maanantai 31. joulukuuta 2018

Ihana joulu

Näin vuoden viimeisenä päivänä on ihana vielä hetkeksi palata jouluisiin tunnelmiin. Kokosin tähän postaukseen suosikkikuviani jouluvalmisteluistamme. Lisäksi mukana on pari jouluista sisustuskauppakuvaa Joensuusta. Tänä vuonna vietimme aaton äitini kotona perinteisistä jouluherkuista ja kiireettömästä kotoilusta nauttien.


Blogini seuraajat tietävät, että ensimmäisen glögimukillisen nautin jo syyskuun puolella. Olen toivoton tapaus joulufiilistelyn suhteen... Onneksi nykyään on niin monenlaisia glögejä, että niihin ei pysty ihan helposti kyllästymään. Erityisesti vaalea glögi kanelitangolla ja tähtianiksella maustettuna on suosikkini! Maustetuista erikoisglögeistä tämän vuoden suosikkini oli Hans Välimäen mustikka-laventelivuosikertaglögi.

Tänä vuonna leivoimme pipareita aika myöhään, noin viikko ennen joulua. Päätin kokeilla Vuohelan Herkun gluteenitonta piparitaikinaa ja tykkäsin! Toinen herkullinen tänä jouluna maistamani gluteeniton piparitaikina oli Suloiset Gluteenittomat -merkiltä. Koska poikani on aivan pähkinöinä Mauri Kunnaksen kirjoihin (ja erityisesti joulukirjoihin), päätimme leipoa iloisten pipariukkojen sijaan murjottavia. Niistä tuli oikein veikeitä ja sympaattisia! Joulun alla tuli nautiskeltua myös jouluisesti koristeltua mutakakkua...




Ja mitäpä olisi joulun odotus ilman joulukuusta? Tänä vuonna meillä oli suuri ilo käydä ihan oikeasti kuusimetsällä valitsemassa sopiva kuusi kotiimme. Ihanaa vaihtelua markettikuusille, ja myös poikamme oli kuusenhausta kovasti innoissaan. Kuusi sai ylleen valkoiset, hopeiset ja puiset koristeet heti, kun saimme sen tuotua sisälle kotiin. Niin ja pitihän oksille ripustaa myös pojan omat suosikkikoristeet mintunvihreästä ankasta alkaen! :)





Kävimme myös paikallisella nuorisotalolla joulutapahtumassa, jossa söimme massut täyteen riisipuuroa ja sekahedelmäsoppaa, ja askartelimme vanhan ajan joulukoristeen.


Perinteisten joulukoristeiden ja joulukukkien lisäksi joulukotiin sopivat mielestäni oivallisesti myös ruusut. Syntymäpäivälahjaksi anopilta saamani ruusut kukkivat meillä kotona lähes aattoon asti.


Kuten jo sanoinkin, lähdimme tänä vuonna joulun viettoon koko perheemme voimin äitini luo Joensuuhun. Menimme sinne muutama päivä ennen aattoa, jotta ehdin kierrellä sisustusputiikkeja ja tehdä viime hetken lahjaostoksia. Niinpä suuntasin askeleet tuttuun tapaan Taitokorttelin Taito Shopiin ja Sarustiikkaan.




Suureksi ilokseni myös HB Home oli avannut uuden sesonkimyymälän Hasaniemeen, aivan Jokiaseman tuntumaan. Joten sielläkin piti pistäytyä ihastelemassa jouluisia koristeita, herkkuja, kynttilöitä ja muita ihanuuksia. Seuraavan kerran HB Home avautuu kesäksi, jippii! :)



Jouluaatto kului perinteisissä merkeissä jouluhartaudessa käyden, jouluherkkuja syöden ja lahjoja avaten. Sain lahjaksi muun muassa lempisuklaatani, Molton Brownin katajalta ja havuilta tuoksuvan käsisaippuan, Johan Bülowin lakritseja sekä Klintan tuoksukynttilän. Eli kaikkea ihanaa arkea piristämään!

Haluan näin vuoden lopuksi kiittää teitä kaikkia lukijoita blogini ja Instagramini seuraamisesta sekä kaikista kommenteista! Ensi vuoden puolella on luvassa tuunausprojekteja vanhasta ovesta tehdystä ruokapöydästä seinähyllyihin ja resepteistä sisustuspuotivierailuihin. Itse haluan ensi vuonna karsia tavaraa ja panostaa laatuun sekä satsata enemmän aikaa ja vaivaa kokkailuun. Mieleni kaipaa enemmän kasvisruokaa ja uusia ruokakokeiluja, ja tietysti polttelisi päästä reissuun uusiin maihin ja kaupunkeihin. Jos teillä on toiveita postausten suhteen tai ylipäätään, mitä tykkäisitte nähdä tai kuulla enemmän blogini kautta, ottaisin kaikki vinkit kiitoksella vastaan!

Ihanaa ja onnellista uutta vuotta 2019!

Terkuin, Anu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...