keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Talvi tuli terassille

Lumikidekukat kiemurtelevat köynnöksenä terassin lasiseinissä ja puutarha on saanut hennon lumipeitteen. Kaikkialla on aistittavissa lupaus talvesta ja joulusta. Kaivan kätköistäni esiin kauneimmat käpyoksani, hopeanhohtoisen tähtikranssini ja kimmeltävän saksanhirven, ja nostelen ne paraatipaikoille terassille. Enää puuttuu joulukuusi koristeineen.... kuinkakohan kauan jaksaisin odottaa, ennen kuin tuon sen tänne?


Terassimme talvisisustukseen kuuluvat ehdottomasti pörröiset valkoiset lampaantaljat. Kesäiset lepotuolit saavat niiden avulla hetkessä talvisen ilmeen.




Olen myös säästänyt hopealla spreijatut pähkinäpensaan oksat, jotka aikoinaan olivat osa talvihäidemme kukkalaitteita. Oksat istuvat oivallisesti vanhaan lasipulloon. Niiden käkkyräisessä muodossa on hieman samaa kuin saksanhirven sarvissa.


Sivupöydälle olen koonnut asetelman vanhasta kahvipannusta ja pikkutonkasta sekä metsän parhaista aarteista - havuista ja kävyistä. Äitini kakkuvuoka on saanut täytteekseen paitsi käpyjä, myös koristekiviä. Sen ympärille on pyöräytetty luottojoulukoristeeni, Sarustiikan ikihavuköynnös.



Huomaan kesken koristelun, että terassimme on pukeutunut jälleen talven maanläheisiin väreihin. Jotenkin minusta nämä levolliset havunvihreän, ruskean, harmaan ja valkoisen sävyt sopivat vain niin hyvin kuuraiseen maisemaan! Tonttujen punaiset hiippalakit olen säästänyt täksi jouluksi kotimme seinien sisälle. :)

Terassin seinähyllylle nostan vihdoinkin kunniapaikalle vanhat ruostuneet takanluukut. Niiden ruosteinen sävy sointuu oivallisesti oranssiin taustaseinään.



Yhdessä vanhan marjapoimurin kanssa ne tuovat mukavan rustiikkia joulutunnelmaa terassillemme. Asetelman yllä komeilee valkoinen tähti.


Kesäkukkien tilalle sohvan viereen siirrän vanhan puulaatikon, jonka koristelen vanhan ajan aarteillani, ikivihreillä sekä kävyillä ja havuilla. Ihme kyllä violetti koristekaalini ei ole moksiskaan pakkasesta, vaan on säilynyt ryhdikkäänä pannussa koko syksyn.


Lopuksi asettelen terassin kuormalavasta rakennetulle pöydälle hopeisen tähtikranssin ja kynttilän sen sisälle. Sitten onkin aika istahtaa pehmoisen taljan peittämälle lepotuolille ihastelemaan lopputulosta.






Pakkasenhuuruista ja tunnelmallista joulunalusaikaa teille kaikille!


2 kommenttia:

  1. Hei, voisitko suositella hyvää valmista gluteenitonta piparitaikinaa tai hyvää ohjetta sellaiseen? Kälyllä on vasta diagnosoitu keliakia ja hän kaipaa kovasti joulupipareita. Tattaripiparit maistuvat kuulemma jauhoisilta ja pahoilta. Haussa sellainen vaihtoehto, josta saisi mielellään jopa rakennetua piparitalon. Kiitos jo etukäteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tein tänä jouluna piparit Vuohelan Herkun valmispiparitaikinasta, ja tykkäsin mausta kovasti. Tämän piparitaikinan ainesosat voi katsoa täältä: https://www.vuohelanherkku.fi/tuotteet/piparitaikina

      Lopputulos on maukas, maistui myös normaaliruokavalioiselle miehelleni. Ymmärrän hyvin kälyäsi, että tattaripiparit eivät maistu. Minulla on ollut keliakia noin 10 vuotta, eli pääosan elämästäni olen syönyt ihan tavallisia leivonnaisia, ja kaikki gluteeniton ei kyllä minulle maistu.

      Koostumus Vuohelan taikinassa on aika paljon rapeampi kuin tavallisissa pipareissa (vähemmän sitkoa, kuten gluteenittomissa tuotteissa lähes aina), eli erittäin ohuita pipareita ei kannata yrittää tästä taikinasta tehdä. Uskon piparitalonkin onnistuvan, jos vaan levyt on riittävän paksuja. :)

      Olisi kiva kuulla, tykkäsittekö te tuosta taikinasta ja onnistuiko sen talon teko. Hyvää joulua sinulle ja kälyllesi! :)

      Poista

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...