatoja. Siispä päädyimme isoon neliönmalliseen laattaan, jolla laatoitettiin lattian lisäksi myös vessan takaseinä. Tavoittelin vaaleanharmaalla värivalinnalla ja laatan harjatulla pintakuviolla betonista vaikutelmaa. Laatat ovat Pukkilan mallistosta.


Allaskaapin oviin valittiin vaalea puukuvio. Samaa ovea on käytetty kodinhoitohuoneemme alakaapeissa. Ovi sointuu kauniisti myös olohuoneessa ja makuuhuoneissa käytettyyn valkomattalakattuun tammiparkettiin. Neliönmalliset, vetimettömät seinäkaapit olivat mieheni idea. Ne sopivatkin hyvin yhteen harmaiden laattojen kanssa! Vessan kaikki kaapit ja allas ovat Topi-Keittiöiltä.




Valoa vessaan antaa peiliin kiinnitetty alumiininen led-valaisin, joka löytyi Bauhausista. Se yhdistettiin IKEAn neliönmalliseen peiliin. Valaisin on niin tehokas, ettemme vielä ole hankkineet erillistä kattovalaisinta vessaan. Ehkä sellainenkin vielä tulee vessaamme, mutta se on kyllä sitten ihan sisustuksellisista syistä :).



Niin ja ne saippuat... En ole vielä päättänyt kumman korkkaisin ensin, ruusun ja manteliöljyn tuoksuisen Serenityn vai mandariinin ja mintun tuoksuisen Infinityn... Kumpi on teidän suosikki? Kaunis käsisaippua on parasta arjen luksusta :).




10 kommenttia:

  1. Ihania yksityiskohtia! :) Infinity houkuttelisi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tietty määrä kimallusta ja koukeroa on mielestäni aina paikallaan :)! Tuo Infinity on kieltämättä ihana...

    VastaaPoista
  3. Moikka! Nyt löysin tänne :) Kiva blogi, tulen varmasti toistekin kurkkimaan. Sun tekstejä on miellyttävää lukea, eli osaat kirjoittaa hyvin!

    Paula

    VastaaPoista
  4. Todella tyylikäs WC ja toisaalta myös kauniin ajaton. Ihania yksityiskohtia. Tuo saippuapumppu! <3

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommentista! Ja tosi kiva kun tulit kurkkaamaan blogiani :). Kimaltava saippuapumppupullo oli pakko saada, se taitaa olla kaunein näkemäni :).

    VastaaPoista
  6. Mistä on löytynyt noin kaunis saippuapumppu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä yksilö löytyi Dubain matkalta Centrepointin tavaratalosta. Mutta olen nähnyt samanlaisia Joensuun Sarustiikassa ennen syyskuussa tapahtunutta omistajavaihdosta. Tosin Dubaista ostettuna oli melkein puolet halvempi :).

      Poista
  7. Muistatko merkkiä? Jos löytyisi vaikka joululahjaksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin se ongelma, koska mielestäni tällä saippuapumpulla ei ollut mitään tiettyä tunnettua merkkiä - ei Sarustiikassa eikä Dubaissa. Olinkin aika äimistynyt, kun näin Dubaissa (v. 2015) saman saippuapumpun, mitä olin ihastellut paria kuukautta aiemmin Sarustiikassa. Sarustiikan valikoimissa taisin nähdä tuon vielä viime keväänä.

      Yritin etsiä saippuapumppua Centrepointin sivujen kautta, ja luulen, että Dubaissa tämä saippuapumppu oli Elite d'art -nimistä sarjaa. Sitä myy Centrepointin lisäksi Arabiemiraateissa Lifestyle-ketju, jonka valikoimissa ei juuri tätä mallia enää ole, mutta muita vähän samankaltaisia kylläkin: https://www.lifestyleshops.com/ae/en/c/home-category-homeaccessories-bathroomaccessories

      Toivottavasti tästä vastauksesta oli jotain apua!

      Poista

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...