keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Terassi pukeutuu syksyyn

Ihan aluksi on pakko kertoa parhaat uutiset, kirjaimellisesti! Meidän kotiamme ja tätä blogia esiteltiin viime viikonlopun Savon Sanomien Asuminen-osiossa. Toimittaja ja kuvaaja kävivät meillä kylässä ja melkein pari tuntiahan siinä vierähti jutustellessa ja kotiamme kiertäessä. Perhosia oli vatsassa niin ennen vierailua, vierailun ajan kuin vielä sen jälkeenkin! Nyt pulssi on jo tasaantunut, mutta hymy nousee aika ajoin huulille tätä muistellessa ja juttua lukiessa... :)

Ajattelin tehdä tämän postauksen lasitetusta terassistamme, joka on nyt syysasussaan. Betonirahien istuintyynyt on vaihdettu pörröisiin taljoihin ja syksyisen luonnon aarteita - värikkäitä vaahteranlehtiä ja muhkeita makedonianmännyn käpyjä - on levitelty niin hyllyille kuin asetelmien koristeeksi.


Vanhat alumiiniset kahvipannut ovat saaneet uuden käyttötarkoituksen kukkaruukkuina ja lyhtyinä. Violetinpuhuvan kaalin, ruosteenväristen vaahteranlehtien sekä keltaisten koristekurpitsojen väri-ilotulitus on kerrassaan hurmaava!



Kahvipannu täynnä syksyisiä makuja kelpaa koristeeksi myös itämaiselle tarjottimelle yhdessä kynttilälyhtyjen kanssa. Vaihtelunhaluinen kun olen, niin asetelmat saattavat mennä uusiksi parin päivän sisällä! Tämä pannullinen on tarkoitettu esteetikon silmänruoaksi.



Terassimme verhovaijereihin ripustetut myrskylyhdyn malliset ledvalot syttyvät iltahämärässä. Valoa kajastaa iltaisin myös appeni nikkaroimilta seinähyllyiltä. Siellä tuikkii kahvipannulyhty, yksi ehdoton suosikkini viime vuoden DIY-projekteistani. Sen rinnalle on nostettu ajattoman kauniit Iittalan Kivi-tuikkulyhdyt.



Ylähyllyn valkoinen tähti on ollut paikallaan koko vuoden, mutta näin syksyllä sitä katsellessa alkaa mieleen hiipiä joulu. Ja en muuten ole oikeasti ensimmäinen, kuka jo ajattelee joulua! Reilu viikko sitten oli jo joku toinen jouluihminen ehtinyt kysyä joensuulaisessa Sarustiikassa, milloin heidän liikkeeseensä alkaa saapua jouluisia sisustustavaroita. Kuulemma lokakuun alkupuolella, ja luvassa on ainakin valtava määrä lasisia koristepalloja. Ja lokakuuhun ei oikeasti olekaan enää kauan! :)


Rakkauteni vanhoihin marjapoimureihin ei ota laantuakseen. Alumiininen pääskypoimuri on paraatipaikalla vanhan ikkunanpokan edessä. Kolhut ja ruoste eivät haittaa, päinvastoin. Tänä syksynä aion laittaa poimuriin ledvalot sisälle. Paikka ja sijainti on vielä mietinnässä - en ole päättänyt jättäisinkö poimurin terassin hyllylle vai nostaisinko sen seinälle roikkumaan koukusta. Tai sitten tuon aarteeni sisälle piristämään muutoin modernia eteistämme tai ruokailutilaa...


Valoista puheen ollen, myös poikamme on saanut syksyn kunniaksi omaan tiipii-telttaansa valot. Ensiksi meinasin kieputella hehkulampun näköiset valot teltan puukeppeihin tiipiin ulkopuolelle. Mutta kun nostin valosarjan paketistaan ulos ja näin, että se oli niputettu valmiiksi kimpuksi, niin sitten vain ujutin hehkulamppurykelmän tiipiin sisälle, aivan tiipiin "kattoon".




Aika makea valaisin, eikö vain? Joinakin iltoina hämärän laskeuduttua sytytän valot telttaan ihan vain huvin vuoksi ja katselen kotimme sisältä, kun tiipii hohtaa kodikkaasti valoa terassille ja puutarhaamme...

Nämä huvin vuoksi tehdyt asiat - tunnelmavalojen tai kynttilöiden sytytys, kauniin asetelman kokoaminen tarjottimelle tai kiireetön kahvitteluhetki - tarjoavat minulle arjessa tilaisuuden pysähtyä iloitsemaan juuri käsillä olevasta hetkestä. Siitä on kyse myös blogissani. Pyrin blogini avulla sanoittamaan sen, mitä ihanaa ja iloa tuovaa minun ja perheeni arjessa on juuri nyt. Toki rakastan myös haaveilua ja suunnittelen asioita pitkällekin eteenpäin, mutta merkityksellisintä on kuitenkin se, mikä tuo iloa ja hyvää mieltä omaan elämään tänään ja tässä hetkessä. Ja siihen riittää usein hyvin pienikin asia. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...