sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Sano se hiutalein: kauniit jouluiset lumihiutalekortit

Eilisaamuna minua odotti paras mahdollinen yllätys: ensilumi oli satanut yön aikana, ja hiutaleita leijaili edelleen hiljakseen pihamaalle. Lumi ja hiutaleet ovat mielestäni kaunein pala talvea! Mikä olisikaan siis sopivampi talven symboli joulukortteihin kuin lumihiutale?

Yksi lempipuuhistani joulun valmistelussa on omien joulukorttien askartelu. Yritän aloittaa niiden ideoinnin ja väkertämisen jo marraskuun alussa, jotta projektista ei tulisi liiaksi hiki hatussa suorittamista. Teemana minulla on myös ollut "keep it simple", eli vähemmän on enemmän.


Tässäpä tulee siis muutamia ideoita lumihiutalejoulukorttien askarteluun. Ja jos tulee kiire tai muuten vain on aika kortilla, niin valmiita pohjia tuunaamallakin saa kaunista aikaiseksi!


Yksi suosikeistani on "Let it snow" -kortti (ks. yllä). Tein kortin kaksiosaiseen vaaleanturkoosiin helmiäiskartonkipohjaan. Sommittelin siihen kimaltavan lumisateen hopeisista hiutaletarroista ja tarrakristalleista. Sitten alareunaan hopeista washiteippiä, johon on kirjoitettu valkoisella geelikynällä Let it snow ja lisätty muutama kristalli. Alla kuva kortin takasivulta.


Aina lumihiutaleiden ei tarvitse olla pääosassa, vaan ne voivat täydentää jouluista kokonaisuutta. Toissa jouluna lähetin kortteja, joissa oli skräppäyskuvia, hiutaleilla ja kristalleilla tuunattuna. Ostin skräppäyskuvia sisältävän paksun kartonkivihon Oslon sisustusreissulta Panduro Hobbysta. Siinä muuten kauppa, joka on must käyntikohde jokaiselle askartelusta pitävälle. Olen käynyt niin Oslon, Tukholman kuin Kööpenhaminankin Panduroissa, ja jokaisesta tarttui vaikka mitä ihanuuksia mukaan. Eritoten Oslon valikoima oli omaa luokkaansa!


Mutta löytyy kauniita jouluaiheisia kuvia Suomestakin. Kuten tässä harmaalle korttipohjalle kiinnitetty joulutervehdys, jossa on vaaleanpunaisia kimallehiutaleita.


Tämä ei mielestäni kaivannut enää lisättyjä hiutaleita, joten päädyin käyttämään vaaleanpuna-läpinäkyvää vinoraitaista washiteippiä tehosteena ylä- ja alareunassa.

Ja sitten vinkit erittäin kiireiselle joulukortintekijälle :). Sinooperissa (ja taisi olla Suomalaisessa Kirjakaupassakin) on juuri nyt myynnissä ihania valkoisia helmiäskorttipohjia, joiden etukanteen on leikattu iso lumihiutaleen muotoinen aukko. Kortista saa tuunaamalla entistä viehättävämmän! Itse lisäsin hiutaleen isoimpien sakaroiden päihin valkoisia helmitarroja ja kristallitarroja (yhteen pohjaan siis pelkkiä helmiä ja toiseen pelkkiä kristalleja). Myös lumihiutaleen keskiöön lisäsin yhden tarran.




Pienellä vaivalla kortista tuli kolmiulotteinen ja ainakin minun silmääni todella kaunis :).

Olisi kiva kuulla, mikä näistä korteista oli teidän suosikkinne:


Lumisade sai minut myös lisäämään pari hiutaletarraa kotimme vierashuoneen peiliä koristamaan.



Ja kuten laulussa sanotaan, let it snow, let it snow, let it snow... :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...