lauantai 2. joulukuuta 2017

Adventin odotusta

Huomenna koittaa ensimmäinen adventtisunnuntai. Minulle se on yksi tärkeimmistä kirkkopyhistä, joka luo valoa, toivoa ja joulun odotusta keskelle talven pimeyttä. Kirkossa kerran vuodessa laulettava juhlallinen Hoosianna-virsi tuo aina hyvän mielen ja pari kyyneltä siinä sivussa silmäkulmaan :).


Laitoin siis adventin kunniaksi hopeiset kynttilät paikoilleen peltikynttelikköön. Tällä kertaa tuunasin adventtikynttilät pienillä hopeisilla numerotarroilla.


 Kynttelikön pohjalle laitoin kunnon kerroksen rouheaa merisuolaa. Upotin suolaan muutamia kirkkaita lasihelmiä, luomaan kimallusta kynttilöiden palaessa.


Kynttelikkö pääsi valkoisen pianoni päälle, jolla soitan joululauluja poikani pyynnöstä lähes päivittäin. Ja ympäri vuoden - kiitos kärsivällisille naapureille, jotka ovat kuunnelleet valittamatta "Joulupukki, joulupukki" -laulua seinän läpi lukemattomia kertoja, myös keskikesän lämpimimpinä päivinä!


 Kynttelikön seurana pianon päällä ovat muun muassa aiemmin syksyllä tuunaamani ikkunankehys ja siihen ripustetut joulukoristeet sekä tuikkulyhdyt ja nippu tuoreita katajanoksia. Nurkasta kurkistaa kontrabassoni, joka on tosin ollut turhan vähällä käytöllä lapsen syntymän jälkeen. Piano on ensirakkauteni, ja olenkin soittanut sitä kuusivuotiaasta asti. Kontrabasso sen sijaan tuli kuvioihin opiskellessani musiikkia yliopistossa. Haaveena on, että ensi vuoden alusta alkaen löytäisin aikaa basson soittamiselle, jotta pääsisin taas harrastajien sinfoniaorkestereihin mukaan. Siinä olisi varmaan hyvä uudenvuodenlupauksen aihe ;)!

Huomenna pääsenkin sitten sytyttämään ensimmäisen kynttilöistä. Valoisaa, toivorikasta ja levollista adventinaikaa teille kaikille!


2 kommenttia:

  1. Eikö teillä ole kotona missään kirkkaampia värejä? Ei millään pahalla, mutta tulee mieleen vähän hotelli, ihan kaunista, mutta persoonatonta ja hieman aneemistakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, ja kiva kun olet käynyt lukemassa blogiani! Kodissamme kirkkaimmat värit löytyvät tällä hetkellä lastenhuoneestamme. Siellä on väriä seinässä, verhoissa ja muissa yksityiskohdissa :). Postailin siitä elokuussa: https://parastaonjuurinyt.blogspot.fi/2017/08/karkuteilla-lastenhuoneessa.html

      Muualle kotiimme olemme valinneet pääasiassa harmaita ja hiekan värisiä sävyjä pintamateriaaleihin. Niihin sointuvat hyvin monet eri lempivärini, kuten turkoosi, mintunvihreä, lime ja pinkki. Näitä tehostevärejä meillä on vaihtelevasti tekstiileissä (mm. tyynyt, pöytäliinat), joita on paljon helpompi vaihtaa kuin maaleja tai tapetteja. Edellisessä kodissamme meillä oli näitä kirkkaan värisiä tehostetapetteja ja -seiniä, jotka aluksi ihastuttivat, mutta alkoivat jonkin ajan päästä kyllästyttää... Itse pidän niin monesta eri tyylistä, ja mieli vaihtuu monta kertaa vuodessa, että on meille yksinkertaisesti helmpompaa (ja halvempaa), että keskityn vain tyynyjen, kynttilöiden ja pöytäliinojen vaihtamiseen ;)!

      Näitä kirkkaampia sävyjä näkyy varmasti kotonamme enemmän keväällä, kun ulkona alkaa taas vähitellen valon määrä lisääntyä ja mieli suuntaa kohti kesää. Juuri nyt olen tosin valkoisen, puun ja hiekan eri sävyjen lumoissa, sillä ne ovat tällä hetkellä luonnossakin esillä :).

      Poista

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...