tiistai 13. maaliskuuta 2018

Ihanimmat sisustuskaupat: Millan Putiikki

Perheemme teki hiihtolomareissun viime viikolla entiseen kotikaupunkiini Lahteen. Messilän laskettelukeskuksessa vietettyyn viikkoon mahtui paljon pulkkailua ja ulkoilua, hiihtämistä ja rinne-elämää. Mutta mitäpä olisi reissu ilman sisustusshoppailua :)? Olin etukäteen bongannut lahtelaisen Millan Putiikin netistä ja viime kesäisestä Unelmien Kesäpuodit -lehdestä, ja pitihän sinne sitten suunnata. Ja tämä viehättävä putiikki pääsikin välittömästi lempisisustuskauppojeni joukkoon!



Millan Putiikki sijaitsee Rautatienkatu 20:ssä, ja sen rennon tyylikäs näyteikkuna kutsui astumaan sisään: lokoisan näköiset nojatuolit yhdistettynä eteläeurooppalaisiin elementteihin ja vaalean vihreän sävyihin olivat juuri minuun makuuni! Näyteikkuna lunasti lupauksen sisällä. Kauppa on ihastuttava yhdistelmä mm. Rivièra Maisonin ja Balmuirin tuotteita sekä tyylikkäitä ja persoonallisia vaatteita ja asusteita. Minun askel veti tällä kertaa erityisesti liikkeen perälle sisustusosastolle.


Olen pitänyt vuosien ajan suunnattomasti huolettoman tyylikkäästä rantatyylistä, jossa yhdistyvät kaislamatot, muhkeat tyynyt ja sohvat, pastellisävyt, kromi, rottinki ja rouhea puupinta. Niinpä seisoskelin pitkiä aikoja ihastellen putiikin valikoimaa. Tällä hetkellä trendikästä peikonlehteä näkyi muun muassa kuosina tyynyissä ja tekokasveina. Itselleni tarttui liikkeestä mukaan Rivièra Maisonin lehtikuvioitu Tropical Shopper Bag, L-koossa. Kassi oli viime kevään mallistoa, mutta sitä löytyi vielä heidän varastostaan (ja nettikaupastaan). Tämä kassi pesee mennen tullen Ikean siniset kassit!


Iskin silmäni myös myymälässä olleeseen käsittämättömän suloiseen RM:n Montgolfier Hanging Lamp -kuumailmapallovalaisimeen.


Tämä rottinkinen kaunotar olisi upea ilmestys lastenhuoneessa. Jos saamme joskus lisää lapsukaisia, voi hyvinkin olla, että tämä valaisin päätyy pienokaisen huoneeseen. Valaisuteho tässä ei liene kovin suuri, mutta juurikin kattoa tillittävän pikkuisen kamariin tämä olisi oiva ostos.


Pidin kovasti myös RM:n valkoturkoosista torkkupeitosta, joka olisi nappivalinta terassillemme tai olohuoneeseemme. Siinä oli loimessa mukana ripaus hopeanhohtoista lankaa, joka kimalsi kauniisti valossa. Peittoon sointuisivat oivallisesti esimerkiksi helmiäishohtoiset mintunväriset RM:n tai VIO:n kynttilät.



Ihastuneita huokauksia pääsi minulta jälleen kerran RM:n puukaapistojen kohdalla. Tämäkin kaapisto on nerokas tilaihme, jonka ovien sisäpuolelle on suunniteltu säilytystilaa vaikkapa kangasserveteille.


Tällä hetkellä kovin trendikkäitä muistitauluja ja kirjainvalotauluja näkyy lähes jokaisessa sisustusliikkeessä. Mutta mitenkä olisi mustavalkoisen sijasta pastellipinkki Design Lettersin muistitaulu, valkoisilla kirjaimilla?


Jos pojallamme ei jo olisi huoneessaan Brion mustavalkoista uunia, olisin ostanut hänelle Design Lettersin leikkikeittiösetin. Tämä laatikkoon pakattava minikeittiö kulkisi vaivattomasti mukana reissussa kuin reissussa, ja muovisten keittoastioiden ansiosta se olisi myös kevyt kuljetettava! Ja äidin silmää hivelisi muotoilu ja graafisen mustavalkoiset värit... Oikeita ruokailuhetkiä varten voisi hankkia juniorille saman brändin astiaston, meidän pikkunikkarillemme sopiva valinta olisi tietysti tuo mustavalkoinen versio!



Tällä kertaa astiaostokset kuitenkin tehtiin äidin tarpeisiin, kun ostin tarjouksessa (puoleen hintaan!) olleita valkoisia Libbeyn Hobstar Double Old Fashioned 35cl:n juomalaseja neljä kappaletta. Täytyy kyllä tässä välissä antaa täydet pisteet putiikin asiakaspalvelulle. Olin nimittäin bongannut sekä RM:n ostoskassin sekä Hobstar-lasit Millan Putiikin verkkokaupasta, mutta niitä ei näkynyt liikkeen hyllyllä. Ystävällinen myyjätär lähti välittömästi asiasta kysyessäni penkomaan niitä liikkeen varastosta, ja niin sain ne mukaani verkkokaupan hinnoilla - ilman toimituskuluja tietenkin. Superkiitos tästä palvelusta :)!

Ja lopuksi, ihastelin tietysti putiikin pitkää Johan Bülowin designlakujen purkkirivistöä. Monessa eri maussa ja purkkikoossa herkkuja niin keliaakikolle kuin tavallisellekin lakuintoilijalle. Nam!


Ostosreissun kruunaa kiireetön kahvihetki ison kahvin ja kakkupalan parissa! Millan Putiikista askeleet kannattaa suunnata esimerkiksi kauppatorin ja Aleksanterinkadun kulmassa sijaitsevaan Espresso Houseen, joka on löytänyt tilat entisestä Oululaisen Kulman kahvilasta. Naistenpäivän kunniaksi mieheni hemmotteli minua paitsi Café lattella, myös (gluteenittomalla) key lime piella, joka tarjoiltiin kermavaahdon kera. Täydellinen päätös ihanalle aamupäivälle!



Seuraavaksi onkin lupa jo alkaa intoilla keväästä ja lähestyvästä pääsiäisestä. Laskettelureissulta tarttui matkaan muutama muukin sisustusesine, jotka odottelevat ripustamista kotiimme. Palataan niihin hieman myöhemmin! Mukavaa maaliskuuta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...