keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Terassikauden avajaiset

Huikean aurinkoiset päivät, lumen sulaminen ja mustarastaiden lurittelu lähimetsän puissa ovat tehneet tehtävänsä. Ajatukseni ovat kääntyneet kevättä, kesää ja terassia kohti! Muutama viikko sitten siirsin ensimmäisen kerran Ikean vaaleanturkoosit aurinkotuolit toviksi lasiteltulta terassilta avoterassille. Sitten mieskin innostui asiasta ja toisti seuraavana viikonloppuna saman jutun. Ja nyt kärkymme yhdessä aurinkoisia viikonloppupäiviä, jolloin pääsisimme ottamaan löhötuokion aurinkotuolissa pojan aamu-ulkoilun lomassa.



Terassijatkot järjestetään iltapäiväaikaan lasitetun terassin puolella, jossa lämpötila kohoaa parhaimmillaan reilusti yli kahdenkymmenen asteen. Juniorikin viihtyy siellä mainiosti, kiitos erityisesti uuden tiipii-teltan. Hän valjastaa tiipiinsä useimmiten kokkausleikkeihin.



Teltta antaa mainiosti suojaa pikkuleikkijälle auringon porotukselta etelään suuntautuvalla terassilla.  Hakusessa on vielä matto tiipiin alle, jotta vältyttäisiin pienimpien kokkaustarvikkeiden putoamiselta terassin alle.



Terassilla istuskellessa myös puutarha- ja istutussuunnitelmani saavat aivan tuulta alleen! Sormeni syyhyävät, että pääsisin upottamaan kukkapenkkiini pääsiäiseltä säästetyt (nuupahtaneet) perunanarsissit. Odotan myös kovasti, että penkkiin istutetut kyläkurjenpolvien taimet puhkeaisivat tänä kesänä kukkaan.


Jotain uutta pitäisi kyllä saada terassin päätyyn. Viime keväänä siellä kukkivat ruukuissaan mantsuriankärhöt luonnokivien keskellä. Kärhöt tosin kokivat karun kohtalon talven tultua. Niille ei löytynytkään pihastamme sopivaa istutuspaikkaa, eikä myöskään varastosta talvehtimispaikkaa, ja ne ressukat kuolivat paikoilleen. Tältä penkki näytti viime kesänä...


Olen suunnitelmissani päätymässä siihen, että terassin päädyn penkin reunoihin tulisi kärhöjen tilalle istutuslaatikot kasvu- tai yrttisäkkeineen kesäistä keittiöpuutarhaa varten. Esimerkiksi Biolanilla näytti olevan säkkejä sekä isompien taimien että yrttien kasvattamiseen. Mieleni tekisi ainakin kesäkurpitsoja, salaatteja ja yrttejä... Viime kesänä minulla oli mm. herneenversoja, minttua, lehtisalaattia ja tomaattia kasvamassa lasitetun terassin suojissa.


Tulevan kesän suunnitelmissa on mahdollisesti myös portaiden rakentaminen terassilta nurmelle. Mutta siihen palaan myöhemmin, jos päästään tässä hommassa vauhtiin.

Lopuksi vielä miukuvat terassikauden avajaisterveiset meidän mustalta pantteriltamme, joka myöskin viihtyy erinomaisesti terassilla!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...