maanantai 11. joulukuuta 2017

DIY: Askartele lahjaksi valosarja muffinsivuoista!

Kauppojen hyllyt pursuavat tänäkin jouluna monia toistaan kauniimpia valosarjoja. Mutta jos haluaa persoonallisemman ja taatusti oman kodin sisustukseen sopivan valosarjan, niin sellaisen voi helposti myös askarrella itse!


Tein ystävän tyttärelle synttärilahjaksi hempeän tyttömäisen valosarjan pahvisista muffinsivuoista. Pahvimukitkin ajaisivat asian, mutta pidin enemmän piparkakkureunaisista, kukkamaisen muotoisista vuoista. Valosarjan askartelua varten tarvitaan vain pieni mattoveitsi (tai kapeakärkinen puukko), mieluisia pahvivuokia sekä led-valosarja.


Käytin näihin kuppivaloihin Kööpenhaminasta ostamiani Miss Étoilen raidallisia designmuffinsivuokia sekä Clas Ohlsonin kymmenen ledin kirkasta valosarjaa. Sarja toimii paristoilla ja ajastimella, jolloin sen voi halutessaan ripustaa hankalampaankin paikkaan, jossa se syttyy itsestään joka päivä kahdeksaksi tunniksi loistamaan.


Jokaisen vuoan pohjaan tehdään pieni ristikkäisviilto. Näin saadaan led-valot pujotettua vuoan sisälle pohjasta käsin. Kannattaa varata yksi tai kaksi ylimääräistä vuokaa testiviilloille: jos viilloista tulee liian pitkät, tulee reiästä liian suuri, ja led-valo ei pysy vuoan sisällä. Tässä kuva vuoan sisältä ja pohjasta:


Kun kaikki valot on pujotettu kuppeihin, on tunnelmallinen valosarja valmis!


Sitten vain ripustamaan kuppivaloja sopivaan paikkaan, tai paketoimaan ne pukinkonttiin aattoa odottamaan :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...