perjantai 16. marraskuuta 2018

DIY: Joulun ihanimmat askarteluideat

Yhteistyössä: J.K. Primeco

Marraskuu on mitä mainiointa aikaa puuhastella joulukorttien ja -koristeiden parissa. Tihkusateen täyttämät illat ovat houkutelleet minut pysyttelemään kotosalla, vetämään villasukat jalkaan ja syventymään askarteluideoiden haudutteluun...


Postilaatikossamme odotti minua viime viikolla mitä ihanin yllätys: valkoinen kirjekuori täynnä toinen toistaan inspiroivempia J.K. Primecon askartelukartonkeja, -nauhoja ja -kuvioita! Ja eipä aikaakaan, kun olin levittänyt ihanuudet pöydälle ja kaivanut askartelusakseni esiin. Innokkaan puuhastelun tuloksena syntyi kolme jouluista askarteluvinkkiä, joka haluan nyt jakaa teidän kanssanne.



1. Perinteikkäät puna-harmaat joulukortit


Tämän mallin idea lähti J.K. Primecon Lautaseinä-designkartongista, joka toi minulle mieleen hurmaavasti harmaantuneen vanhan ladon seinän. Halusin tehdä tälle pohjalle perinteisistä joulun väreistä - punaisesta ja valkoisesta - kranssin, jossa olisi myös hieman tiu'un kilinää. Tarvikkeina korttiin käytin kartongin ohella punaista askartelukuviota, hopeakulkusta sekä punaista joulukoristenauhaa. Nauhan kiinnitykseen käytin kaksipuoleista kirkasta kapeaa askarteluteippiä, ja kuvion kiinnitykseen 3D-tarroja.


Korttipohja syntyi leikkaamalla A4-kartonki keskeltä kahtia, ja taittamalla leikattu kartonki kaksiosaiseksi kortiksi.


Sen jälkeen pujotin kulkusen koristenauhaan. Sommittelin nauhan pituuden ja kulkusen paikan niin, että tekstikuvion taakse jäisi noin 1,5cm nauhaa.


Sitten kiinnitin kaksipuolista teippiä korttipohjaan. Aloitin teippaamisen etupuolelta keskitetysti niin, että aloituskohta jäisi tekstikuvion alle. Sen jälkeen käänsin teipin etupuolen taakse (eli kortin vasen sisäsivu) ja kiinnitin teipin keskitetysti ylhäältä alas aina kortin alareunaan asti.

Nauhan saa parhaiten kiinni teippiin irroittamalla ensin suojapaperin kortin etupuolelta ja painamalla nauhan siihen kiinni. Sen jälkeen irroitetaan suojapaperi myös kortin sisäaukeamalta ja painetaan nauha kiinni siihenkin. Lopuksi leikataan nauha poikki kortin alareunasta.



Nauhan kiinnittämisen jälkeen oli aika saada tekstikuvio paikoilleen. Laitoin 3D-tarrat tekstikuvion taustapuolelle ja painoin kuvion keskitetysti kortttiin, aivan kulkusen alapuolelle. Ja näin tämä ihana puna-harmaa kortti saatiin valmiiksi!




2. Herkät lumihiutalekortit



Miten kauniita ovatkaan talven ensihiutaleet niiden leijaillessa hiljakseen illan hämärässä. Valkoinen ja kimmeltävä lumihiutale sopii oivallisesti joulukortin koristeeksi. Näihin herkkiin hiutalekortteihin tarvitaan kimaltelevia lumihiutalekuvioita, helmiäiskartonkia, timanttitarroja ja hopeista koristenauhaa. Nauhan kiinnitykseen tarvitaan jälleen kirkasta kaksipuoleista askarteluteippiä ja hiutalekuvioiden kiinnitykseen 3D-tarroja. Halutessaan timanttitarrat voi korvata vaikkapa vaalean turkooseilla tarrahelmillä.


Korttipohja syntyi tälläkin kertaa leikkaamalla valkoinen A4-helmiäiskartonki keskeltä kahtia, ja taittamalla leikattu kartonki kaksiosaiseksi kortiksi. Sen jälkeen vietin pienen tuokion hiutalekuvioita sommitellen pohjan päälle. Minun makuuni korttiin riitti koristeeksi kolme hiutaletta, kaksi isompaa ja yksi pienempi. Sitten laitoin 3D-tarrat hiutaleiden takapuolelle. Isompaan hiutaleeseen painoin keskelle yhden kokonaisen tarran ja sakaroihin puolikkaat tarrat. Pienempään hiutaleeseen riittää keskelle yksi kokonainen tarra. Kuviohiutaleet, kuten oikeatkin hiutaleet, ovat hieman hauraita, joten kiinnittäessä kannattaa varoa sakaroiden murtumista.


