perjantai 3. marraskuuta 2017

DIY: Luo näyttävä koristetähti paperipusseista

Mitä olisi joulunodotus ilman paperitähteä ikkunassa? Innostuin pari päivää sitten askartelemaan vierashuoneen ikkunaan valkoisista paperipusseista koristetähden. Idean tähän sain viime vuoden "Sinellin joulu" -askartelukuvastosta, jota oli ainakin alkusyksystä jaossa Sinellin Simonkadun liikkeessä Helsingissä. Tähdestä tuli iso ja näyttävä, ja se luo nyt ihanaa joulutunnelmaa vierashuoneeseemme.


Jouduin hieman muuntelemaan kuvaston ohjetta, olisiko sitten johtunut paperipussien koosta, jotka ostin Sinellin sijaan Sinooperista. Käytin siis tähdessä 12kpl noin 14,5 x 28cm kokoisia pusseja. Sinelli ohjeisti käyttämään yhdeksää pussia, mutta ne eivät olisi millään riittäneet.

Ensimmäiseksi paperipussit liimataan yhteen nipuksi liimapuikolla. Sen jälkeen pussinipun yläpää leikataan kolmion muotoiseksi. Jos pussit ovat paksuja, ja alkaa epäilyttää, saako saksilla nippua leikattua, kannattaa tehdä ensin vaikka kaksi ohuempaa nippua, jotka liimaataan yhteen leikkaamisen jälkeen. Näin minä toimin, sillä 12 pussista tuli melko paksu pinkka.


Varmistin mittaamalla ja piirtämällä, että pussinippujen kolmion muotoisesta yläpäästä tulee symmetrinen (varsinkin kun piti leikata kaksi erillistä nippua, jotka liimattiin leikkaamisen jälkeen toisiinsa kiinni).



Leikkaamisen (ja mahdollisen nippujen yhdistämisen) jälkeen pussinippu avataan sen verran, että saadaan tehtyä ensimmäiseen ja viimeiseen sakaraan ripustusreikä. Sen jälkeen tähden voi venyttää kokonaan auki ja sitoa ripustuslangalla, kuten Sinellin ohjeessa sanottiin.


Minua tosin jäi häiritsemään, että jos ensimmäistä ja viimeistä sakaraa ei liimaa tai nido yhteen (pussinipun avaamisen jälkeen), jää tämä väli selvästi avonaiseksi. Niinpä päädyin liimaamaan rei'ittämäni ensimmäisen ja viimeisen sakaran yhteen samalla tyylillä, kuin muutkin pussit liimattiin. Lisäsin vielä yhden niitin molemmille puolille liitosta (keskivaiheille, eli n. 12cm etäisyydelle tähden keskustasta), ettei liimaus repeytyisi auki. Jotta hopeinen niitti ei erottuisi paperista, maalasin sen Granitin liitutaulutussilla nitomisen jälkeen valkoiseksi.


Ja voilà, näin syntyi ihana kotitekoinen koristetähti. Pienellä vaivalla ja pienillä kustannuksilla! Ja näitä tähtiähän voi askarrella minkä värisistä paperipusseista tahansa, oman maun mukaan. Meidän maalaisromanttiseen vierashuoneeseemme valkoinen väri istui parhaiten.


Askartelemani tähden vieressä on kuviollinen, muutama vuosi sitten ostettu tähti. Molemmat ovat kauniita, joskin tämän uuden tulokkaan kolmiulotteisuus viehättää minua erityisesti!


Ja tältä nyt siis näyttää vierashuoneemme, kahdella tähdellä, lumihiutaleilla ja huonekuusella koristeltuna... Enää odotellaan ystävän saapumista meille kylään parin viikon päästä, jotta pääsemme yhdessä jouluostoksille :)!



6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään itsekin kovasti uudesta tähdestä :)!

      Poista
  2. Postaustoive kodin säilytysratkaisuista.

    VastaaPoista
  3. Moi ja kiitos kommentista :)! Meilläkin nämä säilytysasiat ovat olleet pinnalla, nykyistä asuntoa suunnitellessa ja etenkin lapsen syntymän jälkeen. Olisiko joitain toiveita, minkä suhteen erityisesti laittelisin postausta säilytysratkaisuista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaatteet ja astiat. :)

      Poista
    2. Kiitti, pidetään mielessä :)! Loppuviikosta onkin itse asiassa tulossa postausta meidän makuuhuoneesta, ja miten ollaan siellä ratkaistu vaatesäilytys.

      Poista

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...