keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Joululahjavinkit sisustajalle ja herkkusuulle

Mitä tänä vuonna antaisi lahjaksi? Siinä varmaan kysymys, jota suurin osa pyörittelee tällä hetkellä mielessään. Ajattelin kertoa tässä muutaman suosikkilahjavinkkini :).

 Kirjoitin taannoin oman kodin wc:tä käsitelleessä postauksessani, että kaunis käsisaippua on parasta arjen luksusta. Mielestäni se onkin mitä mainioin joululahja. Kaunis saippuapullo ja aistikas tuoksu luovat kylpylätunnelmaa joka kotiin.


Omiin lemppareihini kuuluvat muun muassa Estelle&Thildin luomukäsisaippuat, joita saa muun muassa Sokokselta. Ne eivät ole liian voimakkaan tuoksuisia, eivätkä kuivata käsiä. Uusi tuttavuus on puolestaan Dermosilin musta Living-käsisaippuapumppu, jonka ostin jo itselleni joululahjaksi. Tuoksussa on kirsikankukkia ja kieloa. Testasin tätä ystävälläni ja tykkäsin kovasti!


Niin ikään ihania ovat Rituals-sarjan käsisaippuat, joita myydään muun muassa suomalaisissa verkkokaupoissa. Itse olen pyytänyt näitä tuliaisiksi tai ostanut laivalta. Erityisesti tuo mandariinin ja mintun tuoksuinen, itämainen Infinity on kestosuosikkini.

Täksi jouluksi sain vihdoinkin aikaiseksi myös kokeilla omien suklaakonvehtien tekoa. Ensimmäinen erä valmistui noin viikko sitten, ja koemaistoimme niitä ystävän kanssa. Hyviä olivat ja helppoja tehdä. Sulatetaan mieluista suklaata mikrossa, annostellaan leivinpaperille suklaata haluttuun muotoon, ja koristellaan herkuilla. Minun suklaisiin tuli tällä kertaa rouhittua cashewpähkinää ja kuivattuja karpaloita. Ensi satsiin taidan laittaa joulun kunniaksi punavalkoista polkkakarkkirouhetta, mmm... :)


Herkkusuulle sopii myös lahjakori. Jos valitsisin oman korin sisällön, ottaisin käsintehtyjä suklaita, purkillisen (tai pari!) tanskalaista Johan Bülowin design-lakritsia, kuivaa kuoharia (samppanjakin kelpaa ;) sekä Tescon siideriviinietikkasipsejä.


Olen ollut aivan pähkinöinä noihin Bülowin Lakrids-lakuihin. Mieheni huokailee, miten pystyn maksamaan keskimäärin kahdeksan euroa purkilta. Laskinkin pari iltaa sitten, että olen tainnut syödä yli kaksikymmentä purkillista viimeisen viiden vuoden aikana... Mutta kun ne ovat niin hyviä. Ja purkit niin kauniita. Ja gluteenittomista lakuista ylivoimaisesti parhaimpia!


Tänä jouluna toivon lahjaksi myös Iittalan Kastehelmi-sarjan kirkkaita juomalaseja. Meillä on käytössä pääasiassa Iittalan sinisiä Aino Aalto -laseja sekä harmaita korkeita Kartio-laseja. Mutta haluaisin myös kirkkaita laseja, jotka sopisivat eri värisiin kattauksiin.


Kastehelmi-sarjan herkkä kuvio on ihastuttanut minua vuosien ajan, minulla on edelleen käytössä lapsuudenkodissani olleet turkoosit pienet Kastehelmi-kulhot.

Jos kaikki edellä olevat lahjavinkit ja -toiveet olivat jollain tavalla käytännöllisiä, niin sitä on tämä viimeinenkin. Mutta siinäkään ei ole esteettisyydestä tingitty. Kyseessä on Sarustiikan kenkälusikka, jonka veroista en ole missään muualla nähnyt. Tämä on vain niin kertakaikkisen upea!


Lahjaostosten jälkeen seuraava kysymys onkin, miten paketoisi hankitut ihanuudet. Tänä vuonna joulukorttien lisäksi myös osa meidän antamistamme joulupaketeista tulee saamaan mustavalkoisen ilmeen.


Paketeista osa on päällystetty sanomalehtipaperia jäljittelevällä lahjapaperilla. Päälle on kietaistu joko mustaa tai mustavalkoista salmiakkikuvioitua nauhaa. Lahjat viimeistellään mustavalkoisilla lasisilla joulukoristeilla sekä mustilla pakettikorteilla.




Olisi kiva kuulla, minkälaisia paketteja te aiotte jakaa tänä vuonna. Kaikenlaiset kekseliäät lahja- ja paketointi-ideat ovat aina tervetulleita, ettei iske kaupassa aatonaaton lahja-ahdistus ;)!

Ja lopuksi, hyvää itsenäisyyspäivää :)!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...