keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Joulushoppailua Tampereella

Minulle ja Tiina-ystävälleni on muodostunut perinne varata päivä tai pari aikaa yhteiselle joulusostoskierrokselle, vaikka asummekin noin kolmensadan kilometrin päässä toisistamme. Oleellista on joululahjojen ideointi, sisustuskauppojen kiertely sekä kiireetön kahvittelu ja kuulumisten vaihto. Tämä on äitien yhteistä laatuaikaa parhaimmillaan!

Pääsimme tekemään tämän vuoden kierroksemme viime viikolla Tampereella. Napsin tunnelmakuvia toinen toistaan ihanimmista sisustuskaupoista, jotka olivat täynnä jouluista kimmellystä ja tähtipölyä... Ensimmäisenä askeleet veivät meidät Hämeenpuiston kupeessa sijaitsevaan K5 LIVING -sisustusliikkeeseen, jonka persoonallinen valikoima hurmasi minut välittömästi.


Iskin silmäni erityisesti tähän upeaan puuhelmillä koristeltuun kattokruunuun. Mikä kaunotar! Tällainen olisi niin ihanaa saada oman kodin keittiötä tai olohuonetta kaunistamaan. Liikkessä on myös monia muita kauniita valaisimia, jotka ovat saaneet inspiraationsa mm. kristallisista karahveista. Pidin myös kovasti liikkeen suurista seinäkelloista, messinkisistä kynttilälyhdyistä ja muhkeista koristetyynyistä.


K5 Livingin jouluvalikoima on täynnä vanhan ajan nostalgiaa. Eikö tämä vanhan oven, kranssin ja vintage-henkisen koristetähden yhdistelmä olekin hurmaava?


Nostalgiaa ja ripaus huumoriakin on tarjolla somissa pikkuisissa koriste-esineissä. Upeat ovat myös nuo vihreät rustiikkiset kynttilänjalat...


Hämeenpuistosta koukkasimme seuraavaksi muutaman mutkan kautta Aleksis Kiven kadulle, jossa majailee skandinaavisen designin myymälä Domdom. Täällä kauneimmat joulukoristeet olivat tähdenmuotoisia, ja väriskaalaltaan skandinaavisen hillittyjä. Esillepano oli kivasti toteutettu puisen roikkuvan puukepin avulla.


 Domdomin valikoima jaksaa ihastuttaa kerta toisensa jälkeen. Nämä hempeät pastellisävyiset astiat ovat vain niin kauniita. Ja kuten pitääkin, ripaus mustaa antaa sopivasti potkua kokonaisuuteen.


Domdomista jatkoimme matkaa alamäkeen Laukontoria kohti. Siellä sijaitsee maalaisromanttisesta ja Rivièra Maisonista pitävien sisustajien must-kohde, Kantriina. Kirjoitin pidemmän postauksen blogiini suosikkisisustusliikkeisiini lukeutuvasta Kantriinasta heinäkuussa, jolloin viimeksi siellä vierailin (klikkaa tästä lukeaksesi heinäkuisen postauksen).


Nyt Kantriina on puettu täyteen jouluasuunsa. Säihkettä, havuja ja joulun taikaa on yllin kyllin tarjolla. Vähän kaikkea piti hypistellä ja ihastella! :) Omia suosikkejani tämän joulun valikoimista ovat RM:n kuusenkoristepallot, joita löytyy niin hempeissä pastellisävyissä kuin musta-valkoisinakin.



Rakkauteni erilaisiin kransseihin ja havuihin vain jatkuu vuodesta toiseen. Parhaita ovat laadukkaat ja luonnollisen näköiset keinohavut, jotka sopivat allergikoille eivätkä varistele neulasia pitkin kotia. Niinpä olisi tehnyt taas mieli saada uusia käpyoksia ja havusomisteita, mutta kotimme säilytystilat ovat niiiiin liian pienet...nyyh...


Kantriinan jälkeen päätimme suunnata shoppailujatkoille Ratinan uuteen kauppakeskukseen. Muutamien vaateliikkeiden ja päivällisen jälkeen pääsimme lopulta päätepysäkille, eli Granitiin. Tänä vuonna Granitin jouluvalikoimassa on paitsi herkullinen suklaakalenteri, myös aivan ihania kartonkisia ja nahkalla päällystettyjä kuusenkoristeita....


Granit oli myös tulvillaan ihania joulukukkia ja havuja. Mieleni on tehnyt jouluruusua jo useampana vuonna, mutta en uskalla ottaa riskiä viherkasveja mutustavasta kissastamme enkä junioristakaan johtuen. Hyasintteja en voi kuitenkaan vastustaa, enkä erilaisia pikkusypressejäkään (korkeille lipastoille nostettuina ne pysyvät kaikkien pikkutassujen ulottumattomissa!).



Viimein sitten puoli kahdeksan maissa illalla alkoi väsyttämään hirmuisen paljon, ja oli aika todeta, että kierros oli tehnyt tehtävänsä. Huh! Mutta ihania pikku löytöjä oli tarttunut sieltä sun täältä mukaan, ja rutkasti joulumieltä! Seuraavaksi pitäisi täytellä pojan joulukalenterin pussit ja viritellä pussirivistö vierashuoneen peilin eteen roikkumaan. Pussit voisi viritellä periaatteessa puiseen rimaankin, kuten Granitissa oli tehty. Niin ja by the way, tämä ei sitten ollut suinkaan ainoa jouluinen ostoskierros... meillä on ystävän kanssa suunnitteilla vielä pikkuiset jatkot Tampereen suuntaan ja lisäksi joulukuun alkupuolella lähdemme mieheni kanssa kahdestaan matkalle Osloon. Arvatkaapa vain, mitä siellä on ohjelmassa...? :)

Joka tapauksessa ihanaa joulun odotusta teille kaikille, rakkaat blogini lukijat! Ihanaa, kun olette jaksaneet ahkerasti käydä lukemassa ja kommentoimassa postauksiani tänäkin syksynä, KIITOS <3!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...