keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Ihanat pääsiäiskukat

Kylläpä meillä odotettiin viime sunnuntaita, kun poika pääsi ensimmäistä kertaa virpomishommiin! Tomerasti hän kävi ystäviensä ovilla virpomassa ja hihkui onnesta saadessaan pääsiäismunia pupukoriinsa. Minähän sen lorun pääasiassa luettelin, mutta hän sentään sanoi aina sen viimeisen pätkän, "vitsa sulle, palkka mulle". Heh, tiesi mikä on oleellisinta ;).

Nyt sitten odotus suuntaa ensi viikonloppuun. Virpomisoksien lisäksi kotiamme koristavat useat ihanat pääsiäiskukat. Suurin ihastukseni ovat tänä vuonna perunanarsissit. Englanninkielinen nimi, Bridal Crown, tekee kyllä enemmän oikeutta tälle valkealle kaunottarelle.


Perunanarsissilla on ihanat, kerrotut kukat ja huumaava, hieman hyasinttimainen, tuoksu.


Tämä yksilö pääsi olohuoneen matalan senkin päälle lasisen Karhu-keittiötölkin ja valkoisen valaisimen viereen. Kaunis, mutta näyttävä asetelma kukalle syntyi Ikean valkeasta peltiruukusta ja askarteluheinästä.




Ja yksi perunanarsissihan ei minulle riittänyt :). Toinen ihanuus pääsi keittiön saarekkeen päälle Granitin betoniruukkuun. Siihenkin väkersin heinäpesän, johon kaksivuotias ujutti pikkuisia pääsiäistipusia. Oiva paikka tipuille, jos raeruoho ei ole vielä ennättänyt kasvamaan tuuheaksi ruohikoksi!





Tälläkin "morsiuskruunulla" on aivan ihana valkoinen kukkapilvi, jonka suloinen tuoksu leijuu keittiössämme.



Ja mitäpä olisi pääsiäiskoti ilman keltaista tetenarsissia. Tämä pieni keltakukkainen narsissi kestäisi sitkeästi kymmenen asteen pakkastakin, mutta ei sentään viime öiden lähes kahdenkymmenen pakkasasteen kelejä! Huh tätä lumentuloa ja yöpakkasia... Nämäkin tetenarsissit pysyvät siis toistaiseksi sisällä lipaston päällä :).





Ja laitanpa tähän loppuun vielä pari kuvaa helmililjoistani. Ajattelin siirtää nämä perunanarsissien sipulien tapaan kukkapenkkiini lumen sulettua. No, siihen mennee tovi, kun kerta kinokset ovat ehtineet kasvaa talven aikana huimaviin korkeuksiin!




Ihanaa pääsiäisen odotusta kaikille! Kohta pimeys vaihtuu valoon ja toivon säteet valaisevat harmauden :).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...