keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Kullanhohtoiset nelivuotissynttärit

Vietimme viime kesänä poikamme kolmivuotissynttäreitä merirosvoteemalla. Tuolloin päädyin leipomaan hänen toivomuksestaan merirosvolaivakakun, jonka loihtimisessa olikin kieltämättä oma päänvaivansa. Tänä keväänä jossain vaiheessa hän alkoi puhumaan Mauri Kunnaksen Suomen historia -kirjan innoittamana Vasa-laivakakusta. Siis siitä uponneesta Vasa-laivasta, jossa oli hurja määrä kultakoristeluja ja kanuunoita. Välillä hän intoutui myös toivomaan Kustaa Vaasa -kakkua! Suureksi onnekseni tämä innostus historiateemaisiin kakkuihin kuitenkin kevään edetessä lopulta laantui, ja sain hänet suostuteltua perinteisempään kakkumalliin ja kulta-valkoiseen väriteemaan.


Teeman toteutus alkoi tietysti kutsukorteista. Simppelit ja tyylikkäät kortit syntyivät kultaisista tarroista, valkoisesta korttipohjasta ja mustista numeroista. Sädehtivän kakkukoristeen löysin tamperelaisesta sisustuskaupasta.

Aiemmille synttäreille olen itse leiponut kakut, mutta tänä vuonna päätin helpottaa urakkaani ja tilata koristelemattoman kakun paikallisesta Houkutus-kahvilasta. Koristelun halusin tehdä itse omalla tyylilläni, ja sitä paitsi koristelu on minusta hauskin osa kakun tekoa! Niinpä tilasimme gluteenittoman ja laktoosittoman täytekakun, jonka päälle ei tullut mitään muuta koristeita kuin valkoinen kaulittu marsipaanimassa ja helmimäiset marsipaanipallot kakun alahelman siistimiseksi.

Kakun päälle halusin runsaan kasan valko-kultaisia herkkuja: macaronseja, toffeepalloja, vaahtokarkkeja ja kultahelmiä. Ilmeen viimeisteli Joskus Designin vanerinen kakkukoriste.



Macaronsit ovat suurta herkkuani, ja niitä piti saada sitten muutenkin tarjolle kuin vain kakun koristeiksi. Jos saisin valita vain yhden keksin autiolle saarelle, niin se olisi kyllä macaron... :)



Kulta-valkoisen väriteeman viimeistelivät servetit, serpentiinit, ilmapallot ja kultaiset lusikat. Pojan kaverisynttäreille hankin vielä erikseen kullanväriset kertakäyttölautaset sekä valko-kultaiset pahviset popcornpurnukat. Niistä ei tosin jäänyt valokuviin todistusaineistoa, sillä sen verran riemua ja vauhtia riitti kaverisynttäreillä, että katsoin paremmaksi jättää väliin kattauksen kuvaamisen ja keskittyä sen sijaan junioriosaston leikkien ja touhujen seuraamiseen. :D




Pojan kaverisynttäreille väkersin suolapalaksi myös kissa- ja pöllöleipiä. Arvelin, että jotain suolaista olisi hyvä olla pöydässä popcornien lisäksi tasapainottamaan sokerista tarjontaa. Hyvin nämä leivätkin maistuivat pienille juhlijoille!


Täytyy sanoa, että tämän vuoden synttärikokonaisuus oli paljon viime vuotta stressittömämpi! Liekö johtunut siitä, että jätin varsinaiset leipomukset väliin ja hankin kakunkin koristelua vaille valmiina. Enemmän väkertämistä jäi tänä vuonna anopilleni, jolta poikamme pyysi apina-banaanikakkua. Hän sitten sellaisen taiteilikin, minulta tämä ei olisi onnistunut ajan ja oman jaksamisen puitteissa kyllä mitenkään!


Kaiken kaikkiaan synttäreitä meillä juhlittiin tänä kesänä poikkeuksellisesti neljään otteeseen, reilun viikon ajan. Tämä ihan puhtaasti käytännön syistä tehty ratkaisu oli kyllä mainio. Saimme juhlia pienissä erissä ja synttärivieraiden kanssa ehti kerrankin rauhassa vaihtaa kuulumisia. Nyt sitten voi hetken huoahtaa juhlimisesta. Ja kakun syömisestä... nimittäin oma kakkukiintiö on kyllä nyt toistaiseksi täyttynyt! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...