maanantai 19. maaliskuuta 2018

Oman kodin vaatehuone

Minulta on toivottu postausta pariinkin otteeseen kodin vaatesäilytykseen ja vaatehuoneeseen liittyen. Esittelin viime syksynä blogissani meidän aikuisten makuuhuonetta, jossa vaatekaappi on korvattu Ikean Kallax-hyllyköllä tilan avaruuden säilyttämiseksi. Nyt kurkataan sitten vaatehuoneen puolelle :).


Meidän vaatehuoneellamme on kokoa alle kaksi neliötä. Eli taitaa olla aika tyypillinen rivarivaatehuone! Tätä ei parhaalla tahdollakaan saisi avaraksi ja esteettiseksi pukeutumishuoneeksi, mutta muutamia hauskoja ideoita ja kikkoja säilyttämiseen olen tänne kehitellyt.


Suurin osa vaatteista ja tavaroista on sijoitettu Sovella-vaatesäilystysjärjestelmän hyllyille ja tangoille. Hyllyvälejä pystyy säätämään helposti tarpeen mukaan kannakkeiden paikkoja vaihtamalla. Meillä oli alun perin muuttaessamme takaseinällä kaksi tankoa, toinen katonrajassa ja toinen 120cm korkeudessa. Tämä palveli oivallisesti neuletakkien, tunikoiden, hameiden ja jakkujen säilyttämisessä kahdessa tasossa, kunnes poikamme syntyi ja osa tavaroistamme piti siirtää hänen huoneensa vaatekaapista meidän vaatehuoneeseemme. Sen jälkeen korvasimme alemman tangon hyllylevyillä.


Hyllyjen alle jäävän lattiatilan olen hyödyntänyt sentilleen käyttämällä Ikean isoja kankaisia mustia SKUBB-säilytyslaatikoita. Yhteen mahtuukin yllättävän suuri määrä vaatetta. Ja tarvittaessa joulukoristeita vielä niiden päälle ;)!


Lattialla säilytetään myös mm. matkalaukkuja sekä kenkiä ja käsilaukkuja. Hieman harvemmassa käytössä olevat kenkäni pidän kangaspusseissa käsilaukkujen kanssa H&M Homen säilytyskorissa.


Kesä- ja juhlakengät sandaaleista korkkareihin ovat puolestaan tällä hetkellä säilytyksessä äitini vanhassa 1960-luvun matkalaukussa. Tässä suomalaisessa Vulcon retrolaukussa on jotain nostalgista - varsinkin kun se on ensimmäinen matkalaukku minkä äitini itselleen osti.



Matkalaukun viereen olen lajitellut pienempiin pahvi- ja paperipusseihin vöitä ja asusteita. Näin kauniit pussit saivat uuden käyttötarkoituksen ja hyllyn päähän jäävä hukkatila tuli hyödynnetyksi.


Vanhempani saivat aikanaan häälahjakseen muhkeat punaiset kukkatäkit, joita käytetään meillä vieraspeittoina. Muun ajan ne sulostuttavat vaatehuonettamme...


Yksi seinä vaatehuoneessamme jätetiin ilman hyllyjä. AmandaB:n vaatenaulakko ei aluksi tuntunut löytävän paikkaansa kotoamme, mutta lopulta keksimme sijoittaa sen tänne.



Tykkään ripustaa siihen vaatekokonaisuuksia, asusteita ja käsilaukkuja. Hieman keväisempiä säitä odotteleekin jo valkoinen nahkatakkini, yhdessä vaaleanroosan paitapuseroni ja Calvin Kleinin käsilaukkuni kanssa.




Naulakkoa koristavat myös vanhat balettitossuni, jotka muistuttavat nuoruusajan harrastuksesta...


Jos toisilla on runsaasti kenkiä, niin minulla on käsilaukkuja sekä eri brändien paperipusseja ja kuitukasseja. Niitä on vaatehuoneemme hyllyille ja AmandaB:n naulakossa kuitukasseihin kerättynä. Tiheämmin käytössä olevia laukkuja säilytän sisäkkäin. Varsinkin nämä Longchampin Le Pliage -käsilaukut ovat mainiota siitä, että ne saa taiteltua pieneen tilaan :)!


Tällainen on meidän vaatehuoneemme. Jos teillä vinkkejä, miten tästä saisi entistä toimivamman, niin laitelkaahan kommentteja tulemaan :).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...