keskiviikko 1. elokuuta 2018

Sisustusshoppailua Turussa: Merellistä telakkatunnelmaa Aveliassa

Pääsin kesälomareissullamme pitkästä aikaa käymään "Suomen Pariisissa", eli Aurajoen varrella Turussa. Edellisestä käynnistä laskin vierähtäneen yli kymmenen vuotta! Aivan liian paljon ottaen huomioon kuinka kaunis kaupunki Turku onkaan varsinkin kesäisin.

Saapuessamme autolla Tampereelta Turkuun suuntasimme automme nokan ensimmäisenä hotellin sijasta Ruissalon telakka-alueelle, josta löytyy yrittäjä Mari Håkansin ihastuttava sisustusliike Avelia. Ajomatkan jälkeen kaipasimme välipalaa, jonka nautimme ennen sisustuskierrosta liikkeen yhteydessä olevalla kauniilla kattoterassilla. Mikä parasta, kahvilassa oli tarjolla myös gluteenittomia herkkuja, kuten gluteenitonta pannukakkua. Keliaakikko kiittää! :)




Terassilta oli hienot näkymät telakka-alueelle, jossa muun muassa kunnostettiin isoa vanhaa purjelaivaa. Koska liikkeen ympärillä riitti katseltavaa työkoneista ja laivoista kiinnostuneelle pikkumiehelle ja jälleen kerran lapsenvahdiksi lupautuneelle isille, minä sain jäädä rauhassa ihastelemaan Avelian valikoimaa. :)


Aveliassa on esillä upea harmoninen kokonaisuus persoonallisia maalaisromanttisia sekä industrialhenkisiä sisustustuotteita kalusteista valaisimiin ja astioista sisustustekstiileihin. Kaikki esineet sointuvat toisiinsa, ja liikkeestä saa paljon kivoja ideoita oman kodin sisustuksen kokoamiseen.


 Minua viehättivät varsinkin rouheat keramiikka-astiat, punoskorit, isot puiset ruokapöydät sekä pellavaiset sisustustyynyt ja metalliset korkeat kynttilänjalat.



Ihastuneita huokauksia pääsi myös himmeästi maalattujen vaaleanpunaisten Tolix-tuolien kohdalla. Niiiiiin söpöt! Ne oli yhdistetty taitavasti mustan pikkupöydän ja ruskeiden rottinkituolien kanssa. Ja huomatkaa myös ruskeaan vanhaan lasipulloon asetetut varvut. Eri tyylien ja materiaalien sekoittaminen luontevalla tavalla on ehdottomasti yksi Avelian vahvuuksista!


Ideoista puheen ollen, aika pienellä askartelulla saisi väkerrettyä esimerkiksi vanhoista lasisista suolakurkkupurkeista saman tyylisiä kynttilälyhtyjä kuin mitä Aveliassa oli myynnissä...


Minua ihastutti myös pikkuisten oliivipuuruukkujen sijoittaminen lasipurkkeihin. Tätä aion kokeilla myös omassa kodissa, eli laittaa huonekasviruukun esimerkiksi lasisen keittiötölkin sisälle. :)


Vaikka liike ei olekaan valtavan kokoinen, aikaa hurahti sitä kierrellessä tunti. Kovin kiireisenä ei siis kannata tänne tulla. Mukaan tarttui tällä kertaa pienempää sisustustavaraa, lähinnä kynttilöitä ja puisia pakettikoristeita. Mutta ideoita jäi hautumaan mieleen sitäkin enemmän. Tänne pitää palata uudestaan! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...