tiistai 3. huhtikuuta 2018

Samettinen mangorahka passionkastikkeella

Pääsiäisenä oli ihana nauttia kiireettömästä ruokailusta perheen kesken. Pidennetty viikonloppu tarjosi tervetulleen katkoksen kevään työputkesta, ja mahdollisuuden kokkailla useampana päivänä lempiruokiamme parsarisotosta uuniloheen. Innostuin myös tekemään mangorahkaa passionkastikkeella. Tämä kuohkean samettinen rahka syntyy hetkessä ilman pitkiä valmisteluja!


Alkuperäinen resepti löytyy jouluisilla mausteilla höystettynä K-ruoka.fi -sivustolta, mutta vaihdoin pääsiäisen kunniaksi kanelin ja neilikan raastettuun sitruunankuoreen. Meillä siis herkuteltiin seuraavan reseptin mukaan.

Sitruunainen mangorahka passionkastikkeella
(6-8 annosta, valmistusaika alle 30min.)

1tlk (425g) mangoviipaleita sokeriliemessä (esim. Pirkka)
1tlk (2,5dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 tlk (250g) laktoositonta maitorahkaa
1 raastettu sitruunankuori

5 (n. 200g) passionhedelmää
1dl appelsiinitäysmehua
 3/4dl tomusokeria

Lisäksi koristeluun "linnunmunia".

1. Kuutioi valutetut mangot. Vatkaa vaniljakastike pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, raastettu sitruunankuori ja mangot.

2. Leikkaa passionhedelmät kahtia ja lusikoi hedelmäliha kattilaan. Lisää appelsiinitäysmehu ja tomusokeri. Kiehauta kastike. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä kylmäksi. Tarjoa mangorahka kastikkeen kanssa. Koristele halutessasi suklaisilla linnunmunilla.

Meillä rahka tarjoiltiin herkän kauniista Nuutajärven Apila-jälkiruokakulhoista. Koristeeksi päälle murskasin suklaisia linnunmunia. Ne toivat rouskuvaa tekstuuria muutoin pehmeään rahkaan. Alkuperäisessä reseptissä ehdotetaan koristeeksi pistaasipähkinöitä. Luulen, että myös kookoshiutaleet tai -lastut sointuisivat rahkan ja kastikkeen makuihin.



Rahka on tämän reseptin mukaan valmistettuna aika makeaa, joten rahkan ja vaniljavaahdon suhdetta säätämällä siitä saa halutessaan vähemmän imelää. Passionkastike tuo kylläkin siihen ihanaa kirpeyttä. Kastike on todella mainio, ja aloin pohtimaan, että sitähän voisi käyttää esimerkiksi juustokakun tai vaniljajäätelön piristäjänä. Meillä tulikin miehen kanssa sitten lopuksi vähän kinastelua, kumpi saa oman rahkansa joukkoon viimeiset kastikepisarat ;)!


Jos innostutte kokeilemaan reseptiä, käykäähän kommentoimassa tänne, mitä tykkäsitte :)!




    4 kommenttia:

    1. Mmm! :) Laittaisitko myös parsarisoton ohjetta?

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Moikka! Risotto on yksi mieheni bravuureista. Hän tekee sen käsivaralla, mutta kysäisen, jos hän suostuisi kirjaamaan reseptin päästänsä paperille :).

        Poista
    2. Anteeksi, mutta miksi mangoviipaleita sokeriliemessä? Mango on muutenkin makea hedelmä. Ja nyt kaupasta saa ihania, tuoteita mangoja. Kustannuskysymys vai enkö vain tajua?

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Kiitti kommentista! Olet oikeassa, totta kai tuoreet mangot voittavat säilykeserkkunsa :). Olin ostanut kaappiin varalle säilykemangoja, jotka sitten pääsiäisenä hyödynsin, kun ei ollut rahkantekopäivänä kaupassa käyntiä. Syy ei ollut siis sokeriliemessä, vaan varsin käytännöllinen. Kirjoitin tuon reseptin rehellisyyden nimissä, kun kerta käytin tällä kertaa säilykemangoja ;).

        Poista

    DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

    Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...