torstai 9. marraskuuta 2017

Oman kodin makuuhuone

Olen esitellyt aiemmin blogissani kotimme lastenhuonetta, terassia ja erillisvessaa. Nyt vuorossa on meidän aikuisten makuuhuone, jonka sisustus sai uuden ilmeen muutama päivä sitten asennetulla tauluhyllyllä ja talvisilla turkistyynyillä.


Sisustuksen sävymaailman olen halunnut pitää makuuhuoneessamme rauhoittavana ja seesteisenä. Harmaan, hiekan, valkoisen ja puun eri sävyt toistuvat tekstiileissä ja huonekaluissa. Pidän erityisesti makuuhuoneemme valaisimista. Helmiäiskiekoista ja lasihelmistä tehty valaisinkaunotar löytyi Kodin1:stä. Sen pyöreitä muotoja toistaa Marimekon Lumimarja-satiinikangas, jota on käytetty sängynpäätymme verhoiluun.



Sängyltä löysivät paikkansa äitini juuri ompelemat tekoturkistyynyt. Keskimmäinen tyyny muistuttaa rakkaudestani ranskan kieltä ja kulttuuria kohtaan (car j'ai étudié le français à l'université et j'aime beaucoup la langue et la culture française ;).


Yöpöydän virkaa toimittaa sängyn vasemmalla puolella isäni lapsuudenkodista peräisin oleva valkoinen puulipasto, joka on uskollisesti seurannut mukanamme muutosta toiseen. Sen yläpuolelle laitettiin ihan äskettäin Ikean valkoinen tauluhylly, johon on ihana tehdä asetelmia valokuvista, tauluista ja kirjaimista...




Mont Saint-Michelin luostarisaaresta otetun kuvan päällä on pinkistä rautalangasta väännetty teksti, jonka ajatuksesta pidän kovasti :).


Tauluhyllyn alla on 4Livingin ihana rottinkiarkku, jossa on kätevä säilyttää öisin päiväpeittoa ja sisustustyynyjä sen sijaan, että ne ajelehtisivat lattialla.


Minulta pyydettiin vähän aikaa sitten postausta kotimme säilytysratkaisuista mm. vaatteiden suhteen. Lisättäköön siis, että itse asiassa edellisessä kodissamme säilytin samaisessa rottinkiarkussa villasukkia ;).

Jos palataan nykyiseen asuntoomme, niin teimme aikaisessa rakennusvaiheessa ratkaisun, että poistaisimme kaikista makuuhuoneista rakennuttajan suunnittelemat oletusvaatekaapistot. Tätä ratkaisua ei sitten tainnutkaan kukaan muu taloyhtiössämme tehdä! Tässä huoneessa päätös tehtiin siksi, että makuuhuoneen vieressä on vaatehuone, ja itse huone on pienehkö (noin 12 neliömetrin kokoinen). Halusimme siis jättää tilaan avaruutta. Emme kuitenkaan pärjäisi pelkällä vaatehuoneella, jonka vuoksi huoneessa oli ensin Ikean puulipasto, joka vaihtui sittemmin Kallax-hyllykköön.


Valitsimme hyllykön siksi, että se on mittasuhteiltaan huomattavasti perinteistä vaatekaappia sirompi. Hyllykön säilytyslaatikoissa on kätevä säilyttää muun muassa sukkia, treenivaatteita ja t-paitoja. Herkemmin rypistyvät on puolestaan suosiolla sijoitettu vaatehuoneen puolelle. Alimmassa rivissä meillä on Ikean pahvisia laatikoita, kaksi ylempää ovat kankaisia.


Clas Ohlsonille on muuten tullut tyylikkäitä kankaisia säilytyslaatikoita eri väreissä (alla suosikkini, vaaleanpunainen) ja edulliseen hintaan. En ole verrannut mittoja Ikean vastaaviin, mutta jos meillä olisi vielä laatikot hankkimatta, ottaisin ne Ohlsonilta.

Kuva lainattu: Clas Ohlson


Eikä hyllykön jokaista lokeroa tarvitse täyttää laatikoilla - minä säilytän ylärivissä vaihtelevasti sisustuslehtiä, kauneimpia käsilaukkuja ja kirjoja. Vasemmassa reunassa on oma lokero Block-valaisimelleni. "Kenkäfriikki" varmaan puolestaan laittaisi avolokeroihin esille kauneimmat korkkarinsa :).



Hyllykön päälle ovat päätyneet häälahjaksi saadut Iittalan Vitriini-rasiat sekä viski- ja sherrykotelot, joissa säilytän kuivattuja kukkia elämäni tärkeiltä päiviltä.


Ja viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, täytyy mainita unelmieni pimennysverhot... Verhojen paraatipuoli on himmeän kiiltävää satiinia, johon on kirjailtu ajattoman tyylikäs, marokkolaishenkinen ornamenttikuvio. Toinen puoli taas on paksua valkoista pimennysverhokangasta. Kiitos näistäkin kuuluu maailman kärsivällisimmälle ompelijalle (minun päähänpistojeni suhteen), eli äidilleni :).


 Jos jotakuta kiinnostaa, voin postailla vaatehuoneesta myöhemmin. Mutta se postaus tulee vasta ensi vuoden puolella, sillä askartelutarpeet ja jouluhömppä ovat vallanneet vaatehuoneen jokaisen ylimääräisen neliösenttimetrin jouluun asti!


2 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia. Mimmoinen taulu on tuossa sängynpäädyssä kun siitä ei oikein saa selvää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)! Sängynpäädyn yläpuolella oleva taulu on meidän mustavalkoinen hääkuvamme. Se sai sumentavan Photoshop-käsittelyn minun ja mieheni yhteisestä toiveesta :).

      Poista

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...