torstai 12. huhtikuuta 2018

Olohuoneen uusi ilme

Pähkäilin alkuvuodesta blogissani, millä tavalla uudistaisin olohuonettamme. Suunnitelmissa oli matonvaihto, ja sainkin esittelemiini mattoihin liittyen teiltä paljon kommentteja. Kiitos vielä niistä! Nyt matto on vaihtunut, ja tulipa siinä samalla hankittua muun muassa seinälle uusi taulu! Ja tässä siis teille nähtäväksi meidän uudistunut olohuoneemme :).


Mennään kohta yksityiskohtiin, mutta laitanpa ensin tähän kuvan olohuoneestamme ennen muutoksia.


Aika paljon oli vanhassa hiekan sävyjä ja valkoista. Pidän kyllä näistäkin väreistä edelleen, mutta matonvaihdos teki ihmeitä (yhdessä kevätauringon kanssa!). Uusi matto oli varsinainen musta hevonen - se ei ollut alkuperäisessä mattojen suosikkilistassani, vaan löytyi sattumalta Ikeasta. Kokeilimme nimittäin ensin olohuoneeseemme Ikean KRÖNGE-mattoa, mutta sepä ei istunut meille ollenkaan. Kotimme valaistus muutti maton sävyt tummiksi ja tunkkaisiksi, ja se oli pakko palauttaa. Palautusreissullamme kävimme vielä kertaalleen Ikean matto-osaston läpi, ja päätimme kokeilla hetken inspiraatiosta vihreää ÅDUM-mattoa meille. Ja tämä löysikin meiltä paikkansa.


Tämän maton paksuhko nukka tuntuu ihanalta jalan alla. Sen vedenvihreä sävy luo sopivasti kontrastia muuten hillityn lämpimän värisiin pintamateriaaleihin.


Uusi kotoisa, mutta tyylikäs mattomme inspiroi minua kangastaulun hankintaan. Olin jo vuosia sitten tullut ostaneeksi 100x82cm kokoisen taulupohjan kangastaulun tekoa varten. Lahden hiihtolomareissullamme tulimme myös käväisseeksi Kärkkäisellä. Tai no ehkä "käväistä" ei ole se oikea sana, sillä tulin kierrelleeksi Kärkkäisen sisustusosastolla yli kaksi tuntia. Taisin suorastaan juurtua sinne! Ostoksiakin kertyi, ja yksi niistä oli pala Matleena Issakaisen Valillalle suunnittelemaa ihastuttavaa Oulu-kangasta. Tästä pitää erityisesti kiittää miestäni, joka bongasi tämän minulle lukuisten kangaspakkojen keskeltä :). Nyt minulla on rakkaasta opiskelukaupungistani muisto seinällä, ja saan päivittäin pysähtyä katsomaan Oulun kaunista kauppahallia, Pikisaaren vanhoja puutaloja sekä torinrannan makasiineja. Kaikkiin niihin liittyy ihania muistoja - aina rönttös-ostoksista juoksulenkkeihin sekä pitkiin kiireettömiin ja valoisiin kesäiltoihin torinrannan laiturilla...



Halusin yhdistää rouheaan taulun aavistuksen ylellisyyttä, turkoosia sekä maalaisromanttisuutta. Niinpä nostin pianon päälle kristallilampun, lasisia ja hopeisia tuikkulyhtyjä, turkoosin pienen maljakon sekä Sarustiikan kynttelikön. 



Taulusta on poimittu sävyt myös sohvan sisustustyynyihin sekä torkkupeittoon. Tyynyt ovat Eightmoodin, Ikean ja Zara Homen mallistoa. Eightmoodin tyynyjen kuviota toistava torkkupeitto löytyi puolestaan Veljekset Keskisen kyläkaupasta.




Olohuoneemme päätyseinän ikkunan ääressä viihtyi pääsiäisenä ja sen jälkeenkin perunanarsissini. Graafinen ja maalaisromanttinen tyyli kohtaavat tonkkaan tehdyssä pääsiäisasetelmassa: hopeaksi sprayatussa pähkinäpensaan oksassa roikkuvat mustavalkoiset anopilta saadut pääsiäismunat. Simppeli, mutta näyttävä koriste!


Maalaisromanttista teemaa luovat myös puutarjotin, kranssin ja Karhulan lasitölkki. Rakastankin erilaisten asetelmien tekemistä, ja joka viikonloppu meillä tapahtuu vähintään jotain pientä muutosta kodin sisustuksessa.


Ja mitäpä olisi sisustusintoilijan olohuone ilman kynttilöitä tai sisustuslehtiä. Terassi- ja pihateemaiset lehdet ovat jo päässeet lehtikotelossaan narsissin viereen. Niitä on myös ympäri huusholliamme rahien, lipastojen ja pöytien päällä. Suosikkeihini kuuluvat mm. Unelmien Talo&Koti, Drömhem & Trädgård, Kotiblogit, Terassilehti sekä Jean D'Arc Living.




Olisi tosi kiva kuulla, mitä tykkäätte tästä muutoksesta! Verhot ja verhotangot ovat meillä vielä mietinnässä. Jos teillä on ehdottaa alumiinisia tai valkoisia verhotankoja, jotka sopisivat olohuoneemme tyyliin, niin pistättekö vinkit kommentteina tulemaan :).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...