perjantai 22. joulukuuta 2017

Tervetuloa joulu!

Jouluun on enää kaksi yötä jäljellä! Pitkään ja hartaasti olen odottanut vuoden ihanimman juhlan saapumista, ja nyt se on vihdoin ovella! Kotimmekin on puettu jouluun. Etuovella jouluvieraat vastaanottaa jouluinen tähtikranssi, joka roikkuu vanhassa ikkunankehyksessä.


Ikkunankehyksen alapuolella on vanha perunalaatikko kera Loviisasta ostetun vanhan myrskylyhdyn, käpyjen ja syyskukkien.




Sisälle olen kattanut juhlavan joulupöydän perhettä ja ystäviä varten. Tänä vuonna kattauksen väreinä ovat valkoinen, hopea, hiekka ja harmaa sekä ripaus havunvihreää ja punaista.




Kattauksen keskelle asettelin ikivihreän havuköynnöksen, hopeisia ja kirkkaita kynttilälyhtyjä, hopeiset kynttilänjalat sekä tuunaamiani hopeapalloja. Loput pallot kimmeltävät kattauksen yllä kristallivalaisimessa.


Lyhtyjen ja pallojen pyöreät muodot toistuvat Kultakeramiikan ja Marimekon lautasissa, Iittalan Kastehelmi-kulhoissa sekä hiekanvärisissä tableteissa.




Kulhojen päälle asettelin pikkuiset helmiäsjoulupallot rouheiden käpyjen kavereiksi. Aterimet ovat Firskarsin, ajattoman kauniit juoma- ja viinilasit puolestaan Iiittalan.




Ruokailutilan päädyssä kunniapaikalla, valkoisen Ikean Hemnes-lipaston päällä hehkuvat punaiset ikiamaryllikseni. Ne pääsivät jouluksi karhupurkkiin käpyjen ja havujen kera. Havuja somistaa punavalkoinen puuvillanauha.





Ja mitä olisikaan joulukoti ilman oikeaa kuusta... Kaksivuotiaamme koristeli tarmolla kuusemme valkoisilla ja punaisilla tonttumyssykelloilla, hopeapalloilla ja enkeleillä. Kävin itse sen jälkeen  lisäilemässä oksille omat koristeaarteeni - lasiset terhot, enkeleitä, sydämiä ja tärkätyn pitsihiutaleen. Meidän kuusemme latvaan kuuluu ehdottomasti hopeinen tähti, ja oksille hopeinen tähtinauha.






 Näiden kuvien myötä haluan toivottaa teille, rakkaat blogini lukijat, ihanaa ja rauhallista joulunaikaa! Kiitos teille että olette jaksaneet käydä ahkerasti lukemassa blogiani ja kommentoineetkin postauksiani :).

Lisää on luvassa viimeistään ensi vuoden puolella. Yritän pitää parin viikon bloggaustauon, hiljentyä joulunviettoon ja keskittyä vain kotoiluun. Katsotaan onnistuuko ;).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY: Rustiikki kirjahylly lastenhuoneeseen

Ihanan helteisiä kesäpäiviä on jo roppakaupalla takanapäin. Meidän perheessä on otettu kaikki kesälomasta irti - on reissattu ystävien luo e...