torstai 19. huhtikuuta 2018

Ihanimmat sisustuskaupat: Moko Market Café & Store

Rakkaus Mokoon syttyi minulla jo 2000-luvun alussa Helsingissä sisustusshoppailemassa käydessäni. Ihastuin tuolloin Mokon eksotiikkaa henkiviin tiikkikaappeihin, ylellisiin silkkipeittoihin ja muihin uniikkeihin sisustusesineisiin. Jonkun aikaa Mokolla oli myös yksi liike silloisessa kotikaupungissani Lahdessa. Nykyään Moko Market Café & Storella on kaksi konseptimyymälää Helsingissä, joista toinen on Punavuoressa ja toinen Sörnäisissä. Näistä ensimmäisessä pistäydyin pitkästä aikaa reilu viikko sitten Helsingissä käydessäni. Ja ihastuneeksi (ja nostalgiseksi) huokailuksihan se meni.



Mokon Perämiehenkatu 10:ssa sijaitseva sisustusliike-kahvila sijaitsee vanhassa tiilitalossa lähellä merenrantaa. Rouhean teollishenkinen rakennus yhdistettynä huikeaan huonekorkeuteen ja seinänkorkuisiin ikkuinoihin tarjoavat upeat puitteet persoonalliselle valikoimalle. Siellä täällä on upeita intialaisia vanhoja ja uusvanhoja huonekaluja. Näitä on niin räväkämmissä kuin hillitymmissäkin sävyissä. Minun silmäni tarttui erityisesti turkoosiin peilikaappiin. Mikä kaunotar!


Toisen, hieman vahvemman turkoosin kaapin edustalle oli puolestaan sommiteltu kutsuva sammaleenvihreä löhönurkkaus muhkeista tyynyistä ja peitoista, rottinkituolista ja vanhasta rautasängystä. Tällainen olisi ihana saada omalle terassille tai parvekkeelle.


Pehmoisia peittoja ja tyynyjä on tarjolla Mokossa monenlaisia, niin puuvillaisia, samettisia kuin silkkisiä. Niiden kuoseista ja sävyistä löytää kyllä jokainen mieleisensä. Nämä sinivalkoiset henkivät merellistä beach house -tunnelmaa...


Ja nämä keltaiset peitot ja tyynyt toisivat auringonpaistetta hieman pilvisempänäkin päivänä kotiin...


Oma ehdoton päiväpeittosuosikkini ylitse muiden on ollut sen noin parikymmentä vuotta Mokon silkkipeitto. Klassikko, jota on ollut vaihtelevasti tarjolla eri sävyissä. Nyt bongasin eräästä kaapista puuteripinkin peiton. Oih, mikä ylellinen ihanuus.



Kestosuosikkeihini ovat kuuluneet vuosien ajan myös pahviset säilytyslaatikot sekä lahjapaperit, joita niitäkin myydään useissa eri sävyissä ja kuoseissa.


Ja miten olisi tällainen pinkki muistikirja? :)


Herkkusuunkin kannattaa suunnistaa Mokoon, erityisesti jos pitää ranskalaisen A l'Olivier'n tuotteista. Hyllyt notkuvat mm. ihanista oliivi- ja hasselpähkinäöljyistä ja viikunahillokkeista...




Mokossa on nimensä mukaan myös kahvila, jossa tarjotaan arkisin lounasta (klo 11-14) ja lauantaisin brunssia. Viikon lounaslista julkaistaan Mokon Facebook-sivuilla maanantaisin. Valitettavasti en ollut itse liikkeellä Mokossa lounasaikaan, joten se jäi tällä kertaa testaamatta. Ehkä sitten seuraavalla visiitillä istun lounaspöytään :). Listat ovat kyllä kuulostaneet Mokon Facebook-sivuilla herkullisilta!


Tätä postausta näpyttelin muuten meidän lasitetulla terassilla istuen. Aurinkoiset kelit lämmittävät sen iltapäivälle pariinkymmeneen asteeseen. Siellä istuskellessa alkaa kummasti innostus nousemaan pihan, terassin ja puutarhan suunnitteluun ensi kesää silmällä pitäen... :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...