Kiinnitin hiutaleet kortin etupuolelle ja sitten oli aika lisätä vähän blin blingiä korttiin! Koristelin korttipohjan muutamalla yksittäisellä tarratimantilla sekä käytin timanttikukkatarranauhaa, josta leikkasin yksittäisen kukan pienen hiutaleen keskustaan.


Viimeistelin lopuksi kortin teippaamalla kaksipuoleista kirkasta teippiä sisäpuolelle taitoksen viereen, ja kiinnittämällä siihen hopeista kimaltavaa koristenauhaa. Aika makea tuli tästä kortista, vai mitä?




3. Talvinen lippuviiri


Olen useampana vuonna ihastellut sisustuslehtien sivuilta erilaisia lippuviirejä ja suunnitellut sellaisen tekemistä kolmevuotiaamme huoneeseen. Mutta tänä syksynä päähäni pälkähti idea talvisesta lippuviiristä, jolla olisi helppoa lisätä jouluista tunnelmaa mihin tahansa kotimme huoneeseen. J.K. Primecon valikoimissa on mielettömän upeaa Lumihiutale-designkartonkia, jossa hiutaleet ovat kiiltävästä hopeafoliosta. Ihanan kartongin löydyttyä oli pakko päästä kokeilemaan viirin askartelemista. :)

Tein meille viirin yhdeksällä lipulla, mutta pituuttahan voi säädellä oman mielen mukaan täysin vapaasti! Yhdeksän lipun viirille tuli pituutta noin puolitoista metriä (ensimmäisestä lipusta viimeiseen), ja jos laskee vielä nauhan "hännät" päälle, niin koko viiri on noin kaksimetrinen. Yhdeksän lipun viirin tekoon riittää kolme A4-kartonkia sekä 2,5 metriä nauhaa.


Ensimmäiseksi leikkasin liput lumihiutalekartongista. Suosittelen yhden kartonkisen mallikolmion tekoa, jossa mittasuhteet ovat kunnossa. Tällä mallilla on helppo jäljentää paperille kaikkien kolmioiden muodot. Minun viirissä lipulla on korkeutta kolmion kärjestä sen alareunaan noin 17cm, ja alareunan leveys on noin 15cm. Näillä mitoilla saa siis yhdestä A4-kartongista kolme lippua.


Sen jälkeen tein lippuihin reiät nauhalle. Minulla reiät ovat noin 1,5 cm viirin sivureunasta keskelle päin. Kannattaa muuten ensin rei'ittää mallikolmioon reiät oikeille kohdille, ja sitten jäljentää lyijykynällä reiän paikat muihin kolmioihin, jotta ripustuksesta tulee varmasti tasainen. Rei'itys on helpointa tehdä yhden reiän rei'ittimellä.


Rei'ityksen jälkeen päästäänkin pujottelemaan nauhaa lippuihin...


Meidän talvinen lippuviirimme pääsi aivan ensimmäiseksi koristamaan vierashuoneen hopeista peiliämme. Ajatuksena on siirtää se sieltä eteiseen tai ruokailutilan päätyseinälle joulukuussa.




Lopuksi olisi ihan huippua kuulla teidän mielipiteenne näistä ideoista! Mikä on teidän suosikkinne? Perinteikäs puna-harmaa joulukortti, herkkä lumihiutalekortti vai kenties hopeanhohtoinen lippuviiri? Katsotaan sitten, mikä malli kerää eniten pisteitä! :)


Ja jos joku jäi miettimään, mistä saisi käsiinsä nämä J.K. Primecon askartelumateriaalit, niin niitä löytyy mm. askarteluliikkeistä, kirjakaupoista sekä isommista tavarataloista ja marketeista.

Lisää jouluaskarteluvinkkejä on tulossa ennen joulua vielä tänne blogin puolelle, samoin Insta-tililleni. Niin ikään J.K. Primecon Facebook-sivuilla ja Instagram-tilillä on runsain mitoin ideoita jouluisiin askartelupuuhiin, joten kaikkien kaltaisteni jouluintoilijen kannattaa ehdottomasti liittyä myös niiden seuraajaksi! :)

Mukavaa askarteluntäyteistä marraskuuta kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...