tiistai 30. lokakuuta 2018

Lastenhuoneen uudistus

Uskomatonta, millä vauhdilla aika vieriikään. Reilu vuosi taaksepäin tein blogiini postauksen poikamme huoneesta, jossa oli tuolloin vielä vauvan pinnasänky. Pinnasänky vaihtui sittemmin lastensänkyyn, ja mielessä kävi jo, pyöräyttäisinkö samalla koko huoneen järjestyksen uusiksi. Mittailun jälkeen tulin siihen tulokseen, että sisustuspäivitys riittää. Uudistuksen kunniaksi ajattelin tehdä uuden postauksen poikamme huoneesta :).


Laitetaanpa vertailun vuoksi tähän kuvat vierekkäin huoneesta, kun siellä oli vielä pinnasänky, ja kuva miltä se näyttää nyt. Puinen lastensänky tuli siis pinnasängyn paikalle, oven ja ikkunaseinän väliin. Sängyn vaihto muutti ilmettä tosi paljon, samoin kuin siihen hankittu päiväpeitto.

   
Ennen                                                                     Jälkeen

Etsin pitkään ja hartaasti päiväpeittoa, joka olisi mustavalkoinen tai keltavalkoinen, graafisella eläin- tai raitakuviolla. Yllättäen sellaisia ei juniorikoossa ole montakaan. Halusin myös pitää budjetin alle 50€:ssa, jonka vuoksi AVA Roomin ihanat Marimekon kankaalla ommellut Original-päiväpeitot eivät tulleet kysymykseen. Mutta AVA Roomin vetoketjullisten päiväpeittojen katselu antoi minulle idean: entäpä jos en etsisikään varsinaista päiväpeittoa sängyn päälle, vaan koittaisin ratkaista ongelman vaikkapa unipussilla?


Ja siitähän se ideointi sitten lähti. Bongasin googlettaessani Finlaysonin vanhemmista valikoimista keltavalkoisen Elefantti-unipussin, joka aikuisten koossa (90x250cm) sopisi täydellisesti juniorin huoneeseen. Itse asiassa 90cm leveä unipussi olisi varsinaista päiväpeittoa parempi ratkaisu 75cm leveälle patjalle laidallisessa juniorisängyssä. Säästyisin patjan päivittäiseltä nostelulta, kun yrittäisin taitella pitkiä peitonhelmoja patjan alle. Nyt kun unipussi ylittää patjan leveyssuunnassa vain noin 8cm per puoli, riittää reunan työntäminen sormilla laidan ja patjan väliin. Jes!


Suunnitelma oli siis tehty, mutta mistä ihmeestä löytäisin sen Elefantti-pussin, kun Finlaysonin verkkokaupassa sitä ei enää ollut myynnissä aikuisten koossa ja Prismojenkin myymäläsaldo näytti nollaa? Tarvittiin Lahden syyslomareissu ja pysähdys Launeen Prismalla. Olin menossa Prisman vuodevaateosastolle toisen keltavalkoisen päiväpeittokandidaatin perässä, kun huomasin hyllystä pilkistävän keltaisia elefantteja. Pidätin hengitystä, juoksin hyllyn luo, tsekkasin koon, nappasin paketin syliin, ja ihan oikeasti, tuuletin ja pompin käytävällä tasajalkaa rulla sylissäni! Äitini purskahti vieressäni nauramaan, mutta ei pyöritellyt silmiään, koska tiesi minun metsästäneen näitä norsuja jo kuukausia. Kaiken lisäksi peitto oli tarjouksessa, ja maksoi muistaakseni vain noin 35 euroa!


Ja nyt tämä ihanuus on sitten pojan sängyssä. Elefanttiteema ja keltavalkoiset värit ovat täydellinen pari Marimekon Karkuteillä-kankaalle. Raikkaan keltainen väri tuo ihanan piristysruiskeen pojan huoneeseen. Norsujen kavereina ovat pojan rakkaimmat unilelut ja Ikean kissatyyny.


Toinen asia, jota olin toivonut jo pidempään pojan huoneeseen, oli roikkavalaisin. Sopiva paikka sille löytyi verhotangon päästä, valkoisen lokerohyllykön päältä.



Paikka on myös turvallinen, sillä johto ja lamppu pysyvät pikkukäsien ulottumattomissa. Tämä valaisin tuo lisää "ison pojan huoneen" tuntua. Se on mukavan graafinen ja simppeli, ja täydentää minusta mukavasti huoneen modernia skandinaavista sisustusta.

Jatkossa olisi vielä suunnitteilla ostaa yksi tai kaksi mustaa String Pocket -hyllyä sängyn päälle. Niihin saisi mukavasti esille pieniä aarteita ja pienikokoisen taulunkin. Harmillisesti Stockan Hulluilla Päivillä ei ollut tänä syksynä Stringiä tarjouksessa, mutta onneksi hyllynostolla ei ole kiire. Myös joku vastaava musta (tai valkoinen) 60-120cm leveä ja alle 20cm syvä hyllyratkaisu voisi tulla kysymykseen. Jos teillä on vinkata kilpakumppaneita String Pocketille, niin laitatteko niitä kommentteina tulemaan. Kiitti jo etukäteen!

Ajatuksissa on myös pimennysverhon vaihto, ja ehkä jossain vaiheessa kattolampun vaihtokin. Mutta ainakin toistaiseksi on tarkoitus mennä tuolla jättikokoisella paperivalaisimella.

Olisi kiva kuulla, mitä tykkäätte muutoksista? Poikamme ainakin totesi innoissaan näiden myötä, että nyt hänellä on "uusi huone". :)



4 kommenttia:

  1. Huomattava muutos. Kaunista ja kiva kun leikittelee väreillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Minäkin tykkään kovasti lopputuloksesta. Turkoosi, keltainen, musta ja valkoinen toimivat jotenkin vain niin hyvin yhteen :).

      Poista
  2. Ihana raikas keltainen! 😀 Varsinkin tähän alkavaan pimeyskauteen. Ja muutenkin aivan ihanasti käytetty värejä! Mukava kuulla, että myös asukas on mielissään. ☺️ Mistä olet hommannut hyllykön vaaleanharmaat paperimaiset korit? Ja minkä kokoiset ne on? Onko myös valkoisena saatavilla? 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista! Keltainen kyllä ihmeesti piristää näinä marraskuun harmaina päivinä :). Hyllykön vaaleanharmaat säilytyskorit ovat itse asiassa puuvillakanvaasia (sisältä hieman kiiltävät ja helposti pyyhittävät), ja ostin ne aikoinaan H&M Home:sta. Tosin nyt niitä ei enää siellä ikävä kyllä myydä... Tein pientä googletusta ja vastaavia (mustavalkoisia) näyttäisi olevan esim. House Doctorilla Stripes-sarjassa. Niitä myy ainakin Living247.fi: https://living247.fi/tuote/pyykkikori-squares-stripes-house-doctor/ Näiden koko on pitkälti sama, kuin mikä meidän koreilla on. :)

      Poista

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...