maanantai 19. huhtikuuta 2021

Bohotunnelmaa kotiin: DIY makrameekranssi paperinarusta

Nyt olen sitten minäkin hurahtanut makrameetöihin! Aluksi epäilin omia taitojani, koska en ole perinteinen käsityöihminen. Puutyöt ja askartelu ovat mieleeni, mutta ompeleminen ja neulominen eivät todellakaan kuulu vahvuuksini. Päinvastoin välttelen kaikkea niihin liittyvää viimeiseen asti. Mutta sitten. Löydettyäni TaitoShopista lehden, jossa oli lukuisten makrameetöiden ohjeiden lisäksi myös yksityiskohtaiset havainnekuvat töissä käytettävistä solmuista, mieleni muuttui. Katsoin solmujen kuvia ja innostuin - nuohan ovat helppoja tehdä! Sitten ostin ison kerän Paulina-punoskudetta ja ryhdyin hommiin. Parissa viikossa päiväuniaikoina väkersin kohtalaisen isoa makrameetyötä, joka nyt roikkuu olohuoneemme seinällä. Olipa ihan mahtava tunne, kun huomasi saaneensa aikaan jotain, mikä aluksi tuntui itselle täysin mahdottomalta!

Tämä pitkä alkupuhe oli sitä varten, että jos sinäkin mietit, osaisitko tehdä makrameetöitä, niin vastaus on: ihan takuulla osaat!

Tuon ensimmäisen työn jälkeen aloin heti pohtia, mitä muuta kaikkea solmeilemalla saisi aikaan. Varsinkin instagramista löytyi aivan ihania kuvia monista eri luonnonmateriaaleista tehdyistä seinävaatteista, kransseista ja mandaloista. Sitten muistin, että lipastoni laatikon pohjalla oli valtava kerä ruskeaa paperinarua, jolle en ollut vuosien saatossa keksinyt mitään järkevää käyttötarkoitusta. Meinasin itse asiassa jo kerran lahjoittaakin sen pois... Kun vielä samasta laatikosta löytyi ylimääräinen kultainen kranssirengas, oli homma taputeltu. Näistä tulisi bohohenkinen kranssi kotiimme!

Simppelit materiaalit, simppelit solmut. Tämä ihana kranssi syntyi helpoilla solmuilla, koska paperinaru on materiaalina jäykkää ja kippuraista. Itse asiassa tähän tarvitaan vain kahdenlaisia solmuja: leivonpääsolmuja ja kaksoistasosolmuja. Narut kiinnitin kranssirenkaaseen leivonpääsolmuilla. Sitten aloin solmia naruja yhteen kaksoistasosolmuilla. Kerroksia tuli yhteensä kolme. Enempää kerroksia en kaivannut työhön, koska halusin alaosan käpertyvän vapaasti huolettomaan bohotyyliin.

 Kolmanteen kerrokseen punoin kiinni lisänaruja, jotta kranssi näyttäisi muhkeammalta. Lisäsin myös joukkoon pieniä puuhelmiä, jotka olivat jääneet yli toisesta askarteluprojektista. Puuhelmet näyttivät niin kivoilta tässä työssä, että ajattelin viimeistellä myös yläosan ripustusnarun helmillä.

Saatuani työn valmiiksi, esittelin se asiaankuuluvalla ylpeydellä miehelleni. Arvaattekos mitä hän kommentoi? No tässä se ikimuistoinen kommentti tulee: "Oletko muuttumassa hipiksi?". Taas saatiin hyvät naurut asiasta meidän perheessä! Tämä on niin tyypillinen tilanne meillä, että toinen esittelee toiselle into pinkeänä jotain juttua, jonka hienoutta toinen ei ymmärrä laisinkaan! Minä sitten miehelle selittämään ummet ja lammet bohotyylistä, mutta hänen ilmeensä oli vielä selityksenkin jälkeen sellainen, ettei tainnut vakuuttua näistä minun sisustushömppäjutuista. 😃😃

Joka tapauksessa tässä se kranssi nyt on, sijoituspaikkanaan näin ensi alkuun meidän kodinhoitohuone. Tuo naulakkoseinämä on muuten yhden puutyökurssikauden tuotos. Minusta seinämä ja kranssi sopivat tosi kivasti yhteen!  Vielä kun kesähatut ja punoskorit on roikkumassa kranssin kaverina, niin näistä tulee meikäläiselle sellainen pakahduttava kesän odotuksen tunne! Luulen, että teen vielä yhden tai kaksi vastaavaa kranssia meille kotiin, yhden lasitetulle terassille ja yhden makuuhuoneeseen. Anoppikin tilasi jo yhden minulta, eli tässähän saa solmeilla ihan urakalla. 😊

Jos joku muuten kaipaa yksityiskohtaista ohjetta tämän kranssin tekemiseen, niin jätä kommentti tähän postaukseen. Voin sitten tehdä yksityiskohtaisen kuvauksen kuvien kera vaihe vaiheelta, miten kranssin saa aikaiseksi. Pitkä homma se ei ole, minulla meni kaikkiaan noin kolme tuntia tähän työhön. Aurinkoista ja inspiroivaa viikkoa sinne teidänkin koteihin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...