perjantai 15. joulukuuta 2017

DIY: Koristele koti jouluun!

Nyt kun on enää reilu viikko jouluun, on viimeistään korkea aika nostaa jouluintoilu uudelle tasolle! Glögikattila höyryämään, pipareita uuniin ja ennen kaikkea joulukoristeita esille ympäri kotia! Minulta toivottiin muutama viikko sitten postausta joulukoristeista. Ja tässä se nyt tulee :). 

Tonttuja meillä on ollut terassilla jo syyskuun lopusta lähtien, mutta nyt hiippalakkeja alkaa näkymään joka huoneessa. Tonttujen lisäksi olen koristellut kotiamme itsetehdyillä tai -tuunatuilla koristeilla. Ruokailutilamme kristallivalaisimesta tuli entistä näyttävämpi, kun ripustin siihen hopeiset, itse tuunaamani kimaltavat joulupallot.



Hopeiset pallot olivat edullinen löytö Ikeasta. Palloihin on kiinnitetty sekä tarratimantteja, lumihiutaleita että kuumaliimalla kiinnitettyjä timanttikoristeita. Isot timanttikoristeet ovat peräisin kuopiolaisesta maalaisromantiikkaa ja kimallusta pursuavasta, ihanasta Charmante Home Decor -sisustuskaupasta. Niitä myytiin nauhan muodossa, josta oli helppo saksilla leikata yksittäiset timantit palloja varten.



Valaisimessa roikkuva keskimmäinen pitkänmallinen koriste on lahja ystävältäni, joka toi sen tuliaisena Berliinin matkaltaan. Koristeet istuvat hyvin keittiömme värimaailmaan, joka on moderni yhdistelmä valkoista, lasia, hopeaa ja terästä. Ja tältä nyt siis näyttää ruokailutilamme jouluasussaan! Keskelle pöytää siirtyi terassilta Sarustiikan kynttelikkö, käpyineen ja havuineen. Taustalla lipaston päällä ovat jouluiset kukka-asetelmat, vanha ikkunankehys mieheni mummolasta sekä Pentikin hopeiset kynttilänjalat.


Olohuoneessamme pianon päälle asetetussa ikkunankehyksessä roikkuu anopilta saamani, vanhasta lusikasta tuunattu kimmeltävä hopeinen enkelikoriste. Minulla on samanlaisia lusikoita kaapissa odottamassa, ja taidan tehdä vastaavia koristeita lisää itse ensi jouluksi :).




Kädentaitajien pop-up Joulupuodista Kuopion Minna-kauppakeskuksesta mukaan puolestaan tarttui virkattu ja tärkätty lumihiutalekoriste. Ja kuten muissakin suosikkijoulukoristeissani, myös tässä on kimallusta kristallin muodossa.


Aion ripustaa koristeen joulukuuseen ensi viikolla, mutta sitä ennen se kaunistaa vaatehuoneemme ovea :).



Minulla ei valitettavasti oikein virkkuukoukku pysy kädessä, mutta niille, jotka haluaisivat itse tehdä vastaavia, on mainio ohje esimerkiksi Marillan joulumaailma -blogissa.

Seuraava ihanuus odottaa myös kuuseen pääsyä. Sekin löytyi kädentaitajien messuilta. Näitä olisi kyllä voinut ostaa useammankin, ei ollut nimittäin hinnalla pilattu!


Lapsellemme puolestaan askartelin joulua varten paksusta huovasta pipari- ja kuusikoristeita. Osa niistä "kuorrotettiin" helmitarroilla. Nämäkin on tarkoitus ripustaa kirkkaalla siimalla joulukuuseen.



Ja kun tontuista oli aiemmin puhe, niin laitanpa tähän vielä kuvan jouluisesta asetelmasta eteisemme korkean Hemnes-lipaston päältä.


Siellä harmaita hiippalakkeja on kaksi kappalein! Granitin sinkittyyn avaintauluun on ripustettu timantinmuotoiset paperivalot sekä köyhänhopeiset sydämet. Keskellä asetelmaa on kaunis vanha Arabian kynttilänjalka sekä kuusenkuljetustehtävään päässyt kuplavolkkari.


Kuplavolkkarin tuunasin itse pikkuautosta, askarteluliikkeestä ostetusta kuusesta ja puuvillanarusta. Idean bongasin Sokoksella näkemästäni tanskalaisen House Doctorin vastaavasta autokoristeesta (Xmas Car). Hintaa itsetehdylle tuli noin puolet Sokoksen vastaavasta.

Avainnaulakossa roikkuu myös hilpeä kissakoriste! Tämä hullunkurinen kuusimekkoon ja korkokenkiin sonnustautunut kissaneiti tarttui mukaan Noël éternel -joulukaupasta Montrealista.


 
Tämä koriste on onneksi vielä kaksivuotiaamme ulottumattomissa - sen sijaan valkoinen auto ja kuusi pitää luovuttaa aina uudestaan lapsen muumileikkeihin. No, pitäähän se joulu tulla muumeillekin ;)!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...