perjantai 20. lokakuuta 2017

Joulun taikaa terassilla

Jouluintoilu on nyt alkanut meillä virallisesti! Havuköynnökset, joulukranssit ja ensimmäiset tontut on kaivettu laatikoista esiin, ja ne ovat päässeet koristamaan lasitettua terassiamme. Terassi tai parveke onkin ehkä se paras paikka kotona päästää joulufiilistely lokakuussa valloilleen, jos muut perheenjäsenet eivät ihan vielä ole lämmenneet asialle.


Niin kodin kuin terassinkin jouluiseen sisustukseen kuuluvat mielestäni ehdottomasti lämpimät lampaantaljat ja havut. Itse rakastan varsinkin valkoisia taljoja! Meillä ne ovat löytäneet paikkansa terassimme Ikean vaalean turkooseilta lepotuoleilta. Näillä, samoin kuin harmaavalkoisella sohvallamme, kelpaa istua kylmempänäkin päivänä höyryävä glögimuki kädessä :).



Kietaisin valkoisen maalaisromanttisen kynttelikön ympärille havuköynnöksen. Molemmat ihanuudet ovat Sarustiikasta. Lämmin torkkupeitto on saanut jäädä sohvalle kesältä, samoin kuin Eightmoodin, Jyskin ja Ikean tyynyt. Mielestäni jouluiseen tunnelmaan sopii hyvin myös vaaleanturkoosi sävy, ei kaiken tarvitse välttämättä olla punaista, harmaata tai valkoista.



Sohvan viereen on päässyt Granitin puinen tähti. Toinen tähti on edelleen kunniapaikallaan terassin päädyn seinähyllyllä.




Tähden alla on harmaavalkoinen suosikkikranssini. Siinä on rustiikkeja, koivun kaarnasta leikattuja tähtiä. Kranssia valaisevat lasiset Pentikin, Iittalan ja Clas Ohlsonin kynttilälyhdyt.




Vanha liitutaulumaalilla käsitelty tarjotin toivottaa joulun tervetulleeksi! Sen viereen laitoin kokoelman kauneimpia käpyjäni sekä lumioksiani luomaan terassille joulun taikaa.




Ylähyllyn maitotonkkaan laitoin hopeiseksi sprayattuja peikonpähkinäpensaan oksia, joihin ripustin pieniä joulupalloja ja lasikoristeita. Tällainen olisi mainio koriste allergikonkin joulukodissa!



Terassimme sai myös pienet myrskylyhdyn malliset jouluvalot verhovaijereihin. Nämä luovat sinne iltaisin lempeän himmeää tunnelmavaloa.



Lasien edessä olevaa maalaisromanttista pöytää koristaa jouluinen tähtilyhty, joka on saanut sisälleen poroaiheisen tuikkukupin, havuja ja kuusenkävyn.


Männynhavuja on myös amppelissa roikkuvassa lasikynttilälyhdyssäni...


Ja ne tontut... Nämä hiippalakit kurkkivat AmandaB:n lyhdyn vieressä :).


Nyt enää odotellaan lunta ja pakkasta saapuviksi :). Ihanaa alkavaa joulunodotusta teille kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...