keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Kesäparatiisi omalla terassilla

Kesäparatiisi, kesäolohuone, kesäkeidas... rakkaalla kesäterassillamme on monta nimeä!

Terassimme on nyt puettu kesäkuntoon kiireettömiä kesäpäiviä varten. Poikamme touhuilee tiipiissään aamusta iltaan, ja kuormalavasta nikkaroidulle pöydälle katetaan aamukahvit vanhemmille.



Halusin terassin sisustuksesta olohuonemaisen ja rennon. Lasituksen ansiosta terassilla voikin huoletta pitää pehmustettua sohvaa, isoa mattoa sekä verhoja. Sohvalle on päässyt joukko ihanimpia kesätyynyjäni. Täksi kesäksi tulin hankkineeksi kaksi Tanja Orsjoen Vallilalle suunnitteleman Villisalaatti-kuosin tyynynpäällistä. Ne ovat aivan upeat - niissä on juuri sopiva yhdistelmä herkkyyttä ja graafisuutta!




Valkoisten läpikuultavien verhojen laitto terassille oli huippuhyvä ratkaisu. Ne paitsi suojaavat keskipäivän kuumalta auringon porotukselta, mutta myös pehmentävät terassin ilmettä ja tekevät siitä kodikkaan. Terassilla onnistuu kahvittelun lisäksi myös ruokailu hieman korkeammalla sivupöydällä, jonka molemmin puolin on kaksi pakkasenkestävää Jyskin betonijakkaraa.


Terassin päätyseinälle, grillin yläpuolelle, saatiin viime kesänä kaksi pitkää hyllyä. Niille asetellaan yrttejä ja vanhan ajan aarteita. Yrttejä napsitaan päivittäin smoothieihin, salaatteihin ja grilliherkkujen marinadeihin.




Kesän kunniaksi hyllylle pääsi pikkutonkan ohella myös pääskypoimuri, löytöni joensuulaiselta kirpparilta.



Ja mitäpä olisi kesäterassi ilman kukkia! Tänä vuonna terassillamme on mummolatyyliin orvokkeja ja pelargonioita. Mietin pitkään, mistä saisin kauniit aluslautaset pelargoniaruukuilleni, kunnes keksin laittaa ruukkujen alle vanhat alumiiniset kakkuvuoat. Ne ovat muovisia lautasia monin verroin kauniimmat, ja antavat korkeareunaisina anteeksi, jos innostuksissani tulen kaataneeksi ruukkuihin hieman liikaa vettä... :)


Niinä päivinä, kun en saa junioria maaniteltua kesäkukkien poimintareissulle, laitan terassin pöydälle pikkutonkkaan joensuulaisesta Sarustiikasta ostettuja pioneja. Lisään joukkoon muutaman pajunoksan tuomaan asetelmaan ilmettä ja huolettomuutta. Ja sitten onkin jo aika istahtaa sohvalle sisustuslehden kera, ottaa mukava asento, ja vain nautiskella... Tervetuloa kesä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...