lauantai 26. lokakuuta 2019

Olohuoneen uudet verhot

Tiedättekö tunteen, kun haluaisi kovasti jotain huonekalua tai esinettä omaan kotiinsa, mutta sitä oikeaa ei tunnu millään löytyvän? Eikä sitten toisaalta haluaisi tyytyä johonkin väliaikaisratkaisuunkaan? Meillä kävi juuri näin verhotankojen kanssa. Emme löytäneet sopivia tankoja asuntomme ollessa rakenteilla, ja edes useat kierrokset Kuopion rautakaupoissa ja tavarataloissa eivät tuottaneet tulosta. Ehdimme tilata yhdet tangot netistäkin, mutta kun ne saatiin katonrajaan, lopputulos oli valtava pettymys. Luulimme, että himmeän alumiinisen väriset tangot olisivat meille oikea ratkaisu, mutta emme olisi voineet olla enemmän väärässä. Yhdistettynä vaalean beigeen maaliseinään sekä valkoisiin kattolistoihin ja kattoon, ne näyttivät paikoilleen laitettuina todella pliisuilta. Eikun sitten palauttamaan tankoja rahdin kautta (on muuten työlästä ja kallistakin...) ja metsästämään valkoisia tankoja.

Mattavalkoisten tankojen löytäminen olikin sitten todellinen koitos. Emme halunneet nimittäin tankoja, jotka taittaisivat kultaan tai olisivat vahvasti kerman värisiä, koska olohuone-keittiössämme kaikki valkoisen sävyt ovat puhtaanvalkoisia. Keittiömme tasot ovat hopeanharmaat ja vetimet alumiiniset, joten esimerkiksi Jyskin valkoista ja kultaa yhdistelevät tangot eivät tulleet kysymykseen. Kiiltävänvalkoiset tangot puolestaan näyttivät nekin jotenkin pliisuilta. Kaikkitietävän Googlen avulla löysimme lopulta Kärkkäiseltä Kirschin New England -sarjan Charm-verhotangot. Pistäydyimme Kärkkäisen Lahden suurtavarataloon kesälomareissullamme toukokuussa ja nähtyämme verhotangot livenä päätimme, että nämä olivat ne oikeat. Tosin Lahdessakaan ei ollut haluamiamme tankoja kuin yksi, joten meille varattiin kaksi tankoa Jyväskylän Kärkkäiselle, josta poimimme ne kotiinpalumatkalla mukaamme. Ja pitkällisen ja perinpohjaisen alustuksen jälkeen, tässä nyt kuvia olohuoneestamme, verhotankojen kera!




Mielestäni näiden verhotankojen muotoilu on todella kaunis. Tankojen päässä olevat pallomaiset nupit kaiverruksineen tuovat ilmettä hillitysti sisustukseemme. Valkoinen väri sointuu kattoon ja ikkunoihin ja korostaa huonekorkeutta. Kuten kuvasta näkyy, olemme ripustaneet verhot vain toiseen päähän tankoja. Meillä on hieman hankala seinien mitoitus terassin oven vieressä - toisella puolella ovea olisi seinällä tilaa verholle ja toisella ei. Minulle oli tärkeämpää saada ilme symmetriseksi kuin se, että olisin ahtanut väkisin tilaan neljä verhoa.


Olohuoneen puoleisessa verhotangossa on myös se ihana juttu, että sen yläpuolella katossa on pistoke. Saan siis siihen ripustettua joulua varten joulutähden ilman monien metrien johtojen kieputtelua! Ennen tähden laittoa ripustin tankoon Piirongin kynttilänjalan.



Itse verhojen löytäminen oli oma haasteensa, mutta ahkeran sovittelun jälkeen sopivat verhot löytyivät Ikeasta. Kaukaa katsottuna verhot näyttävät yksivärisiltä, mutta lähempi tarkastelu paljastaa niiden kauniin kalanruotokuvion. Niiden hillitty väri sopii sisustukseemme ympäri vuoden, joskin suunnitelmissa on hankkia jossain vaiheessa vaaleammat tai tummemmat kakkosverhot.


Ruokailutilan päädyssä verhot luovat kauniin taustavärin valkoisille seinähyllyille. Verhojen sävy on kuin toisinto eukalyptuksen lehdistä, joita minulla on kuivattuna muutama hyllyn päällä. Tämä on kahdesta verhonurkasta varjoisampi, joten liian tummanvihreä verhoväri olisi näyttänyt harmaalta tai jopa mustalta nurkkauksessa - tämäkin tuli verhoja valitessa testattua!

 



Samaa vihertävää sävyä löytyy sopivasti myös ruokapöydästämme. Tämä pöytä on kyllä ollut kaiken tuunauksen ja nikkaroinnin väärti. Ihastelen sitä edelleen lähes päivittäin... on huippua, kun saa kotiinsa persoonallisia ja uniikkeja huonekaluja, joita ei tule joka kaupassa vastaan. :)


Mitä mieltä sinä olet tangoista ja verhoistamme? Mitkä verhot olisivat sopivat näiden korvaajiksi joulua tai kesää ajatellen? Ottaisin mielelläni teidän vinkit vastaan, niin ei tarvitsisi ihan jokaista netin verhokaupan valikoimaa selailla uudestaan läpi, huh! Sen verran koville kyllä otti tämän projektin valmistuminen, että taidanpa keittää itselleni seuraavaksi hyvin ansaitut pullakahvit, ja huoahtaa. Tämä postauskin tuli vähän jälkijunassa, kun pieni neitokaisemme ei ole halunnut nukkua päiväunia viime viikon aikana laisinkaan kotosalla. Mutta nyt onnisti, ja sain tämän postauksen vihdoin teille luettavaksi. Aurinkoista viikonloppua!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...