keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Oman kodin olohuone: uutta mattoa etsimässä

Vuoden vaihtuminen on saanut minut odottamaan kevättä ja aurinkoisia päiviä, ja samalla olen alkanut haaveilemaan kirkkaammista väreistä kotimme sisustuksessa. Ensiapuna laitoin turkooseja kynttilöitä valkoisten ja hiekan väristen rinnalle maalaisromanttiseen kynttelikkööni.




Mutta tämän ohella olen alkanut suunnittelemaan olohuoneemme freesaamista uudella matolla. Kotimme sisustuksen kokonaisuuteen ja hiekan värisiin maaliseiniimme sointuisi hyvin vedenvihreä tai turkoosi väri. Myös keltainen voisi tulla mahdollisesti kysymykseen. Kokoa matolla tulisi olla vähintään noin 160x230cm. Tältä olohuoneemme näyttää tällä hetkellä:




Ajattelinpa siis kysyä teidän mielipidettä siitä, mikä matto meille sopisi parhaiten. Keräsin tähän muutamia suosikkejani eri kauppojen tarjonnasta. Mutta täytyy sanoa, että turkoosin ison maton löytäminen ei olekaan ihan helppo juttu... Huomattavasti enemmän olisi valikoimaa vaikka harmaan tai beigen eri sävyissä. Mutta kun väriä pitäisi löytyä, niin ensimmäisenä ehdokkaana on Ikean uutusmatto Krönge (170x240cm), joka on valmistettu kokonaan villasta.

Kuva lainattu: Ikea

Tässä pidän erityisesti vaalean turkooseista ja hiekan värisistä raidoista, samoin myös sinapinkeltaisesta. Tummanvihreät sen sijaan vaatisivat totuttelua, vaikkakin vihreän suosio sisustuksessa on nousussa.


Kuva lainattu: Hobby Hall

Näitä on kahdessa eri värissä, mutta nimenomaan tämä "Aqua" on minun makuuni. Pidän paljon sen skandinaavisesta graafisesta kuviosta. Lisättäköön, että tästä mieheni tokaisi "tuo on ensimmäinen siedettävä vaihtoehto". Jos häneltä kysyttäisiin, maton (ja muun sisustuksen ylipäätään) värinä olisi harmaa tai musta. No, minä olen hieman eri linjoilla... ;)

Vallillalta löysin neljä muutakin mattoa, joissa on yhdistetty turkoosia ja valkoista, ja jotka olisivat kooltaakin meille sopivia. Sotkassa tarjouksessa olevan Vallilan Harju-maton sävyt miellyttävät silmääni, mutta onko kuvio liian levoton?

Kuva lainattu: Sotka

Kysymykseen voisi tulla myös kaunis ornamenttikuvioinen Hiutale-matto (tämäkin Sotkasta). Tämä on kuvioltaan ja väreiltään edellisiä hillitympi, mutta toisaalta, turkoosin väri voisi ehkä olla vahvempi.

Kuva lainattu: Sotka


Sitten on vielä kevään uutuus Valillalta, eli Park-matto. Tässä turkoosi ei ole pääroolissa, mutta pidän kovasti noista reippaan turkooseista puukuvioista. Ja harmaa ja valkoinenhan toimivat aina. Tätä saa turkoosina ainakin Vallilan omasta verkkokaupasta, ihan kaikkien muiden kauppojen valikoimiin se ei ole vielä saapunut.

Kuva lainattu: Vallila

Samalla kun selailin kauppojen turkoosit mattovalikoimat läpi, niin silmä osui kahteen muuhunkin ihanaan (muttei turkoosiin) mattoon :). Kevätauringon paistetta odotellessa keltaisen lämpimää hehkua olohuoneeseemme voisi tuoda Ikean Stockholm-matto (170x240cm). Villamaton itämaisen ajaton ornamenttikuvio on kestosuokkini, meillähän on samankaltainen kuvio makuuhuoneemme verhoissakin. Tämän maton kun vielä saisi turkoosina, niin siinä olisi kyllä ehdoton suosikkini yli muiden!

Kuva lainattu: Ikea

Ja Veken Kalusteen nettikaupassa ihastelin puolestaan valkoharmaata Mosaik-nukkamattoa (160x230cm). Tämä kyllä istuisi sisustukseemme ympäri vuoden, sillä se myös toistaa vierashuoneemme ornamenttitapetin kuviota.

Kuva lainattu: Veken Kaluste

Sanokaapa te, mikä näistä vaihtoehdoista on teidän suosikkinne? Ja mikä mielestänne istuisi parhaiten meidän olohuoneeseemme? Ja jos olette löytäneet lähiaikoina jostain toisesta kaupasta turkoosin maton, joka kooltaankin istuisi meille (myös pyöreät matot käyvät!), niin laitteletteko vinkit kommenttina tai sähköpostilla tulemaan. Otan ne suurella kiitollisuudella vastaan :).

8 kommenttia:

  1. Ääni Kröngelle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista! Tykkään kyllä itsekin paljon Kröngestä :).

      Poista
  2. Harju! Olisiko "ei niin levoton" jos esim sohvan koristetyynyt olisivat yksiväriset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitti kun kävit kommentoimassa :)! Oikeassa olet, jos tuo Harju valittaisiin, niin tyynyt pitää vaihtaa toisiin. Sillä tavalla ois kyllä harmonisempi. Olisipa muuten ikävää, jos joutuisi samalla hankkimaan uudet tyynyt tai tyynynpäälliset, hih ;)!

      Poista
  3. Minusta teidän olohuone kaipaisi jotain kuoseja, verhoja, tauluja, valokuvia, jotain pientä maustetta. Erilaisia tekstuureja myös. Onko sisustus kesken? Valitsisin tämän https://www.stockmann.com/product/ambrosia-matto/1360469709 Linie Designilla on muitakin kauniita mattoja. Kakkosvaihtoehto olisi varmaan Krönge tai Stockholm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Olen samaa mieltä, että jotain "terästystä" meidän olohuone tarvitsisi, ja ajattelin hakea sitä ensinnäkin uudella matolla. Meillä on tosiaan olkkarin sisustus vielä vaiheessa, monestakin syystä. Verhotangot ovat hankintalistalla, kunhan löydetään sellaiset, mitkä miellyttävät minua ja miestäni. Olemme vähän eri linjoilla sisustamisen suhteen mieheni kanssa - hän pitää juurikin neutraaleista sävyistä ja kuvioista, minä taas niiden ohella myös räväkämmistä väreistä ja tekstuureista. Ja sitten yritetään löytää se kultainen keskitie, mikä sopisi molemmille :). Kiitti myös mattovinkistä, pitääpä tutustua Linie Designin mallistoon :)!

      Poista
  4. Eikö sun miehen mielipiteellä ole mitään väliä? Sehän on hänenkin koti!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Olemme suunnitelleet yhdessä mieheni kanssa kotimme sisustuksen, olohuone mukaan lukien. Sisustuksessamme on myös yksityiskohtia, joita molemmat ovat saaneet valita oman makunsa mukaan :).

      Poista

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...