lauantai 26. syyskuuta 2020

Hullut Päivät syksy 2020: Kahdeksan vinkkiä sisustajalle

Sisustajat kuulolle, Stockmannin Hullut Päivät alkavat aivan kohta!

Viime keväänä hulluteltiin ainoastaan verkossa koronaepidemian takia. Samankaltainen linja jatkuu tänä syksynä, joskin nyt Hullut Päivät on venytetty kahdentoista päivän pituiseksi kampanjaksi. Osa ns. perusvalikoimaan kuuluvista tuotteista on saatavilla myös tavarataloissa hulluilla hinnoilla, mutta kampanjaerät myydään vain verkossa. Eli oma kotisohva on siis paras paikka shoppailuun sekä valikoiman että turvallisuuden puolesta.

Hullujen Päivien valikoimaa ei ole niputettu samanlaiseksi tuhdiksi paperikuvastoksi kuin aiempina vuosina, ja meillekin tupsahti postilaatikkoon hyvin ohut ja keveä versio valikoimasta. Mutta hullutpaivat.com:ista löytyy sitten se koko komeus, josta olen poiminut jälleen kerran kahdeksan suosikkivinkkiäni sisustusostoksiin. Toivottavasti löydät sieltä tärppejä vaikkapa joululahjahankintoihin! :)


Vinkki nro 1: Normann Copenhagen Dropit-koukut

Mistä löytyisi koukku eteiseen, joka olisi paitsi käytännöllinen, myös itsessään kaunis sisustuselementti? Designstudio Asshoff & Brogårdin suunnittelema puinen Dropit-ripustuskoukku on kaunis seinällä joko yksittäisenä elementtinä tai sitten niistä voi muodostaa useamman pisaran "sadekuuroja". Hullareilla on nyt koukkuja edulliseen hintaan sekä luonnonvärisenä että valkoisena. Minun suosikki on ehdottomasti tuo luonnonvärinen, josta puunsyykuviot erottuvat kauniisti.

Vinkki nro 2: Menun Gridy Fungi Shelf -seinähyllyt

Koukkujen lisäksi kotiin tarvitsee aina laskutilaa. Jotenkin aina on kaiken maailman aurinkolaseja, avaimia, puhelimia sun muuta, jotka pitäisi saada hetkeksi käsistä mutta riittävän korkealle taaperon ulottumattomiin! Laskutilaa tarjoaisivat nämä eleettömän tyylikkäät seinähyllyt. Minimalistisen designin hengessä hyllyillä ei ole näkyviä kannakkeita, vaan ne ikään kuin leijuvat seinällä. Hullareilla on kolme erikokoista hyllyä saatavilla, ja mielestäni kolmen eri koon yhdistelmä kahdessa eri värissä olisikin kaikista näyttävin ratkaisu. Ehdottomasti siis toivelistalle!

Vinkki nro 3: Marimekon Urna-maljakko

Carina Seth-Anderssonin suunnittelemasta Urna-maljakosta tuli välittömästi klassikko, joka on tuttu monesta sisustuslehdestä ja blogista. Aluksi maljakkoa sai kirkkaana, pastellisävyissä ja harmaana, mutta nyt värivalikoimaan on tullut tummanruskea. Tämä perinteinen lasipullon väri käy niin upeasti maljakon muotoihin! Itse emmin maljakon hankintaa aiemmin, sillä en ollut varma mikä väri istuisi kotiimme parhaiten. Mutta nyt kun ruskeakin on saatavilla, se oikea on löytynyt.

Vinkki nro 4: Marimekon Unikko-keittiöpyyhe

Niin... en varmaan selviä yksiltäkään hullareilta ilman keittiöpyyhkeitä! Jos olette seuranneet aiempien vuosien vinkkejäni, tiedätte rakkauteni kauniisiin keittiöpyyhkeisiin. Tällä kertaa listalla olisi Unikko-pyyhe, joka on hullareilla lempeissä luonnonvalkoisen, beigen ja vaaleansinisen sävyissä. Laitetaan muistilistalle yksi... eikun sittenkin kaksi!

Vinkki nro 5: Iittalan Nappula-kynttilänjalka

Matti Klenellin suunnittelema Nappula-kynttilänjalka jaksaa ihastuttaa. Sammaleenvihreä väri olisi täydellinen syksyiseen kotiin... tai jouluiseen kattaukseen... (jos joku ihmettelee näitä jouluviittauksia, niin myönnettäköön, olen jo alkanut selailemaan jouluteemaisia sisustuslehtiä!)

Vinkki nro 6: Lisa Johansson-Papen Bulbo-riippuvalaisin

Lisa Johansson-Pape kuuluu ehdottomasti suunnittelijasuosikkeihini. Hänen kauniin ilmavan linjakkaat ja kepeän näköiset valaisimensa ovat muodoltaan oivaltavia, ajattomia ja niihin piiloutuu aina joku juju. Tässä valaisimessa se on sipulimainen muoto. Suupuhallettu valkoinen etsattu lasi suodattaa valoa pehmeästi. Hullareilla valaisin on nyt saatavilla merkittävällä alennuksella, eli jos sinäkin tykästyit tähän kaunottareen, kannattaa olla ajoissa keskiviikkona liikkeellä.

Vinkki nro 7: Georg Jensenin Moneyphant with twins -säästölipas

Tanskalaisen hopeaseppä Georg Jensenin perustaman brändin alla on monta klassikkoesinettä. Yksi suloisimmista on Jørgen Møllerin suunnittelema Moneyphant-säästölipas. Alfredo Häberlin tulkinta tästä säästölippaasta pienine norsunpoikasineen on esikuvaansa entistäkin söötimpi. Tammesta valmistetut pikkunorsut sujahtavat teräksisen äitinorsun kärsän alle suojaan. Norsu olisi mielestäni mainio ristiäislahja sekä oivallinen joululahja isommallekin säästämistä harjoittelevalle lapselle.

Vinkki nro 8: Design House Stockholmin Air-tv-taso

Ranskalais-ruotsalaisen Mathieu Gustafssonin suunnittelussa näkyvät hänen sukujuurensa. Graafinen ja kepeä Air tv-taso on trendikäs yhdistelmä puuta ja rottinkia yhdistettynä skandinaavisen muotoilun minimalismiin ja käytännöllisyyteen. Punotut liukuovet päästävät ilman ja valon läpi. Tämä on nappivalinta moderniin ja pelkistettyyn skandinaaviseen kotiin. Yksinkertaisesti upea taso!


Sitten ei kun odottamaan keskiviikkoaamua! Muistakaa kerätä suosikkituotteenne etukäteen muistilistalle ja olkaa hollilla kun kello lyö seitsemän, ettette jää ihanuuksista paitsi. Hauskaa hulluttelua!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...