Marokkolaiset lihapullat tomaattikastikkeessa
(25-30 lihapullaa, 30min.)
800g naudan vähärasvaista jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
1/2 ruukku minttua
1 kananmuna
1/2dl korppujauhoja
suolaa
mustapippuria
500g tomaattimurskaa
500g paseerattua tomaattia
2tl juustokuminaa
1tl sokeria
1. Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Raasta sitruunankuori ja puserra sen jälkeen mehu sitruunasta. Silppua mintun lehdet.
2. Valmista lihapullataikina sekoittamalla jauheliha, sipulit, puolet sitruunankuoriraasteesta, kolmasosa sitruunamehusta, minttu, kananmuna ja korppujauhot tasaiseksi massaksi. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria. Pyörittele lihapullat haluamasi kokoisiksi.
3. Ruskista pullat kuumalla pannulla. Hauduta hetki pullia kannen alla ruskistamisen jälkeen, kunnes ne ovat kypsiä.
4. Lihapullat ovat herkullisia näinkin, mutta jos haluat niille kastikkeen, niin kaada pannulle tomaattimurska ja paseerattu tomaatti. Kuumenna ja kun kastike poreilee kevyesti, mausta juustokuminalla, lopulla sitruunankuoriraasteella, suolalla ja sokerilla. Voit keittää kastiketta kasaan sen aikaa, kun teet yrttikvinoan.
Yrttikvinoa
(4 annosta)
2dl kvinoaa
4dl vettä
1/3 yrttiliemikuutio (luomu, ei natriumglutamaattia)
1/2dl rusinoita
minttua
sitruunamehua
1. Huuhdo kvinoa, lisää se kiehuvaan veteen yhdessä yrttiliemikuution kanssa, ja keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Noin kolme minuuttia ennen keittoajan päättymistä, lisää kattilaan rusinat. Itse käytin tällä kertaa sulttaanirusinoita.
2. Valuta ylimääräinen vesi kattilasta pois ja lisää joukkoon pieni loraus sitruunamehua sekä silputtua minttua makusi mukaan.
Annostele lautaselle, koristele mintun lehdillä ja sitten vain pöytään nautiskelemaan :)!
:P
VastaaPoistaNiinpä :)!
Poista