keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Paahdetut munakoisot ja juurekset crème fraîche -dipillä

Uusi vuosi ja kevyempi ruoka taitaa olla lähes kaikkien lehtien otsikoissa juuri nyt. Voin todellakin yhtyä tähän ajatukseen kevyemmästä elämäntavasta! Raskas ja runsas syöminen joulupyhien aikana saa minut aina haluamaan jonkinlaista muutosta lautaselle tammikuun alussa. Myös taivaarannasta pilkistelevät auringonsäteet ovat omiaan suuntaamaan katsetta kevääseen ja kuin itsestään mieli alkaa kaivata lautaselle kasvisruokaa.

Mainion lohdun tähän kasviskaipaukseen tuovat uunissa paahdetut munakoisot ja juurekset. Simppeleistä aineksista syntyy pienellä vaivalla neljässäkymmenessä minuutissa maittava ruoka. Suosittelen kokeilemaan!


Paahdetut munakoisot ja uunijuurekset
sekä harissa-crème fraîche -dippi
(4 annosta, valmistusaika n. 60min.)

2 munakoisoa
1 bataatti
3 porkkanaa
6 perunaa
1 paprika
1-2 valkosipulinkynttä
chimichurrimaustetta
oliiviöljyä
suolaa
200g crème fraîchea
harissamaustetta (kuivamauste tai tahna)
suolaa
(sitruunamehua)



1. Kuori porkkanat ja bataatti, ja pilko ne. Lohko myös perunat ja paprika sekä halkaise munakoisot keskeltä pituussuunnassa. Tee munakoison halkaisupintaan kevyesti ristiviillot. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

2. Sekoita mausteöljyn ainekset pienessä kulhossa: noin 1dl oliiviöljyä, teelusikallinen suolaa, 1-2 murskattua valkosipulinkynttä sekä pari teelusikallista chimichurrimaustetta.

3. Levitä kasvikset uunivuokaan. Sivele ensin mausteöljyä munakoisojen pintaan, ja sen jälkeen valuta loppu öljy muiden kasvisten ja juuresten päälle. Rouhi hieman suolaa muiden kuin munakoisojen päälle.


4. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Itse paistoin ensin ilman kiertoilmaa 20min, ja sen jälkeen 20min kiertoilmalla, jotta kasvikset ja juurekset paahtuivat pinnaltaan kauniisti.


5. Kasvisten paistuessa valmista harissa-crème fraîche -dippi sekoittamalla keskenään crème fraîche, 2-3 teelusikallista harissajauhetta (tai pieni nokare harissatahnaa) sekä ripaus suolaa. Halutessasi voit lisätä vähän sitruunamehua dippiin hapokkuutta antamaan.

6. Asettele annos lautaselle ja nauti hyvässä seurassa!


Tämä helppotekoinen kasvisruoka maistuu myös pienemmillekin lapsille, etenkin jos valkosipulin ja harissan määrässä on varovainen. Sillä kukapa alle kolmivuotias ei olisi maistanut perunaa, porkkanaa ja bataattia! Munakoiso sen sijaan voi hieman vaatia totuttelua, näin oli ainakin meidän kolmevuotiaamme kohdalla. :)

Herkullisia hetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...