torstai 23. marraskuuta 2017

DIY: Joulukalenteri lapselle (tai miksei aikuisellekin!)

Ensimmäinen omatekemä joulukalenteri syntyi vuosi sitten, kun yksivuotiaalle ei tuntunut kaupasta löytyvän sopivaa. Kuvaluukut eivät avautuneet omin sormin, suklaata hän ei syönyt, ja legokalenterin osat olivat aivan liian pieniä. Ilokseni yksivuotias poikamme ihastui tekemiini 24 yllätyspussiin, joten ajattelin tehdä hänelle oman kalenterin täksikin jouluksi vierashuoneeseemme.


Viime vuonna minulla oli käytössäni ruskeita paperipusseja, mutta tälle vuodelle halusin valkoiset. Askartelin numerolaput Ikean punaisista ja valkoisista pakettikorteista, numerotarroista ja punavalkoisesta puuvillanarusta.



Numerolaput solmitaan pussin suuaukon ympärille niin, että naru jää pussin taakse tehtävän taitoksen sisälle. Pussit tosin kannattaa täyttää yllätyksillä ennen narun solmimista :).


Jos aikaa näpertelylle on vähemmän, niin esimerkiksi liitutaulu- tai etikettitarrat ajavat mainiosti asian. Tarraan numero ja sitten tarra keskelle pussia - helppoa ja nopeaa! Ehkä ensi jouluna teenkin kalenterin mustavalkoisena valkoisia pusseja ja liitutaulutarroja käyttäen...


Meillä pussit ripustetaan tänäkin vuonna vierashuoneen peilin eteen pingotettuun juuttinaruun. Valitsin sellaisen narun, jonka sisällä on ohut rautalanka, jotta naru ei lerpata vaan on jämäkän näköinen. Jos kaikki pussit eivät mahdu kerralla esille, niin voihan aloittaa ripustamalla esille 12 ensimmäistä pussia, ja lisätä 12 seuraavaa myöhemmin.



Pussit voisi myös ripustaa esimerkiksi verhotankoon kiinnitettävään naruun, joka on yhtä pitkä kuin verhot. Tällöin pussit roikkuisivat allekkain katosta lattiaan. Tämä voisi toimia isommalla lapsella (ei meidän kaksivuotiaalla), joka jo malttaa odottaa uuden pussin ottamista aina seuraavaan päivään.

Ripustukseen käytin puisia pyykkipoikia, jotka juuttinarun ohella tuovat kalenteriin wanhan ajan joulutunnelmaa. Paitsi, että pyykkipojat pitävät pussit paikoillaan, niillä saa myös kätevästi suljettua taitellut pussinsuut (ilman teippaamista). Tämä antaa mahdollisuuden kierrättää pussit uuteen käyttötarkoitukseen :).



Joulukalenterin sisältö onkin sitten tuunattavissa vastaanottajalleen sopivaksi, olipa kyse lapsesta tai aikuisesta. Nuorempi tai varttuneempi sokerihiiri yllättyy iloisesti maun mukaan valikoiduista paperikonvehdeista. Legojen ystävälle pusseihin voi jakaa yhden legorakennussarjan osat (duploja tai muita legoja), jota sitten pikkuhiljaa kootaan joulun lähestyessä. Innokkaan pikkukokin pusseihin puolestaan laitetaan puisia tai muovisia hedelmiä sekä pikkuisia lastoja ja vispilöitä (uutena tai kirpputorilta hankittuna). Vain taivas (ja budjetti) on rajana! Ja voihan pussiin laittaa myös pikkusukkia, hiuspompuloita tai muuta joka tapauksessa lapselle hankittavaa pienikokoista käyttötavaraa, jos leluja tuntuu olevan jo nurkat täynnä.

Meidän pussiemme sisältö on vielä suunnittelun alla, mutta tarkoitus olisi täyttää pussit ensi viikonloppuna. Ainakin sukkia ja minikokoisia rusinarasioita on menossa pusseihin sekä tämä pieni lumisadepallo.


Eikö olekin ihanaa kun uloskin satoi lisää lunta! Viis lumitöistä ja auton jatkuvasta harjaamisesta, mikään ei nostata paremmin joulumieltä marraskuun lopulla kuin lumentulo :).


2 kommenttia:

  1. Kiva idea :) Voisitko esitellä postauksessa joulukoristeitasi tai kertoa, mitä toivot joululahjaksi / antaa joululahjavinkkejä? Ylipäätänsä,tee postaus, jossa kerrot jotain itsestäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Meidän 2-vuotias oli tänään haltioissaan löytäessään peilin edessä roikkuvat yllätyspussit. Ensimmäinen pussi avattiin sellaisella vauhdilla, että riekaleet vain jäivät lattialle - se siitä pussien uudelleenkäytöstä ;)!

      Ajattelinkin tehdä postausta ensi viikolla joululahjoista - sekä paketeista että joululahjavinkeistä, joten käyhän kurkkaamassa blogiani viikon päästä :). Ja joulukoristeista puolestaan on tulossa postaus myöhemmin, kunhan vaan löydän aikaa niiden askarteluun :).

      Poista

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...