torstai 12. lokakuuta 2017

Tuikkivat valot illassa pimenevässä

Parasta juuri nyt on laitella tuikkuja, kynttilöitä ja pihavaloja puutarhaan, terassille ja kotioven luo! Ensimmäinen askeleeni kohti joulunodotusta on virittää ulkovalot etuoven parvekelaatikoiden istutuksiin.


Tämä Clas Ohlsonilta hankittu, paristoilla ja ajastimella toimiva valosarja on vailla vertaa. Sen avulla irlanninnummikanervani ja murattini heräävät uudella tavalla eloon iltaisin.



Meille on muodostunut kaksivuotiaamme kanssa tavaksi tehdä aina iltasella kierros hämärtyvässä pihapiirissä kynttilöitä sytyttämässä. Kierros alkaa täältä etuovelta, jossa laitamme valkoiseen roikkuvaan lyhtyyn kynttilän palamaan. Etsin pitkään pitsikuvioista, vaaleaa lyhtyä, joka ei olisi tasapohjainen. Kesän alussa minua onnisti Hong Kong -tavaratalon puutarhamyymälässä. Lyhtyyn saattoi ostaa saman sarjan rustiikin koukun, joka oli kuin piste i:n päälle tälle kaunottarelle.



Etuovelta siirrymme takapihan kiviryhmän luo, jonka keskellä olevasta heinäseipäästä roikkuu musta ristikkoikkuinen lyhty. Poikamme kurkistelee iltaisin sohvalla istuessaan sälekaihtimien välistä, palaako tässä lyhdyssä kynttilä. Ja jos jostain syystä ei pala, niin minut lähetetään sitä sytyttämään :).



Takapihan kiviryhmältä kynttilänsytytyskierroksemme jatkuu lasitetulle terassille. Terassin sivupöydän tähtilyhty sai sisälleen porotuikkukupin. Jouluista tunnelmaa lisäävät lyhdyn sisälle laitetut havut ja kuusenkäpy. Käpy näyttää kuin lumesta nostetulta, kun sitä on kevyesti maalattu valkoisella.




Lapsiperheelle sopivat mainiosti paristokäyttöiset led-kynttilät. Niitä on meillä muun muassa AmandaB:n ornamenttikuvioiduissa betonilyhdyissä. Kauniit lyhdyt osoittautuivat kynttilöiden sytyttämisen kannalta hankaliksi, ja kun rei'istä ei muutenkaan näy kuin tuikkivaa valoa, ajaa led-kynttilä saman asian!


Terassin naruamppelin lasinen kynttilälyhty sai sekin päivityksen talviasuun männynoksan havuilla.



Terassin valaistuksen kruunaa Joensuun Sarustiikasta peräisin oleva kynttelikkö, joka koristaa nyt terassimme kuormalavoista nikkaroitua pöytää. Sain sen lahjaksi äidiltäni :). Siitä onkin muodostunut yksi aivan rakkaimpia sisustusesineitä kotonamme...



Kynttelikön juurelle laitoin havuja ja käpyjä joulutunnelmaa tuomaan...



Ei mahda mitään, mutta odottelen jo kovasti joulun tuloa ja ensilumen hiutaleita :).

Entäpä te, blogini lukijat, joko olette lämmitelleet ensimmäiset glögit tai käyneet askartelukaupassa joulukorttitarvikkeita katselemassa? Minä olen jo sortunut molempiin! ;)

4 kommenttia:

  1. Ihana tähti lyhty mistä olet ostanut sen .t:minde

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minäkin tykkään siitä kovasti! Se on Citymarketista, ja samanlaisia on ollut tänäkin talvena myynnissä siellä. Niitä on saatavilla muistaakseni kahdessa tai kolmessa eri värissä :). Terkuin, Anu

      Poista
  2. Heippa.
    Mistä olet ostanut tuon ihanan roikkuvan lyhdyn?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! En ollut ihan varma, mitä lyhtyä tarkoitit, niin luettelenpa kaikkien ostopaikat. :)

      Valkoinen pitsikuvioitu metallilyhty löytyi Hong Kong -ketjun puutarhamyymälästä toissa keväänä. Musta pieni heinäseipäässä oleva lyhty on Prismasta, ja naruamppelissa roikkuva lasinen kynttilälyhty on Pentikin.

      Ihanaa joulun odotusta sinulle! :)

      Anu

      Poista

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...