maanantai 14. lokakuuta 2019

Callunoita ja kransseja

Postailin muutama viikko sitten syysistutuksista ja tässä tulisi hieman jatkoa... nyt on helpottunut olo, kun sain vaihdettua viimeisetkin kesäkukat talvisiin, ja seuraavan kerran istutuksia tarvitsee muokkailla vasta keväällä. Enää tarvitsisi perata kukkapenkki pihan perältä talvea varten ja heivata nuupahtanut basilika terassilta pois. Sitten pääsen laittamaan terassiamme jälleen jouluisempaan kuntoon!


Etuovellemme on siis ensinnäkin ilmestynyt lisää valkoisia callunoita. Niitä kun ei ole pakko istutella multaan, niin upotin ne suoraan ruukkusoraan ja viimeistelin ilmeen valkoisilla koristekivillä. Sen jälkeen oli poikamme vuoro asetella Kuopion Kädentaitomessuilta hankitut koristeet callunoiden joukkoon: miniatyyrimökki joulutontulle sekä tietysti itse tonttu. Näissä kuvissa ei tosin tuo tonttu erotu, koska se on niin upoksissa callunan keskellä. Mökin sentään sain jotenkin kuvattua oksien joukosta! :D



Vaikka keväällä hankittu terassihortensia olisikin vielä sinnitellyt ruukussaan lämpötilojen puolesta, halusin napsaista sen parempaan käyttöön. Purin viime syksyisen rupsahtaneen vaahterakranssini ja tein metalliseen kranssipohjaan uuden kranssin hortensian kukinnoista. Jos vaahterakranssin tekoon meni kolmisen tuntia, syntyi hortensiakranssi tunnissa.


Valmistin kranssin leikkaamalla hortensian oksat kukintoineen noin 20cm pituisina, ja sitomalla oksat metallisella kukkalangalla kranssipohjaan. Taipuisat ja jämäkät kukkavarret eivät säikähdä ronskeja otteita, joten lankaa ei tarvitse katkaista kesken sidonnan - toisin kuin vaahterakranssissa, jossa vaahteranlehdet kannattaa ensiksi sitoa nipuiksi. Kukkavarsista kannattaa riipiä alimmat lehdet pois, ellei halua kovin lehtevää lopputulosta. Yhdestä muhkeasta terassihortensiasta saa ison kranssin ja kunhan kranssi kuivahtaa, sen voi tuoda sisälle koristeeksi. Meillä kranssi on ollut vuorotellen etuovella ja terassilla, en ole oikein osannut päättää kumpi paikka olisi kivempi!


Hortensiakranssin myötä iso sinkkiruukku vapautui. Ajatukseni oli istuttaa siihen timanttituija parin callunan kera. Toisin kävi, sillä ihastuin kartiovalkokuuseen puutarhakaupassa. Tuotuani kuusen kotiin huomasin, että se on niin iso ettei ruukun juurelle jää tilaa callunoille. Toisaalta callunoita on etuovellamme jo monessa astiassa, että kuusi on kaunis sellaisenaankin.


Taidan viimeistellä ainakin kartiovalkokuusen sekä parvekelaatikoiden callunat valosarjoilla, kunhan illat tästä vielä pimenevät... Etuovelle on siirtymässä myös sydämenmuotoinen sammalkranssipohja, jonka tuunasin ruosteisilla kulkusilla ja puuvillanauhalla. Näistä kulkusista tulee jo ihan jouluinen fiilis!


Mitä mieltä muuten olette, haluaisitteko että postaisin blogissani jouluisia gluteenittomia reseptejä loka-marras-joulukuussa? Minulla on Instagramin puolella ruokabloggaukseen keskittyvä tili nimellä @gfgirlfinland, ja olen suunnitellut julkaisevani siellä kuvia jouluisista leivonnaisista. Voisin näpytellä reseptit suomeksi tänne lifestyleblogini puolelle, jos olette niistä kiinnostuneita.

Seuraavassa postauksessa kurkistetaan pitkästä aikaa meidän olohuoneeseemme, johon on ilmestynyt vihdoin verhotangot JA verhot. Molempia - niin tankoja kuin verhojakin - etsittiin ja kokeiltiin meille hartaudella, ja nyt ne sitten ovat paikoillaan, jes!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...