keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Valkoista ja pinkkiä: kesäkukkaistutuksia

Miten ihanaa on ollut nauttia auringon paahteesta ja laineiden liplatuksesta uimarannalla, nuuhkia tuomen valkoista kukkapilveä ja tassutella paljain varpain pehmeässä pihanurmikossa. Uskaltaisiko sen jo sanoa ääneen, mikä on ollut mielessä pitkään?

Tervetuloa kesä! Vaikka kesälomaan on vielä jokunen viikko aikaa, jo nyt kannattaa pysähtyä hetkeksi, hengittää täysin siemauksin raikasta ja tuoksuvaa alkukesän vehreyttä. Ottaa tuokio kiireettömälle kahvikupposelle terassilla, pysähtyä torin pehmiskojulle, ja uskaltautua kastamaan varpaat viileään järviveteen. Ja tietenkin, istuttaa muutama ruukullinen kesäkukkia. Mieluiten pinkkejä ja valkoisia :).


Pelargoniani ovat päässeet kauniin harmaisiin ruukkuihinsa yhdessä valkoisen miljoonakellon ja hopeaputouksen kanssa. Uskon niiden viihtyvän hyvin paahteisella avoterassillamme. Ja jos sattuisi tulemaan vielä hallaöitä, niin ainahan nämä saa nostettua lasitetun terassin suojiin.



Olen kyllä kuullut vanhan kansan uskomukset kesäkuun kymmenennestä päivästä, mutta kun kerta vauhtiin päästiin, niin etuovelle pääsi valkoinen terassihortensia. Se onneksi sietää viileämpääkin, kunhan mittari ei näytä alle nollaa. Hortensiani on vielä kauniin limenvihreä, mutta pikku hiljaa valkoiset kukat alkavat avautua...



Etuovesta puheenollen: perunalaatikon päälle kahvipannuun on päässyt Ikean ikikukka ja kynttilälyhty on täytetty kävyillä. Jossain vaiheessa kesää pannuun pääsee jokin yrtti tai miksei vaikkapa hopeaputous.


Etuoven parvekelaatikkoistutuksiin palaan myöhemmässä postauksessa kesäkuussa, kunhan olen uskaltautunut säiden puolesta hankkimaan petunioita ja dianoita. Lasitetulle terassille istutin jo kokeeksi ruokakaupasta ostetun mintun sekä vaaleanpunaisen maljaköynnöksen.



Pohdiskelin tovin, minkälaiseen ruukkuun istuttaisin maljaköynnöksen. En oikein innostunut kauppojen muovitetuista pajupunosruukuista, koska talveksi ne menisivät kuitenkin vain varaston perille seisomaan. Sitten keksin hyödyntää tavallista punoskoria niin, että laitoin sisälle ison muovisen sangon ja sen peitoksi juuttikangasta. Näin saan samasta korista kesällä ruukun kukille ja talvella säilytyskorin vaikkapa sisustuslehdille tai villasukille :).



Eivätkö olekin suloisia nämä maljaköynnöksen vaaleanpunaisen herkät kukinnot?

Muutama ruukku odottaa vielä kesäkukkia, kuten tämä valkoinen amppeliruukku.


Lyhtykoukku on paremmassa käytössä lasitetulla terassilla amppelikoukkuna, ja sen yläosaan sain vielä ripustettua Ikean puksipuun lehtiä jäljittelevän kranssin. Ihanan vihreää ja myös huoletonta kastelun osalta!


Mitä tykkäätte? Olisi kiva kuulla, joko te olette uskaltautuneet istuttamaan kesäkukkia. Minun mielestäni kesä on NYT, ja siitä kannattaa nauttia kaikin siemauksin! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...