torstai 28. syyskuuta 2017

Sisusta koti talviseksi kävyillä - 5 helppoa vinkkiä!

Käpyjä, käpyjä, käpyjä! Mitä olisikaan talvinen sisustus ilman näitä luonnon aarteita... Minulla on kerättynä talteen melkoinen määrä männynkäpyjä, kuusenkäpyjä ja lehtikuusen käpyoksia. Täydennän varastoani kesän mittaan aina kun sopivia käpyjä sattuu vastaan - aikaan ja paikkaan katsomatta. Mies jaksoi huokailla ja päivitellä "käpykuumettani" vuosien ajan, kunnes lopulta luovutti. Nykyään hän saattaa yllättää minut tuomalla kotiin leikkipuistoreissun tuliaisena pussillisen jättisuuria männynkäpyjä :).

Tässä tulee viisi vinkkiä kodin sisustamiseen talviseksi käpyjä käyttäen. Mikä parasta, nämä ideat eivät kukkaroa rasita!


Vinkki nro 1: Sommittele lasivaasiin käpyjä ja valosarja

Olohuoneessamme on ympäri vuoden esillä iso korkea lasivaasi, jossa on jättikokoisia männynkäpyjä ja kirkas valosarja. Vaasin pohjalla on vaaleanharmaata koristehiekkaa korostamassa luonnollista tunnelmaa. Mielestäni asetelman hillityt sävyt ja luonnonläheisyys istuvat kotimme sisustukseen vuodenajasta riippumatta. Vaikkakin erityisen hyvin se sopii talvista tunnelmaa luomaan.




Vinkki nro 2: Tee mieleisesi käpykranssi

Yksi talven kauneimmista kransseista tehdään kävyistä. Kranssin pohjan voi tehdä esimerkiksi kanaverkosta ja sanomalehdestä, paksusta pahvilevystä (kuten minun kranssissani), tai sitten voi käyttää kaupan valmista styroksipohjaa. Lisäksi tarvitaan kuumaliimapistooli ja iso (oikeasti ISO) määrä käpyjä. Ja voilà, sitten vain etsitään kodista sopiva paikka kranssille!


Kranssissani on tavallisia männynkäpyjä sekä viime syksynä Lidlistä löytyneitä kasuariinan käpyjä. Se istui sattumalta kooltaan tismalleen vanhaan ikkunanpokaani :). Keskellä kranssia on kaunis Mindecon kortti.




Vinkki nro 3: Lisää käpyjä asetelmiin

Varsinkin suuret kävyt ovat ihania erilaisissa asetelmissa, ihan yksittäisinäkin. Minulla on terassin pöydällä puulaatikko, jossa on valkoisia Weisten koristekiviä, Iittalan Kivi-kynttilälyhty, minikokoinen keramiikkaporonsarvi sekä yksi iso käpy. Ikeasta puolestaan löytyi hiljattain asetelman taustalle ihana puolukanvarpukranssi, joka korvasi kesällä pöydällä olleet yrtit.





Vinkki nro 4: Nosta näkyvälle paikalle yksi iso oksa tai karahka, jossa on käpyjä

Isot käpyiset oksat ja karahkat luovat hetkessä metsäisen talvista tunnelmaa kotiin. Mutta ei ole kauneudessaan lehtikuusen käpyoksaa voittanutta... Tämä ihanuus löytyi myrskyn jäljiltä maahan pudonneena, ja pakkohan se oli ottaa mukaan. Oksa lepää nyt vanhan ikkunan päällä, mutta sopisi mainiosti sellaisenaankin lipaston päälle. Oksan voi myös vaikkapa vanhaan lasipulloon kotia koristamaan.





Vinkki nro 5: Laita kävyt kukkien tapaan pieneen maljakkoon

Kokonaisten käpyjen lisäksi puiden juurelta kannattaa etsiä myös puoliksi syötyjä käpyjä. Niistä tulee viehättäviä talvisia yksityiskohtia pieniin maljakoihin aseteltuina. Varsinkin isommista kävyistä voi myös itse helposti karsia kävyn vartta sopivan määrän näkyviin.



Eivätkö nämä käpykukat olekin kuin koruja? :)

Olisi kiva kuulla, mitä vinkkejä teillä lukijoilla on käpyjen käyttöön sisustuksessa. Itselläni muhii vielä muutama idea joulun varalle, palataan niihin myöhemmin syksyllä tässä blogissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...