sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Hullut Päivät syksy 2018: Kahdeksan vinkkiä sisustajalle!

Hullujen Päivien syksyn 2018 päivät on nyt julkaistu ja kuvastokin tuli postissa! Alkuviikosta oli vielä mahdollista arvailla Facebookissa, mikäköhän on tämän vuoden hulluttelun ajankohta. Ja nyt se on sitten varmaa: tänä syksynä hullutellaan Stockmannin kivijalkaliikkeissä ja nettikaupassa 10.-14.10. Ajankohta on se perinteinen, eli lokakuun viikko 41.


Kokosin viime keväänä blogiini kahdeksan Hullujen Päivien tärppiä sisustajalle, ja ajattelinpa tehdä taas uuden vinkkilistan tätä syksyä silmälläpitäen. Kunkin tuotteen otsikkoa klikkaamalla pääsee Stockmannin tuotesivulle.


Vinkki nro 1: Artekin A333 -riippuvalaisin "Nauris"

Alvar Aalto suunnitteli tämän klassisen kaunottaren 1950-luvulla Kansaneläkelaitoksen rakennukseen Helsinkiin. Valaisin tunnetaan myös nimellä "Nauris". Hulluilla Päivillä on valkoista valaisinta myynnissä sekä messinkireunalla että kokovalkoisena. Mutta minä ihastuin tuohon messinkireunaiseen nauriiseen... Tämä olisi upea ilmestys meidän keittiön saarekkeemme päällä.

Vinkki nro 2: Iiittalan Aalto-teräsvati ruusukulta

Ja jatketaanpa Aalto-teemalla. Kaikille lienee tuttu Iittalan Aalto-teräsvati. Mutta nyt sitä saa ruusukultaisen värisenä ja aika merkittävällä alennuksella Hulluilta Päiviltä. Vadin koko 358mm on mainio. Itse käytän vatia niin tarjoiluastiana kuin tuikkulyhtyjen alustana. Vati on yksinkertaisesti ajattoman kaunis...

Vinkki nro 3: Finlaysonin Poika ja Tähti -pussilakanasetti

Olen rakastanut jo pienestä pitäen Rudolf Koivun satukuvituksia. Niissä on jotain niin ainutlaatuisen herkkää ja runollista. Finlayson on ikuistanut muutaman Koivun kauneimmista kuvista pussilakanoiksi. Näissä nukkumalla näkee varmasti kauniita unia... Tämä pussilakanasetti olisi täydellinen joululahja esimerkiksi pojallemme.

Vinkki nro 4: Pip Studion Spring to Life -astiastosarja

Hollantilaisen Anke van der Endtin kädenjälki näkyy hänen v. 2007 perustamansa Pip Studion hurmaavissa kukkakuvioiduissa posliiniastioissa. Spring to Life -sarjan värimaailma on vedenvihreä (vaalea minttu), mikä on tällä hetkellä suosikkivärini sisustuksessa. Pip Studion astiat ovat mielestäni parhaimmillaan, kun ne yhdistetään esim. Iittalan Teema- tai Koko-sarjan valkoisiin astioihin. Hulluilla Päivillä on myynnissä sarjan mukia, pitkänmallista tarjoilulautasta sekä kahta erikokoista pyöreää lautasta.

Vinkki nro 5: Design Lettersin AJ Vintage ABC -keittiöpyyhe

Tanskalainen Design Letters on tullut tunnetuksi graafisista kirjainkuoseistaan. Hulluilla Päivillä on myynnissä mustavalkoinen AJ Vintage ABC -keittiöpyyhe. Sen koristeena on designguru Arne Jacobsenin vuonna 1937 suunnittelema typografia. Välillä sitä tulee pähkäilleeksi oikein urakalla, mitä veisi viemisenä ystävilleen. Luulen, että tämä pyyhe otettaisiin aika monessa vierailupaikassa ilolla vastaan.

Vinkki nro 6: Molton Brownin Rhubarb & Rose Hand Wash -käsisaippua

Rakkauteni kauniisiin käsisaippuapulloihin alkoi Molton Brownista. Sydämeni sykkii edelleenkin näille saippuoille. Pullot ovat tyylikkäät, saippua ei kuivata käsiä ja tuoksut hienovaraisen elegantteja. Suosikkini valikoimasta tällä hetkellä on raparperin ja ruusun tuoksuinen käsisaippua. Ja ei pinkki värikään tietenkään pahitteeksi ole!

Vinkki nro 7: Iittalan mustat Nappula-kynttilänjalat

Iltojen pimetessä ja talven lähestyessä kynttilänjaloille on taatusti käyttöä. Matti Knelellin suunnittelemia Nappula-kynttilänjalkoja on monessa värissä, mutta pidän eniten mustasta sekä teräksestä. Hulluilla Päivillä on myynnissä edullisesti mustia ja valkoisia Nappuloita kahdessa koossa. Yksi molempia kokoja (107mm ja183) on mielestäni paras kombo.

Vinkki nro 8: Eero Aarnion Pastilli-tuoli

Eero Aarnion Pastilli-tuoli on voittanut American Industrial Award -palkinnon, eikä syyttä. Ajaton design on valloittanut monen siinä istuneen sydämet. Ja oikeasti tässä Pastillissa on kiva istua! Minun budjettini ei ikävä kyllä tähän riitä, mutta haaveilu on sallittua. :)


Tänäkään vuonna en ole menossa tavarataloon ostoksille, vaan aion tilata tuotteet netistä. Nettitilauksessa tärkeää on muistilistan hyödyntäminen ja se, että on h-hetkellä valmiina klikkaamaan muistilistan sisällön ostoskoriin. Muuten käy huonosti; osa tuotteista menee kaupaksi sekunneissa. Sydämentykytystä on siis luvassa, mutta voi sitä iloa, kun saa lopulta ihanuudet kotiinsa...

Postailkaahan kommenttia, oliko näiden joukossa teidän oma suosikkinne. Kohta taas hullutellaan! :)


2 kommenttia:

  1. Mistä olet tilannut perinteisen paperisen kuvaston?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on Stockmannin kanta-asiakaskortti, eli käsittääkseni se tuli minulle postissa sen takia. En ole ainakaan tilannut sitä mistään erikseen. Itse tykkään paperisista kuvastoista enemmän kuin sähköisistä. :)

      Poista

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...