keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Kukkaniitty parvekelaatikossa

Malttamattomana (ja odottamatta sitä kesäkuun kymmenettä päivää), astelin reilu viikko sitten Heikkisen kukkatarhalle kesäkukkaostoksille. Kuten aiemmassa Petuniahaaveita-postauksessani kirjoitin, olin ajatellut laittavani etuoven parvekelaatikoihin Surfinia Strawberry -petuniaa ja Apple Blossom -dianaa. Ihan eivät suunnitelmat pitäneet, koska hullaannuin vähän muuhunkin...




Ja tältä sisäänkäyntimme näyttää nyt! Parvekelaatikot täyttyivät ihastuttavalla omenankukkadianalla, kepeän ilmavalla amppeliharsolla ja pinkillä marketalla. Ne ovat kuin pala kauneinta kesäkukkaniittyä, siis ihanan rehevää ja huoletonta, kuten kesään sopiikin. Toivon, että kesän mittaan diana ja amppeliharso villiintyisivät, ja kasvaisivat valuen alas kohti maata. Ja ajatuksena on ujuttaa niiden versoja myös toisiaan kohti, jotta kukat sekoittuisivat niittymäisesti parvekelaatikoissa.






Näiden ihanien laatikoiden alla kukkiaan availee äitienpäivälahjaksi mieheltäni saama ihastuttava valkoinen terassihortensia. Ehkä raaskin napsaista siitä saksilla maljakkoon muutaman kukinnon kesän mittaan...



Etuovelle siirtyi lasitetulta terassiltamme aiemmin ostamani maljaköynnös, joka ei oikein innostunut terassimme trooppisista lämpötiloista aurinkoisina toukokuun hellepäivinä. Minä sen sijaan kyllä nautin jokaisesta hellepäivästä, ja suorastaan imin auringon hellivää valo- ja lämpöenergiaa talteen. Kaiken varalta!


Maljaköynnökseni herkän vaaleanpunaiset uudet kukinnot odottavat vielä avautumistaan. Köynnös on päässyt juuttikankaalla verhoiltuun punoskoriin. Korin vierelle pääsivät ornamenttikuvioitu betonilyhty ja pienempi valkoinen kynttilälyhty.




En myöskään millään malttanut olla ostamatta laventelia. Täksi kesäksi päädyin tupsulaventelin sijasta tähkälaventeliin, jota voi myös käyttää ruoanlaitossa. Kunhan kukinnot kuivuvat, tarkoitukseni olisi tehdä laventelisokeria, ehkä myös laventeliteetä. Ja varmaan muutama kakku tai piirakka saa aavistuksen laventelia mausteekseen... Laventelini huojuu Ikean kauniissa pitsireunaisessa ruukussaan perunalaatikon sylissä.



Perunalaatikon yläpuolelle ripustettu myrskylyhty on tuliainen viime elokuun Loviisan Wanhat Talot -reissulta.


Loviisaan tekisi kovasti mieli tänäkin kesänä, mutta automme nokka kääntyy heinäkuussa Tampereelle ja Turkuun. Luvassa on ihania kiireettömiä hetkiä ystävien kanssa, lempisisustuspuotieni koluamista sekä tietenkin juniorin suosikki, päivä Muumimaailmassa. Automatkoille varataan iso pinkka sisustuslehtiä, kuinkas muutenkaan :).

Ihanaa alkanutta kesäkuuta teille blogini lukijat! Toivottavasti päästään pian taas nauttimaan auringonsäteiden porotuksesta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...