torstai 11. tammikuuta 2018

Kullanhohtoinen wc

Esittelin syksyllä rivitalokotimme wc:tä, joka on värimaailmaltaan hillitty ja tyylikäs sekoitus betoninharmaata, vaaleaa puuta ja valkoista. Pidän kyllä myös kimalluksesta, ja siitä hyvä esimerkki on äitini kerrostaloasunnon kullanhohtoinen wc, jonka sisustuksen sain suunnitella muutama vuosi sitten.


Rakennuttajan oletusmateriaalit olivat tähän tilaan hyvin yksinkertaiset: puoliksi laatoitettu seinä altaan takana, valkoiset maalipinnat sekä lattiaan 10x10cm vakiolaattaa. Itse taas halusin luoda vessaan ylellistä tunnelmaa, ja olin haltioissani, kun löysin tapetteja selaillessani kimaltavan Eijffingerin Salisbury -kuosin. Tämä tapetti vei heti sydämeni!


 Tapetin hiekanvärinen kukkakuvio on pehmeän nukkamainen, mikä luo mukavaa kontrastia kimmeltävälle kultapinnalle. Tapetti myös kestää jossain määrin kostealla pyyhkimistä ja vesiroiskeita, joten se sopii mainiosti tällaiseenkin tilaan. Tapettia tuli kaikille wc:n seinille.


Allaskaapiston taustaseinä tuli kuitenkin laatoittaa. Mieluiset valkoiset mattamosaiikkilaatat löytyivät Pukkilan valikoimista. En kuitenkaan halunnut laattaa kattoon asti, vaan laatoituslinja jätettiin wc:n oven yläkarmin korkeudelle sekä allaskaapiston taustaseinällä että oviseinällä. Näin saatiin tapetti kiertämään kauniisti ympäri wc:tä.



Allaskaapisto on Petra-keittiöiden mallistosta. Sen värit toistavat Pukkilan seinä- ja lattialaattojen sävyjä. Ja mitäpä olisi wc ilman sen väreihin sointuvaa käsisaippuapulloa ;).



Mitä pidätte kultaisesta vessasta? Minusta se on ihana piristysruiske keskelle arkea!

Tässä vielä suunnitelmani wc:stä paperille piirrettynä, jos joku innostuu käyttämään tapettia oman wc:nsä sisustuksen suunnittelussa :).



2 kommenttia:

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...