torstai 14. syyskuuta 2017

DIY: Anna uusi elämä vanhalle ikkunanpokalle!

 Tulin hankkineeksi noin vuosi sitten kirpparilta vanhan ruskean puisen ikkunanpokan. Sen väri ei tuntunut kuitenkaan istuvan kotimme sisustukseen, jossa hallitsevat valkoisen, harmaan ja beigen sävyt. Siirsinkin kehyksen heinäkuussa sisältä ulos terassimme seinähyllylle. Idea sen tuunaamisesta muhi mielessäni kesän ajan, ja nyt vihdoin poka on saanut uuden ilmeen:


Tältä ikkuna näytti vielä kesällä terassin seinähyllyllä:


Vanhan ikkunankehyksen tuunaaminen maalilla sekä katiska- tai kanaverkolla on helppo ja nopea tapa antaa sille uusi elämä ja käyttötarkoitus! Mikäli kehys tulee tuunattuna sisäkäyttöön (kuten minulla), maalaukseen sopii mainiosti esimerkiksi Tikkurilan Helmi-kalustemaali. Käytin tätä maalia listavalkoisen sävyisenä. Maali on vesiohenteinen ja pensselin pesu onnistuu siis ilman tärpättiä. Jos sää sallii, on maalaus helpointa hoitaa ulkona jonkinlaisen tason päällä.


Kehyksen maalaus kannattaa aloittaa takapuolelta, jotta varmasti siistein pinta tulee etupuolelle. Muista siistiä pensselillä kulmat poistaaksesi valumat. Itse sudin pintaan vain yhden, paksumman kerroksen maalia, jotta rustiikki puupinta kuultaisi vähän alta. Tämän myötä sain olla tarkkana valumien kanssa. Varsinkin kun maalasin aurinkoisella säällä (lämpötila kuitenkin vain noin 15 astetta), oli pakko pitää kiirettä, koska maali kuivui todella nopeasti. Kannattaa jättää myös ulkoreunojen alaosat maalaamatta, jotta kehyksen saa käännettyä toisin päin ilman maalipinnan (ja sormien) sotkemista.


Kun takapuoli oli kuivunut jonkin aikaa (ehkä vartin verran, aurinkoinen sää huomioiden), kehys käännettiin, ja laskettiin tukilistojen varaan. Sitten maalasin toisen puolen sekä loput ulkoreunoista


Kun etupuolikin oli kuivahtanut, siirsin kehyksen sisälle varastoon kuivumaan. Siellä se odotti seuraavaan päivään, jolloin oli vuorossa katiskaverkon kiinnitys. Kiinnitimme sen appiukon kanssa sähkökäyttöisellä niittipyssyllä. Ja tältä kehyksen takapuoli näytti niittaamisen ja ylimääräisen verkon leikkaamisen jälkeen.


Leikkaaminen teki verkon reunoista terävät, joten ne piti peittää maalarinteipillä. Muukin pakkausteippi olisi ajanut asian, itse valitsin maalarinteipin sen vaalean sävyn vuoksi.


No niin, nyt sitten kai jo saa tuulettaa ja fiilistellä ;)! Ikkunankehyksestäni tuli parempi kuin uskalsin toivoa! Valmis kehys löysi heti paikkansa valkoisen pianon päältä.


Kehyksen viereen sommittelin AmandaB:n hevospatsaan, Pentikin hopeisen kynttilänjalan, pienen valkoisen kynttilälyhdyn sekä Dixien tuikkulyhdyt.


Varsinkin nuo ystävältä lahjaksi saadut tuikkulyhdyt jaksavat ihastuttaa minua vuodesta toiseen... Niissä on aivan mielettömän kauniit taivulteltavat metalliset kukkaköynnökset.


Kehys on oiva paikka kauniiden esineiden ja korttien ripustamiselle. Näin alkuun siihen pääsivät puusydän, MinDecon kortti sekä pari muuta kimaltelevaa joulupakettien mukana tullutta koristetta.



Ja kyllä, yhdessä koristeessa on lumihiutaleita ja mainitsin sanan joulu... Uskaltaisinkohan tunnustaa teille, että olen jo alkanut selata joululehtiä :)? Olen kyllä ehkä yksi toivottomimmista tapauksista jouluintoilun suhteen... Siis, että joulusisustuksen ideoiminen alkaa viimeistään syyskuussa. No, ehkä maltan vielä muutaman viikon sinnitellä lokakuun puolelle jouluaiheisten postausten kanssa!

Sitä ennen, mitä pidätte kehyksestä? Kannattiko tuunata?

Mukavaa syyskuuta teille blogini lukijat! Parasta juuri nyt on poltella tuikkuja ja kynttilöitä, ja vetäytyä sohvannurkkaan lämpimän viltin ja sisustushömppälehden kera, kun näitä sateisia päiviä tuntuu riittävän :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...