keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Vierashuone uudistuu

Moni tietää varmaan sen tunteen, kun ensimmäisen lapsen myötä koko huushollin tavaramäärä lähtee hurjaan kasvuun. Ensin haalitaan vauvanvaatteita ja hoitotavaroita. Sitten taapero kasvaa ja hänelle hankitaan jatkuvasti uutta isompaa vaatetta ja kenkää, ja samalla myös purulelut vaihtuvat duploiksi ja sitten pikkulegoiksi. Kuinka ollakaan, tavaraa ei kuitenkaan virtaa samalla tahdilla ovesta ulos. Lopputulos: pursuavat vaatekaapit ja hyllyköt, ja ahdistunut äiskä! ;)

Aikani kaappeja katseltuani minun oli pakko ryhtyä toimeen. Ensimmäiseksi aloin karsia tavaraa vähemmäksi käymällä systemaattisesti kaikkia kodin hyllyköitä ja laatikostoja läpi kirpputorimyynti mielessäni. Toinen ratkaisu oli lisätä säilytystilaa niihin huoneisiin, joissa sitä ei ole riittävästi. Niinpä päätimme hankkia vierashuoneeseemme liukuovikaapin, joka on samaa Ikean sarjaa kuin esikoisen huoneessa.


Ikean kaappirungoissa on se mainio etu, että niitä saa myös vain 38 senttiä syvinä. Koska pienimmän huoneemme koko on alle kahdeksan neliötä, päädyimme tähän kapeaan kaappiin, joskin 236 senttiä korkeana. Valitsimme kaappiin liukuovet, jotta saisimme maksimoitua lattiatilan muuhun käyttöön. Täytyy sanoa, että tämä kaappi oli nappivalinta huoneeseen! Se ei edes pienentänyt tilan tuntua, koska sen peilit heijastavat ikkunasta tulevan valoa, ja saavat huoneen jopa tuntumaan suuremmalta.



Laitanpa tähän vielä vertailun vuoksi pari kuvaa huoneesta ennen vaatekaappia.



Kaapin tulon myötä piti hieman siirrellä huonekaluja uuteen järjestykseen. Äitini vanha kampauspöytä sekä säilytyshyllykkönä toimiva hoitopöytä siirtyivät peilin alle. Ikean Expedit-sarjan kuutiohyllyköt lähtivät appivanhempien luo väliaikaissäilytykseen, koska niille ei enää riittänyt huoneessa tilaa.


Kun huonekalut olivat löytäneet paikkansa, piti tietysti vähän myös möyhiä sohvasängyn tyynykasaa uusiksi. Kaivoin vaatehuoneesta esiin viime kesänä ostamani Vallilan Villisalaatti-kuosin tyynynpäälliset tyynyineen, ja asettelin ne sängyn päälle. Niiden kaveriksi sointuvat mainiosti turkoosit ja hopeanharmaat sisustustyynyt.



Täytyy sanoa, että tämän huoneen säilytystila ainakin triplaantui kaapin myötä! Tuli niin hyvä fiilis! Tämän projektin myötä kehtaa taas katsoa muidenkin kaappien sisälle. Lisäksi odotan jo innolla kirpputorimyynnin alkua, että saan kuskattua ylimääräiset vaatteet, kirjat ja esineet sinne pois meidän nurkistamme. Pieni järjestelyprojekti kannattaa aina, suosittelen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...