keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Petuniahaaveita

Multakuume iski minuun! Puutarhainnostus kuplii mielessäni päivästä toiseen... Vaikka vielä ei olekaan viisasta istuttaa ihan kaikkia kylmänarkoja kesäkukkia ruukkuihin (helteisistä säistä huolimatta), en malttanut olla hiljattain käymättä paikallisella Heikkisen kukkatarhalla katsastamassa kesäkukkavalikoimaa.

Etsin kukkatarhalta ennen kaikkea ideoita etuoven sisäänkäynnin parvekelaatikoihin. Toissa vuonna istutin niihin pelargonioita, mutta nehän eivät viihtyneet laisinkaan pääosin varjoon jäävällä sisäänkäynnillä. Viime vuonna istutin laatikoihin orvokkia ja murattia, mikä olikin pelargonioita huomattavasti parempi valinta. Tänä keväänä olen jostain syystä ihastunut petunioihin. Ja niitä olikin kukkatarhalla jo kasvamassa monessa eri sävyssä. Eikö olekin ihana tämä Crazytunian Kermit Rose -petunia?



Seuraavaksi silmään tarttuivat upeat mustat samettipetuniat. Ei ehkä meille, mutta tummien kukkien ystäville dramaattinen ja näyttävä vaihtoehto!


Ja sitten siirryin taas muutaman metrin eteenpäin petuniarivistöä, kunnes näin tämän Surfinia Strawberry -petunian. Kaunotar! Pinkkejä juovia hailakan pinkillä pohjalla. Tätä pitää saada täksi kesäksi meidänkin laatikoihin.



Toinen petuniasuosikkini oli vaaleanpunainen minipetunia. Ja katsokaapas myös violettia kerrottua petuniaa - ihan kuin olisi karkkikaupassa!



Kesäkukkien ympärille on kiva istuttaa myös jotain villin rehevää lamoavaversoista kukkaa. Dianaa oli kukkatarhalla herkässä "Apple Blossom" -värissä. Luulenpa, että dianat pääsevät laatikoihin petunioiden seuraksi. Tuo omenankukan väriä jäljittelevä diana ei ollut vielä kunnolla puhjennut kukkaan, joten nappasin kuvan myös pinkimmästä kukkaan puhjenneesta dianasta.



Ja tässä ne nyt olisivat sitten vierekkäin, Surfinia Strawberry ja Apple Blossom-diana. Mitäs pidätte?


Ei siis ollut ollenkaan turha käynti, kun sain löydettyä sopivat kesäkukat laatikoihin!

Mutta nyt vielä pitäisi keksiä jotain kevyempää tai valuvampaa petunian ja dianan rinnalle. Hopeasade on mielestäni ehkä liian sinertävä näiden pariksi, vai mitä olette mieltä? Muratti tai lankaköynnös voisi toimia, ja keveyttä toisi myös harsotyräkki. Äh tätä päättämisen vaikeutta... nyt kyllä tarvitsisin apua viherpeukaloilta :). Olisiko siis teillä, blogini lukijat, ehdotuksia? Väritys saisi mielellään olla vihreä tai vihreä-valkoinen.

Jos teillä on kivoja ideoita kesäkukkaistutuksiin esim. omissa blogeissanne, niin laitelkaahan kommentteihin linkkejä :). Aurinkoista toukokuuta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...