keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Seitsemän sisustustrendiä syksyyn

Kellastuvat lehdet, sammaleinen tuoksu, piemenevät illat... lupaus syksystä leijuu ilmassa. Syksyn kirpeinä ja kuulaina päivinä on ulkoilun lomassa ihana vetäytyä oman kodin lämpöön. Miten tunnelmallista onkaan käpertyä sohvannurkkaan, sytyttää muutama kynttilä ja hautoa sisustusideoita talven varalle. Sohvannurkkahyggeilyn tuloksena innostuin poimimaan tähän postaukseen omat suosikkini syksyn sisustustrendeistä.

1. Vanhan ajan kasviprintit

Vanhan ajan kasviprintit kallioimarteesta niittyleinikkiin ovat kokeneet uuden nousun. Mikkelin Kenkäveron keväällä 2015 aloittama uustuotanto Ebba Masalinin kasvitauluista on saanut monen suuntaamaan askeleensa paikalliseen Taito Shopiin. Minäkin olen aivan myyty näille Masalinin tauluille. Harkinnassa ovat joko voikukka-, niittyleinikki- tai raita-aiheinen taulu. Miten vaikeaa onkaan valita näistä oma suosikki! Myös muilla brändeillä on viime aikoina ollut paljon ihastuttavia kasvikuoseja. Oman mieleisen kasvitaulun voi myös kuvata asettelemalla haluamansa kasvit valkoiselle tai mustalle pahville, ja ottamalla tästä asetelmasta yläpuolelta kuvan. Sitten vain tilataan kuvasta tuloste tai canvastaulu oman maun mukaan.



2. Sinapinkeltainen ja konjakinruskea

Syksyisen luonnon ruosteiset sävyt valloittavat suomalaiset kodit. Tänä syksynä on oikea hetki koota muhkea kasa sinapinkeltaisista tyynyistä sohvalle tai hankkia uudet muhkeat okranväriset pyyhkeet kylpyhuoneeseen. Myös konjakinruskea on suosiossa, etenkin nahkasohvissa. Sävyt toimivat mielestäni parhaiten yksityiskohtina valkoiseen, mustaan tai hiekkaan yhdistettynä, ettei kokonaisuudesta tule liian tunkkainen.

Kuva lainattu: Granit


3. Pellava

Tekstiileistä ihanimmat ovat pellavasta kudottuja. Granitin valikoimista löytyy muhkeita pellavatyynyjä, pöytään katetaan maalaisromanttisessa hengessä pellavaservetit ja sänkyyn pedataan pellavalakanat. Sileydestä ei tarvitse murehtia, pienet rypyt kuuluvat niin elämään kuin pellavaankin! Alla olevassa kuvassa on poiminta Himlan valikoimasta Tukholman Åhlens-tavaratalosta.




4. Metallisävyjen yhdistely

Tyylipuhtauden tavoittelun sijasta voi nyt sekoittaa huolettomasti kultaa, hopeaa ja pronssia keskenään. Sävyjen yhdistely toimii mainiosti esimerkiksi rykelmässä erilaisia kynttilänjalkoja. Aika vapauttavaa, kun kaiken ei tarvitse olla sävy sävyyn!



5. Wanhat aarteet

Kukapa meistä ei olisi lukenut tarinoita mummujen ja pappojen vinteistä, joista on löytynyt omaan kotiin toinen toistaan säväyttävämpiä löytöjä. Minulla ei tällaista aarreaittaa ole koskaan ollut, joten kiertelen aika ajoin kirpputoreja, markkinoita ja rompetapahtumia. Kurkkailenpa satunnaisesti roskalavoillekin. Ja aina välillä jokin ihana vanhan ajan lasipullo, marjapoimuri tai pikkutonkka sattuu kohdalle. Yhden lypsyjakkarankin olen roskalavalta onkinut. Rakastan tällaisten vanhojen yksityiskohtien lisäilemistä muutoin moderniin sisustukseen!



6. Tiikki

Tiikki oli varsin suosittu materiaali 1960-70-lukujen sisustuksessa. Lapsuudenkodissani oli useampia tiikkiviiluisia huonekaluja, joista osa oli päätyä kymmenisen vuotta sitten roskalavalle muuttotouhuissa. Onneksi ehdin väliin, ja sain pelastettua aarteet hävitykseltä. Minulla odottaa mm. tiikkiviiluinen kirjahylly siirtoa pojan huoneeseen. Kodinhoitohuoneemme nostalginen tiikkilipasto on puolestaan löytö paikalliselta kirpputorilta.



7. Arjen luksus

Panostamalla kauniiseen käsisaippuapulloon, laadukkaaseen vihreään teehen tai vaikkapa  sampanjantuoksuiseen kynttilään saa piristettyä mieltä keskellä arjen aherrusta. Luksuksen ei siis tarvitse välttämättä olla suureellista ja säästöjä vaativaa.



Olisi kiva kuulla, mikä puhuttelee sinua juuri nyt sisustuksen trendeissä? Vai viittaatko kintaalla muoti-ilmiöille ja teet kaiken täysin oman maun mukaan?

Hauskoja syyskuisia sisustushetkiä kaikille! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...