tiistai 25. heinäkuuta 2017

Säilytystilaa terassille seinähyllyillä

Mainitsinkin jo aiemmassa terassimme sisustusta käsitelleessä postauksessani, että appiukko nikkaroi meille sinne tänä kesänä laudasta valkoiset puiset seinähyllyt. Idea hyllyistä oli jo muhinut pari kesää, mutta sai tuulta alleen kunnolla, kun lapsi ja kissa alkoivat nykiä yrttiviljelmiäni aina terassilla käydessään. Lopulta hyllyille päätyi kuitenkin enemmän sisustustavaroita kuin yrttejä, kuinkas ollakaan :).


Lautoja laitettiin kaksi vierekkäin, jotta saatiin riittävästi syvyyttä isommillekin yrttiruukuille. Valurautakannakkeita etsin useammasta sisustusliikkestä. Olikin yllättävän vaikeaa löytää sopivan kokoiset valkoiset tai harmaat kannakkeet, jotka olisivat yhtä aikaa koukeroiset ja sirot. Kärkkäisen verkkokaupasta sitten löytyivät "ne oikeat": nämä harmaat ja hieman kulutetun näköiset Villa Design Kaari -kulmaraudat ovat hyvä pari valkoisille käsintehdyille hyllyille, ja jaksavat tarvittaessa kannatella isommankin määrän yrttiruukkuja.



Hyllyiltä löysivät yrttien ohella paikkansa muun muassa Kööpenhaminan sisustusmatkalta Notre Dame -liikkeestä ostettu puinen pieni laatikko, valkoinen metallinen tähtikoriste, ystäväni liitutauluksi tuunaama tarjotin, Pentikin lasilyhdyt sekä Iittalan Kivi-kynttilälyhdyt. Mitä pidätte hyllyistä?




Vanha ikkunankehys pääsi myös paraatipaikalle ylähyllylle. Se onkin seuraava tuunauskohteeni: tarkoitus olisi maalata kehys valkoiseksi ja kiinnittää sen taakse katiskaverkkoa. Kunhan pääsen tähän projektiin käsiksi, laitan siitä tänne blogiin kuvia ja teko-ohjeet!


Olen siirrellyt yrttejä tarpeen mukaan hyllyiltä myös terassin puolipyöreälle sivupöydälle auringonpaisteeseen. Parhaiten pöydällä ovat viihtyneet minttu, salaatti ja herneenversot.


Etuoven kukkaruukuissa rehottamaan päässeet orvokit leikkasin terassin hyllylle lasimaljakkoon. Lopuista orvokeista ja valkoisista Weisten kivistä tein kukkalammen vanhaan emalivatiin. Napsaisin joukkoon myös pari poimulehden kukintoa kukkapenkistä. Lammen teko oli täydellistä aurinkoisen kesäpäivän sisustushömppää, suosittelen :)! Onneksi lähipäivinä pitäisi taas päästä nauttimaan auringon lämmöstä. Ihanaa ja aurinkoista heinäkuun loppua teille, blogini lukijat!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...