keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Ostoksia ja raikas vihersmoothie

Kyllä nyt kelpaa unelmoida kesän tulosta, kun aurinko porottaa ulkona lämpimästi ja takapihan nurmikko vihertää! Poreileva kesäinnostus on saanut minut tutkimaan hartaudella jokaisen vähänkin kesäpihaan tai -terassiin liittyvän postilaatikkoomme tupsahtaneen mainoslehden. Samoin ostoksilla käydessä silmä hamuaa pirteitä värejä ja lehtikuoseja. Lehtikuosi on kieltämättä oiva ensiapu sisustusintoilijan kesäkuumeeseen, ennen kuin maljaköynnökset ja muut kesäkukkaihanuudet tarkenevat päivät ja yöt pihalla.


Ensimmäinen trooppista vehreyttä huokuva keväthankintani oli jo hiihtolomalla lahtelaisesta Millan Putiikista löytynyt Riviéra Maisonin kestokassi. Tämä pääsee ehdottomasti kesällä ranta- ja piknikkäyttöön! Isoon kassiin on kätevä ottaa mukaan koko perheen rantapyyhkeet, uikkarit ja vesilelut. Eikä haittaa, vaikka uimareissulla kertyy taatusti kassin pohjalle hiekkaa - tämän kun saa helposti huuhtaistua vedellä puhtaaksi.



Laukuista puheen ollen, en voinut vastustaa Glitterin tämän kevään uutuutta, sitruunankeltaista pikkulaukkua. Tämä herkullisen värinen laukku on omiaan kesäkadulle ja illanviettoihin :). Toimii ihana väriläiskänä vaikkapa valkoisten, vaaleanturkoosien tai mustien vaatteiden kanssa.


Taustalla näkyy myös uusi ornamenttikuvioinen puutauluni. En saanut tällaista mahtumaan Thaimaassa matkalaukkuuni, joten olen metsästänyt kohtuuhintaista taulua tovin Suomesta. AmandaB:llä on ollut vastaavia valikoimassaan, mutta tämä yksilö löytyi edullisesti Kärkkäiseltä. Tykkään erityisesti siitä, että valkoista maalia on hiottu paikka paikoin rustiikin näköiseksi. Tämän olisi tarkoitus tulla minun ja mieheni makuuhuoneeseen, ellemme sitten keksi sille vielä parempaa paikkaa.




Sitten vielä toinen lehtikuvioitu suosikkihankintani, eli Askon ihana Summer-tyyny. Ja teksti "Sweet garden time" kruunaa kokonaisuuden!




Viherinnostusta voi tyynnytellä myös vihersmoothiella. Alla resepti pirtelöön, joka maistuu myös perheen nuorisolle :).


Vihersmoothie
(noin 3 annosta, valmistusaika 5min.)

1 banaani
puolikas kurkku
1/2 - 1 ruukullinen pehmeälehtistä salaattia (esim. Pehtoorin salaatti, tammenlehvä, salanova tms.)
1 Granny Smith -omena
puolikas avokado
1/3 ruukkua minttua (tai maun mukaan vähemmän)
3dl vettä (voi käyttää myös esim. mantelimaitoa)
limen mehua maun mukaan (1-2 rkl)

1. Kuori banaani ja avokado. Poista omenasta kannat ja siemenkota. Omenankin voi halutessaan kuoria. Pilko banaani, kurkku, omena ja avokado tehosekoittimeen.
2. Lisää myös mintun- ja salaatinlehdet tehosekoittimeen. Jos kyseessä on tavallista isompi, muhkea ruukullinen salaattia, puolikas riittää.
3. Lisää vesi tai mantelimaito joukkoon.
4. Hurauta tasaiseksi tehosekoittimella. Jos seos tuntuu liian paksulta, lisää nestettä ja hurauta uudestaan.
5. Mausta limen mehulla ja sekoita. Kannattaa olla varovainen, ettei laita liikaa limeä, koska muuten smoothiesta tulee kitkerä.



Ja sitten vain smoothie lasiin ja nautiskelemaan! Kesälomaa odotellessa... :)


4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitti! Kiva, kun oot käynyt lukemassa blogiani :)!

      Poista
  2. Postaustoive: "Päivä Anun kanssa" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti toiveesta! Laitan sen korvan taakse odottamaan kesälomapäiviä :).

      Poista

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...